.png)
.png)
.png)
FUX napisał(a):gusia-s, czy jak Tobie tam. Czy Ty z siebie robisz kretynkę czy z nas chcesz zrobić?!
Czy w bagażniku jest miejsce przeznaczone do przewozu osób wyposażone w pasy bezpieczeństwa; tak czy nie?
Iż są ludzie sprawni inaczej, już się na forum przekonaliśmy po ich wpisach...
Bocian napisał(a):Art 86 KW.
Tak z ciekawości to na czym polegała ta nieprawidłowość w sposobie zatrzymania?
Pisałaś o tym za co policjant obligatoryjnie zatrzymuje PJ a nie za co może zatrzymać.
Lednice napisał(a):Gusia![]()
Ja napisałem wcześniej o środku karnym, jakim jest zatrzymania prawa jazdy, w odpowiedzi dostałem wykaz kar![]()
Czyli całkiem coś innego![]()
baunty napisał(a):A co będzie jeśli przyłapany na wykroczeniu powie, że zapomniał prawka - wtedy policjant wnioskuje o zatrzymanie, a ktoś może jeździć za kółkiem przynajmniej do czasu rozstrzygnięcia sądowego ?
.png)
FUX napisał(a):Czy w bagażniku jest miejsce przeznaczone do przewozu osób wyposażone w pasy bezpieczeństwa; tak czy nie?
gusia-s napisał(a):
Policjant może, ale nie musi zatrzymać prawo jazdy, gdy zachodzi uzasadnione podejrzenie, że kierowca popełnił przestępstwo lub wykroczenie, za które może być orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów.
.png)
garbowski napisał(a):FUX napisał(a):Czy w bagażniku jest miejsce przeznaczone do przewozu osób wyposażone w pasy bezpieczeństwa; tak czy nie?
jest, i jak tak mam..a problem polega na tym że na ileś już kontroli drogowej nikt nie jest mi w stanie odpowiedzieć czy dzieci tam przewożone muszą siedzieć na tz. poddupnikach czy mogą bez.
.png)
Lednice napisał(a):Miałem nie odpowiadać, ale takie sprowadzanie sprawy do absurdu i mnożenie sztuczek prawniczych jest już lekko irytujące![]()
Z przewożeniem kogoś w bagażniku chodzi o rażącą głupotę i jeśli tak łagodna policja jak w Polsce za to zatrzymuje prawo jazdy, to nie wiem nad czym tu dywagowaćCo z takim kierowcą można zrobić innego
![]()
![]()
Pogadać o pogodzie, poklepać po ramieniu i może jeszcze pogratulować![]()
![]()
Zatrzymanie prawa jazdy ma uniemożliwić kierowcy dalsze takie wyczyny, a o karze zadecyduje sąd.
.png)
Lednice napisał(a):W podanych przypadkach się policjanci się zlitowali i co z tego wynika![]()
![]()
![]()
Lednice napisał(a):To są przykłady z 2007 i 2009 roku, my żyjemy w roku 2014![]()
Policja może zatrzymywać prawko w roku pańskim 2014, bo jest to rażące naruszenie przepisów i to robi.
Lednice napisał(a):Mamy coś takiego tolerować twoim zdaniemChyba tak
![]()
gusia-s napisał(a):Jeszcze raz podkreślam, nie popieram takiego zachowania, nie próbuję usprawiedliwiać osób tak postępujących - chciałam tylko dociec skąd pochodzi teoria o odbieraniu prawka za przewóz osób w bagażniku ....
Lednice napisał(a):Świadomie i celowo chciałaś przekonać forumowiczów, że za wożenie ludzi w bagażniku prawa jazdy nie mogą zatrzymać![]()
A to nie jest prawdęMożna mieć za to bardzo duże problemy i jak podałem w linku, takie problemy ludzie mają. Prawo jazdy zostało zatrzymane zgodnie z przepisami., A za granicą jest dopiero prze...
![]()
Lednice napisał(a):To jest tylko środek karny, karę wymierza sąd.
.png)
Bea.ta napisał(a):Jędrek - siedzenie na poddupnikach czy w fotelikach określa waga i/czy wzrost dziecka, po to się je tak wozi, żeby w czasie jakbyco - nie zaszkodzić dzieciakowi pasem przechodzącym przez szyję.
Nie ma się co zastanawiać jaki jest przepis, tylko brać bezpieczeństwo dziecka pod uwagę przecież
musi być albo babcia albo mama. 
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi