Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przełom czerwiec/lipiec - czy warto w ciemno?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bobos
Plażowicz
przełom czerwiec/lipiec - czy warto w ciemno?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bobos » 20.01.2007 18:35

Witam,

wraz z żoną wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji. Padło na Makarską. Zastanawiamy się czy rezerwacja w tym terminie ma sens? (jeśli tak, czy macie namiary na jakieś fajne kwatery). Czy można śmiało jechać w ciemno? Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam :)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.01.2007 19:54

Od pieciu lat jezdze do HR,w tym trzeci raz w ciemno na przelomie czerwiec-lipiec,zadnych klopotow z kwaterami...TYLKO W CIEMNO !!!
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.01.2007 19:59

Witam,
ogolnie rezerwacja w takim czasie nie ma sensu:)
tak jak na poczatku wrzesnia:)
kwater jest duzo i w przystepnych cenach:)
co do Makarskiej-czemu akurat to miasto:)?
tzn cala riwiera makarska jest piekna ale samo miasto makarska jest duze i nie ma nic ciekawego;/dla mnie brak mu specyficznego klimatu jaki jest w mniejszych miateczkach cro:)
zaraz za i przed Makarska sa sliczne miasteczka z cudownymi plazami:)
polecam- Baska Voda, Brela, Tucepi,Podgora
na wypoczynek radzilabym raczej tam sie zatrzymac:)))
pozdrawiam:)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 20.01.2007 20:34

ines napisał(a):Witam,
tzn cala riwiera makarska jest piekna ale samo miasto makarska jest duze i nie ma nic ciekawego;/dla mnie brak mu specyficznego klimatu jaki jest w mniejszych miateczkach cro:)

potwierdzam w 100% - tylko nie Makarska - w czerwcu może być jeszcze oki natomiast w lipcu będziecie mieli tak jak w Poznaniu w czasie targów :wink:
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 20.01.2007 21:41

ines napisał(a):Witam,

Nie rozumiem jak można powiedzieć, że rezerwacja nie ma sensu? Twierdzę, że ma bo ja za nią płacę 120 zł z BP i przy 50 euro w lipcu za 3 osoby z klimą i basenem w cenie to nie jest chyba tak dużo. Sam prowadzę samochód i przy całonocnej wojaży mam dosyć. Jadę na Ciovo i z ceny jak i z warunków jestem zadowolony.
Bobos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bobos » 20.01.2007 22:28

Dzięki za informację, to nas przekonuje co do wyjazdu w ciemno. Rozejrzymy się w małych miasteczkach :-) Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiamy :-)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.01.2007 22:32

:)

male miasteczka sa najlepsze;))
S.Witkowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) S.Witkowski » 22.01.2007 02:18

Pierwszy raz bylem w Chorwacji bez rezerwacji i nie mialem najmniejszych problemów ze znalezieniem kwatery. W 2005 zarezerwowalem kwaterę w Baskiej Vodzie, bo mialem jechać z malą wnuczką, żeby nie szukać kwatery. Wyslalem zaliczkę 120 euro i miesiąc przed wyjazdem zlamalem nogę. Zaliczka przepadla.

Nie twierdzę że może Ci się przytrafić coś podobnego, ale należalo by to również wziąć pod uwagę przy rozważaniu rezerwacji.

Podrawiam
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.01.2007 20:21

my co prawda jezdzimy na campy. na przelomie czerwca lipca tez bylismy. widzielismy sporo zimer frei wiec sie nie obawiajcie :)
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 24.01.2007 18:49

Pierwszy raz do Cro też jechałem z rezerwacją [Baska Voda] pięć lat temu , ale od następnego razu już jeżdżę w ciemno.Problemów ze znalezieniem kwatery jeszcze nie mialem a zazwyczaj jadę początek lipca albo koniec sierpnia. Zgadzam sie z inez że należy szukać tylko w małych miasteczkach,bo po prostu mają klimat :) :) :) . W zeszłym roku w Primostenie znalezienie kwatery zajęło mi 2 h, ale tylko dlatego że akurat lało jak z cebra :D . :papa: POZDRAV.
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 11.02.2007 14:59

Problem ze znalezieniem kwatery powstaje, gdy mamy mało czasu lub słabo sprecyzowane oczekiwania. Ot i cała prawda o wyjeździe w ciemno. Osobiście miałem problem ze znalezieniem kwatery w Crikvenicy, ale to był już wieczór. Na szczęście obyło się bez większych trudności, chociaż musiałem zadowolić się innym lokum niż tym o którym myślałem.

Jesli mamy dużo czasu to szukanie kwatery ma swoje plusy. Możemy dokładnie obejrzeć kwaterę i jej lokalizację, a przy tym potargować się o cenę.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 24.02.2007 14:53

święte słowa, my też jedziemy w ciemno jak w zeszłym roku do Mimic , z kwaterami żadnego problemu.W tym roku wybieramy się w okolice Makarskiej a może bliżej Dubrownika.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 19.03.2007 20:43

Witam.Pierwszy raz z rezerwacją,w tym roku koniec czerwca początek lipca w ciemno.Riwiera Makarska, może Brela,a może Tucepi.
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 21.03.2007 10:13

W tym roku już zamówiłem: Vodice i Stari Grad (Hvar), ciekawa mieszanka :wink:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne