Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Proszę o pomoc w wyborze miejscowości

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chaos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) chaos » 11.04.2010 12:17

Witam forumowiczów,
Proszę o pomoc w wyborze miejscowości w środkowo-południowej Chorwacji na wakacje 2010. Wybieramy się 13 osobową ekipą na przełomie lipca i sierpnia. Szukamy miejscowości podobnej do Pagu (byliśmy na wyspie Pag w miejscowości Pag) Chodzi mi o miejscowość podobnej wielkości do Pagu by nie było tak wielkiego tłoku. Plaże z dala od ruchliwych ulic.
Proszę Was o propozycje i krótkie opisy miejscowości ponieważ napewno lepiej znacie piękną Chorwację niż MY
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.04.2010 15:22

Krótkie i dłuższe opisy znajdziesz w Relacjach.
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 11.04.2010 16:33

JacYamaha napisał(a):Krótkie i dłuższe opisy znajdziesz w Relacjach.

dokładnie tak.
ja tez jestem tu nowa,a dzieki wnikliwemu czytaniu działu relacji z podróży
wybrałam miejsce wakacji.
mało tego-znalazłam chyba wszystko czego szukałam tj.trasa dojazdu i masę informacji o wedkowaniu w chorwacji-dla męża.
przyznam że lekko nie było.
w postach jest bardzo duzo odnośników typu/poczytaj tu/ i nieraz przeczytałam ze 20 stron postów na dany temat,i byłam tak samo madra jak na poczatku
ale potem wpadłam na pomysł zapisywania wszystkiego co mnie interesuje na dany temat metodą kopiuj-wklej i wyszła mi całkiem fajna książeczka w której mam zapisane nawet przepisy na kalmary!!!
wymaga to iluś tam godzin spedzonych na forum,ale przecież do lata jeszcze daleko :lol: :lol: :lol: :lol:
chaos
Autostopowicz
Rogoznica

Nieprzeczytany postnapisał(a) chaos » 11.04.2010 20:38

Po stosunkowo rozległych poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na Rogoznice (pomiędzy Splitem a Sibenik). Słyszałem również o miejscowości Lokva Rogoznica gdzie woda jest zimniejsza niż gdzie indziej z powodu wpływającej do morza rzeki. Mam nadzieje że Rogoznica a Lokva Rogoznica to nie są te same miejscowości. Jeżeli tak jest to proszę o info.

Co do Rogoznicy mam pytanie dotyczące ogólnych warunków pogodowych tj. temperatura, opady, oraz wiatry ponieważ wyczytałem o zimnych wiatrach tam wiejących.
Wyjazd 24.07.2010r. na 2 tygodnie.

Proszę o odpowiedź a nie o odsyłanie mnie bym poczytał inne wpisy na forum ponieważ forum przejrzałem stosunkowo dokładnie.

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Pozdrawiam.
Tomasz W
Cromaniak
Re: Rogoznica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 11.04.2010 21:22

chaos napisał(a):Po stosunkowo rozległych poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na Rogoznice ...

No i dobrze zdecydowaliście...

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone