Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o radę. Do Chorw. ale gdzie? 1dorosła+5dzieci.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 24.03.2007 23:45

Po 15.08 - 2 tyg. Dzieci 6-15lat. Zależy mi raczej na luźnej plaży w miarę piaszczystej i spokoju. Może być dodatkowo basen. Nie wiem czy w ofertach lepiej wybierać opcję z wyżywieniem czy smaczniej, lepiej, taniej, iść gdzieś do baru. Chciałbym też coś zwiedzić, zobaczyć...
I w ogóle...jak możecie to cos poradzcie. Jadę 1 raz. Jestem całkiem ciemny w tym temacie.
Dziękuję.
ps. Vela Luka hotel Posejdon...tam mi proponują.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.03.2007 14:29

Poczytaj na tej stronie, wejdz w moje linki. Wyzywienie wezmiesz ze soba, trochę na miejscu.

forum/viewtopic.php?t=14782&highlight=
Pozdrawiam
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 25.03.2007 15:10

luck1 napisał(a):Po 15.08 - 2 tyg. Dzieci 6-15lat. Zależy mi raczej na luźnej plaży w miarę piaszczystej i spokoju. Może być dodatkowo basen. Nie wiem czy w ofertach lepiej wybierać opcję z wyżywieniem czy smaczniej, lepiej, taniej, iść gdzieś do baru. Chciałbym też coś zwiedzić, zobaczyć...
I w ogóle...jak możecie to cos poradzcie. Jadę 1 raz. Jestem całkiem ciemny w tym temacie.
Dziękuję.

Coś tam naklikałam do Twojej skrzynki, ale siedząc teraz rozmyślam i wpadł mi do głowy pewien pomysł. Wcale to nie musi być Korcula ( nie ukrywam trochę daleko). Jutro wpadnę do BP Croatia i wezmę aktualny katalog, szybko go przeglądnę ( pozaznaczam conieco warte uwagi) i wyślę ekspresem do Ciebie ( tylko podaj swój adres). Proponują dziesiątki miejsc. Ja z tym biurem zaczynałam swoją przygodę z Chorwacją :D :D :D
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 25.03.2007 15:37

Hotel Posejdon ma wg. mnie dwie wady:

- plażą hotelowa jest bardzo mała i niezbyt ładna,
- hotel od miasta odziela kanał morski i za każdym razem,aby dostać się do centrum trzeba korzystać z taksówki wodnej po 10 kun od osoby(no chyba że wolisz autonogi).
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 25.03.2007 22:50

Dziękuję wszystkim bardzo.
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 25.03.2007 23:19

Dodam jeszcze...
Już wiem że to nie ma być wyspa.
Zależy mi na całodziennym wyżywieniu,
korzystaniu z bufetu ..dzieci, w ciągu całego dnia,
basen,
bardzo blisko plaży.
Ważne - ze względu na dzieci, aby nie było od razu głęboko przy brzegu.
I chyba tylko Makarska...?
Mam podpowiedź - Tucepi, hotel Neptun /warto/?

Proszę o każdą radę dla laika w tym temacie. Będę wdzięczny.

:D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.03.2007 13:16

To właśnie informacja dla laika. Nie pchaj się do Makarskiej w sezonie. Makarska jest dobrym miejscem ale we wrześniu kiedy nie ma wielu turystów. Ja podałem ci miejsce gdzie sie odpoczywa, a nie meczy.
Andreas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andreas » 31.03.2007 19:22

luck1 napisał(a):Po 15.08 - 2 tyg. Dzieci 6-15lat. Zależy mi raczej na luźnej plaży w miarę piaszczystej i spokoju. Może być dodatkowo basen. Nie wiem czy w ofertach lepiej wybierać opcję z wyżywieniem czy smaczniej, lepiej, taniej, iść gdzieś do baru. Chciałbym też coś zwiedzić, zobaczyć...
Dziękuję.

Posłuchaj rad Ewy , pomoże ci juz niejeden sie bazował na jej informacjach i czytaj forum. Pozdro. Andreas :) fohttp://www.croatiaholidayapartments.com
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.03.2007 20:21

To ja zaproponuję Petrćane k.Zadaru,mają wszystko co potrzebujesz,wrzuć w google"Punta Skala" i zobacz np.http://www.chorwacja.pl/Petrcane/Apartamenty_Punta_Skala.xml byłem tam z mniejszymi dziećmi i bardzo im pasowało tam,plaża żwirkowa(drobny) łagodnie opadające dno,w hotelu basen było super :papa:
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 31.03.2007 20:33

Posłuchaj rad Ewy

Cześć Andreas, dzięki za zaufanie :P ; napisz czy coś załatwiłeś? Do sierpnia zostało około 120 dni :wink: Ale ten czas leci.Trzeba zaciągnąć pasa i oszczędzać eurasy. Pozdrav !!![/quote]
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 31.03.2007 21:57

Dziękuję.
OK, nie Makaraska ale Riwiera Makaraska.
U mnie już się trochę zmieniło, głównie z powodu-za radą tego forum.

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=14730

Tak że będę szukał coś na wrzesień - od 08.09 - 7 dni. Riwiera Makaraska, 7 osób (2+5dzieci). Domek, apartament, hotel...bez znaczenia. Może być basen, może być całodzienne wyżywienie. Koniecznie zaraz przy plaży. Nie na wyspie. Ładna luzna i bezpieczna plaża/dzieci/.
Jak ktoś może coś polecić + wszelkie pomocne rady, uwagi to podaję adres juka@pro.onet.pl
Będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 31.03.2007 22:50

Andreas napisał(a):
Dziękuję.

Posłuchaj rad Ewy , pomoże ci juz niejeden sie bazował na jej informacjach i czytaj forum. Pozdro. Andreas :) fohttp://www.croatiaholidayapartments.com

Pani Ewa jest naprawdę przemiłą skarbnicą wiedzy :D
Pozdrawiam
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 01.04.2007 13:42

Tak że będę szukał coś na wrzesień - od 08.09 - 7 dni.

Chciałabym nieśmiało :oops: jeszcze raz coś zaproponować. Znam super fajne 4 **** apartamenty PUNTA na wyspie :evil: Veli Losinj.
Jest to kompleks hotelowo-apartamentowy na wyspie należącej do Kvarneru. Apartamenty połozone są w małym uroczym miasteczku Veli Losinj, 50 m od morza.Wszystkie apartamenty są klimatyzowane, posiadają Sat-TV, telefon, są nowocześnie wyposażone, posiadają kuchnię. Wyżywienie można wykupić na miejscu w leżącym obok hotelu Punta ( koszt śniadanie+obiadokolacja tzw.HB to 13 euro/osoba/dzień)- napoje do kolacji są gratis.
Koszt wynajęcia apart. : 1.09-15.09 - 115 euro/dzień, 15.09-22.09. - 102 euro/dzień. Apartamenty 6 osobowe posiadają 2 sypialnie 2 osobowe +2 miejsca do spania w pokoju dziennym, balkon i łazienkę. Apartamant jest duży i przestronny. Ponadto bardzo bogata jest baza sportowo- rekreacyjna korty tenisowe (13) , tenis stołowy, bilard, baseny zewnętrzne, centrum nurkowe, stół do tenisa, programy animacyjne dla dzieci. Oprócz tego wokół basenów i plaży jest wiele tawern i knajpek.
Na wyspę najlepiej przeprawić się ze wschodniego wybrzeża Istrii z miejscowości Brestowa do m. Porozina. Przeprawa jest krótka, koszt niewielki tzn. 1,75 euro/osoba dorosła, 12,16 euro/auto, dzieci do 12 roku życia 50% zniżki.
To tylko propozycja :D
Mogę przesłać na e-maila zdjęcia z folderu.
luck1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck1 » 03.04.2007 10:00

Ewa Zuber napisał(a):
Tak że będę szukał coś na wrzesień - od 08.09 - 7 dni.

Chciałabym nieśmiało :oops: jeszcze raz coś zaproponować. Znam super fajne 4 **** apartamenty PUNTA na wyspie :evil: Veli Losinj.
Jest to kompleks hotelowo-apartamentowy na wyspie należącej do Kvarneru. Apartamenty połozone są w małym uroczym miasteczku Veli Losinj, 50 m od morza.Wszystkie apartamenty są klimatyzowane, posiadają Sat-TV, telefon, są nowocześnie wyposażone, posiadają kuchnię. Wyżywienie można wykupić na miejscu w leżącym obok hotelu Punta ( koszt śniadanie+obiadokolacja tzw.HB to 13 euro/osoba/dzień)- napoje do kolacji są gratis.
Koszt wynajęcia apart. : 1.09-15.09 - 115 euro/dzień, 15.09-22.09. - 102 euro/dzień. Apartamenty 6 osobowe posiadają 2 sypialnie 2 osobowe +2 miejsca do spania w pokoju dziennym, balkon i łazienkę. Apartamant jest duży i przestronny. Ponadto bardzo bogata jest baza sportowo- rekreacyjna korty tenisowe (13) , tenis stołowy, bilard, baseny zewnętrzne, centrum nurkowe, stół do tenisa, programy animacyjne dla dzieci. Oprócz tego wokół basenów i plaży jest wiele tawern i knajpek.
Na wyspę najlepiej przeprawić się ze wschodniego wybrzeża Istrii z miejscowości Brestowa do m. Porozina. Przeprawa jest krótka, koszt niewielki tzn. 1,75 euro/osoba dorosła, 12,16 euro/auto, dzieci do 12 roku życia 50% zniżki.
To tylko propozycja :D
Mogę przesłać na e-maila zdjęcia z folderu.

Bardzo dziękuję. :D
Wszystko super...Szkoda że to nie stały ląd.
Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone