Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przemyśl -Pag

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 05.05.2008 19:22

Witam .Może Woka jechał przez Lwów . To by się czasowo zgadzało . Pozdrowienia.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.05.2008 19:23

woka napisał(a): Pojadę w tym roku bezpośrednio to zobaczę

No właśnie - pojedziesz,zobaczysz i przyznasz nam z Piotrkiem rację :D
Ale zaczynamy gadać trochę nie na temat....
:papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2008 19:25

woka napisał(a):Piotrek .... odnośnie stażu w Chorwacji to jestem od Ciebie starszy. Śmiem nawet twierdzić że najstarszy na forum..

Woka, ja nie o tym stażu pisałem :wink: :lol:
woka napisał(a):.....Co do czaso- trasy ...... być może że się pomyliłem. W tym roku jechałem i do Budapesztu zajechałem dokładnie w 5 godz. 10 min.....

Sam widzisz jak jest - jest dobra droga to żadna odległość nie jest problematyczna.
My mamy nieco spaczone myślenie co do planowania podróży przez nasze chore drogi. Bo w RP to rzeczywiście ni chu, chu nie zaplanujesz logicznie żadnego przejazdu. Tydzień temu jechałem z Rzeszowa do Krakowa - wyjechałem o 10 dojechałem o.....13 8O - tym razem mi się spieszyło ale ....szkoda gadać :(
Pozdrav
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.05.2008 19:28

cerlicht napisał(a):Witam .Może Woka jechał przez Lwów . To by się czasowo zgadzało . Pozdrowienia.

:D :D :D ... a wiesz gdzie jest Lwów :?: :lol: :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 05.05.2008 19:34

Piotrek .. do Krakowa w 3 godz. to miałeś wspaniały czas. Ja juz zaliczyłem tą odległość w ...... ponad 4 godz. :!: :!: :!: ( ale nadal żyję)
edytak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytak » 06.05.2008 06:37

poczytałam troszke i postanowione.jedziemy na noc próbując bez noclegu po drodze, ale jak to wyjdzie w praktyce to sie okaze.
powiedzcie mi jeszcze jakie ubezpieczenie wykupujecie na wakacje?czytałam gdzies ze warta travel? opłaca sie to? :?
pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.05.2008 07:11

edytak napisał(a):poczytałam troszke i postanowione.jedziemy na noc próbując bez noclegu po drodze, ale jak to wyjdzie w praktyce to sie okaze.
powiedzcie mi jeszcze jakie ubezpieczenie wykupujecie na wakacje?czytałam gdzies ze warta travel? opłaca sie to? :?
pozdrawiam

Ubezpieczenie koniecznie kup, nie są to duże pieniądze a spokój ( w razie kłopotów) zapewniony. Gdzie kupisz- obojetne. Ceny są podobne lub nawet takie same. Ja kupowałem do tej pory w Gerling.
..... Chcecie przejechać na raz. Nie mówię że to jest niewykonalne ale mordęga duża, szczególnie jeżeli będzie tylko jeden kierowca.
jadąc pierwszy raz macie przewage nad "bywalcami", u Was adrealina będzie odgrywała pozytywną ( lub nie) rolę. Spać się nie będzie chciało.
Powodzenia.
edytak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytak » 06.05.2008 08:38

Kod: Zaznacz cały
..... Chcecie przejechać na raz. Nie mówię że to jest niewykonalne ale mordęga duża,

woka nawet nie wiesz jak ja sie boję tej mordęgi.tylko nie potrafie tego tak rozplanowac zeby jechac tylko nocą a rozłozyc na pół :( najwyzej zrobimy tak jak pisłam na początku.gdzies w połowie drogi w nocy przespimy sie na stacji beznynowej :wink: bo o tej porze to trudno bedzie cos znalesc -nie wiem poprostu nie wiem :? jestem przerazona tym wszytskim.juz nawet nie potrafie sie cieszyc wakacjami jak pomysle o drodze :wink:
stola1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stola1 » 06.05.2008 09:03

:D
Spokojnie dacie radę.
Jak tylko kierowca czuje się dobrze w nocy za kierownicą - jechać na noc.
Naprawdę dzieciaki śpią a rano ciekawe świata oglądają nowości, jakieś nowe zabaweczki, bajeczki.
A Wam adrenalinka już troszkę opadnie i spokojnie autostradą dojedziecie prawie do celu.
Szkoda, że wyjeżdżam parę dni wcześniej, bo moglibyśmy Wam dodać odwagi, też jedziemy tą trasą.
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 06.05.2008 09:05

Edyta, jedzie rano, nie za wczesnie, tak okolo 8 mozna wystartowac w droge.Na Barwinek, pozniej Presov,Kosice-granica z Wegrami.
Pozniej jedziecie sobie spokojnie do Budapesztu, przejazd przez miasto moze byc troszke zakorkowany (zalezy od dnia tygodnia-byle nie piatek!).
Ja zawsze okolo 16 jestem w miejscowosci Siofok.Tam nocuje.Ceny pokoi okolo 20-25EUR, takie wieksze.Jest tez fajny hotelik przed granica H/HR, nie pamietam nazwy ale to jest jakies 15km przed granica.Pozniej rano wstajesz i jedziesz juz na Pag.
Moim zdaniem nie ma sensu jechac na raz.Kiedys za 1 razem tak zrobilem, bo myslalem ze co ja bede mieczak, ja potrafie.
Dojechalem, nie powiem...bylem o 20 na KrK ale nogi mialem miekkie a w glowie szum(bynajmniej nie adriatyku!)
NIE POLECAM jazdy na raz.Pozniej czlowiek dochodzi do siebie przez 3 dni zamiast cieszyc sie z wakacji...
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 06.05.2008 09:19

Tak jak za wszystkimi przedmówcami :)
Spokojnie dojedziesz, zobaczysz Pag i sie w nim jak my zakochasz :)
I tym razem jedziemy znowu ale w 3 rodziny na 3 auta, ciągną za sobą ludzi co Cro nie widzieli :). W zeszłym roku trase z Opola do Pag pokonaliśmy z dziećmi w jeden spokojny dzień z kilkunastoma przerwami. Wyjechaliśmy z Opola koło godziny 1-00 a na miejscu byliśmy o 17-00, trasa na luzie bez jakiś drastycznych przyspieszań i predkości:).
Koniecznie zatrzymajcie tuż przy wjeździe na Paski Most i zobaczcie ten piękny widok :) oraz jak macie chwile to zaraz za mostem w lewo i do twierdzy dojedziecie. Głowa do góry:)
Jak by co to wyjeżdżamy 11 lipca koło godziny 23-00 z Opola aby tam być już 12-tego, późnym popołudniem - ciekawy i urokliwy zachód słońca jest na Pagu.

Pozdrawiamy :)

http://pag.republika.pl
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.05.2008 14:43

edytak napisał(a):jestem przerazona tym wszytskim.juz nawet nie potrafie sie cieszyc wakacjami jak pomysle o drodze :wink:

Błąd , błąd ... błąd :!: Droga wbrew pozorom nie jest trudna. Bardziej bałbym się np. jechać z Przemysla do Warszawy przez Lublin. Serio.
Teraz wybieraj pomiedzy opcją Marcina-29 a nocą. Ja stosuję opcję dzienną a nocną mam "awaryjną". Dwa razy jechałem nocą "na raz" i więcej już nie chcę. Nie oznacza to, że jakby była konieczność to nie pojadę. Nawet teraz (trochę jestem już zmęczony) wsiadam i jadę. Chce powiedzieć, że strach ma przeogromne oczy, wielkie jak dwa boiska piłkarskie. Mija z reguły po przejechaniu pierwszych kilku kilometrów i pozostaje ....... podniecenie zaistniałą sytuacją. To właśnie wykorzystaj jako swój atut. Dla lepszego samopoczucia weź kanapki, coś do gryzienia, ciepłą herbatę, kawę ( możesz to kupić na trasie ale pierwszy raz to lepiej weź "dla świetego spokoju"). Przed wyjazdem - porządna kąpiel, następnie paszporty, dow.osob., ubezpieczenia samochodu również "zielona karta", pieniązki, karty bankomatowe - wsiąść do samochodu, ... trzasnąć drzwiami i wio. Pamiętaj - uśmiech od ucha do ucha. :!: :!:
edytak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytak » 07.05.2008 11:39

dzieki za rady.co zrobimy to nie wiem ale na pewno wyjedziemy na noc.ja wiem ze mój syn nie wysiedzi pare godzin w aucie nie spiąc :? a ja go zabawiac nie moge bo ....
jak nie da rady kierowca to zrobimy przerwe.zobaczymy
Kod: Zaznacz cały
również "zielona karta",

potrzebna jest?
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 07.05.2008 12:12

do Chorwacji nie, do Bośni tak
edytak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytak » 07.05.2008 13:28

dzięki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone