Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prośba i pytanko

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magreg
Globtroter
Prośba i pytanko

Nieprzeczytany postnapisał(a) magreg » 19.05.2010 13:24

Prośba
Wybieram się z rodzinką po raz czwarty do Chorwacji i nie mam pomysłu gdzie jechać. Naczytałem się forum, ale nic mi nie wpadło w oko. Chodzi mi o zaproponowanie jakieś miejscowości. Jedziemy w ciemno więc nie muszę wcześniej rezerwować.
Pierwszy wyjazd był na Istrię na kemping, drugi do Bratusia, a trzeci w Marusici.
W zeszłym roku pojechaliśmy w ciemno i mieliśmy zamiar szukać jakieś kwatery w Pisak, Marusici, Mimice. Trafiliśmy do Marusici i było super. Chcemy w tym roku powtórzyć to samo, tylko w inne miejsce. Szukamy czegoś w stylu pomiędzy Bratusiem, a Marusici. Im mniej ludzi i cywilizacji tym lepiej. Warunek dodatkowy to ładne plaże i aby było dużo ryb do oglądania pływając z fajką. Całą rodzinką lubimy nurkować. Niestety w Marusici było tego nie wiele. Ze względu na długość trasy szukam pomiędzy Splitem, a Gradacem. Bardzo proszę o jakieś sprawdzone propozycje.

Pytanko
W zeszłym roku jechałem do Chorwacji przez Graz i Mureck, Lenart, Ptuj. Czy tym objazdem nadal ominę autostrady w Słowenii?

Z góry dziękuję
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.05.2010 17:48

Miedzy Splitem a Gradacem najlepiej jest na Solcie , Bracu i Hvarze :wink:
A może kawałek jeszcze dalej ... Na Peljesac :?
Pozdrav.
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 19.05.2010 19:24

magreg napisał(a):Pytanko
W zeszłym roku jechałem do Chorwacji przez Graz i Mureck, Lenart, Ptuj. Czy tym objazdem nadal ominę autostrady w Słowenii?

Z góry dziękuję

Spoko:) W tym roku też to działa:)
magreg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magreg » 20.05.2010 13:40

Super że objazd działa.

Mkm zaproponował wyspy. Akurat w tym roku chciałbym pozostać jeszcze na lądzie. Peljesac trochę za daleko wychodzi mi prawie 1800km
Bardzo proszę podajcie jakieś propozycje małych cichych, urokliwych miejsc.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 21.05.2010 18:51

W Mimicach będzie dobrze ... i napewno bliżej do morza niż w Marusici :wink:
Zielina74.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zielina74. » 21.05.2010 22:21

Magreg,

napisz do mnie na priva
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dam Ci namiary na cichą, uroczą, spokojną miejscowość Razanj
Al
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al » 23.05.2010 20:30

mkm napisał(a):Miedzy Splitem a Gradacem najlepiej jest na Solcie , Bracu i Hvarze :wink:
A może kawałek jeszcze dalej ... Na Peljesac :?
Pozdrav.

mkm! Wybaczcie że tu się podłączę, ale privy na forum wyłączone a chciałbym nawiązać kontakt z mkm.

Popodobno jesteś skarbnicą wiedzy na temat Korculi i mógłbyś polecić jakiś sprawdzony domek...
Planujemy wjazd na pierwszą połowę sierpnia. Jedziemy w trzy rodziny: 2+2, 2+1, 1+1. Dzieci w wieku od 3 do 13 lat. Poszukuję zatem dwóch/trzech apartamentów na Korculi (bo tam jeszcze nas nie było) najchętniej od strony pełnego morza... Myśłałem o Prizbie, ale niekoniecznie...
Proszę piękie! jakbyś mógł nam pomóc to wdzięczność nasza nie będzie miała granic! mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrav!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.05.2010 22:07

Al! Na pierwszą połowę sierpnia , ale 2011 chyba . Moje domki są zajęte już od grudnia 2009 , a moze i nawet wcześniej .
Ostatnia deska ratunku dla Ciebie ... http://www.valsa.cz/ostrov-korcula/ .
Póżniej pozostaje niestety już tylko w ciemno :wink:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 23.05.2010 22:34

magreg napisał(a):Prośba
Wybieram się z rodzinką po raz czwarty do Chorwacji i nie mam pomysłu gdzie jechać. Naczytałem się forum, ale nic mi nie wpadło w oko. Chodzi mi o zaproponowanie jakieś miejscowości.

8O 8O 8O
No patrz kurde...
A ja myślałem, że to forum za duże jest i za wiele pomysłów daje... :lol:

Chyba kiepskie relacje ludzie piszą. :wink:
Żartuję...
:lol: Pozdr.

P.S. Pomiędzy Splitem a Gradacem, to będzie ciężko znaleźć coś bez ludzi... To w końcu głównie Makarska. Prawdziwie ciche i spokojne wiochy leżą poza wybrzeżem- w górach. :wink:
mobib
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mobib » 23.05.2010 23:26

Al

co prawda nie jestem znawcą ale jakieś trzy tygodnie temu sama szukałam i znalazłam w Prizbie - wybrałam jeden większy apartament ale w odpowiedzi miałam informację, że mogą być dwa mniejsze czyli były wolne w w pierszej połowie sierpnia, może się przyda http://korcula-insula.com , a konkretnie chodziło o apartments Goran
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.05.2010 15:23

No proszę ,jakie ładne apartamenty namierzone :D
Dodam jeszcze od siebie, jako znawca tematu oczywiście :wink: ... http://www.korcula-larus.com/kwatery_ch ... orcula.php
Al
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al » 24.05.2010 18:26

Dzięki Wam wielkie za podpowiedzi!
Siadam zaraz i wysyłam zapytania. Może coś jeszcze trafimy...
Al
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al » 25.05.2010 13:04

Mam ofertę z "Priscapac Apartment Hotel"!

Ze zdjęć wygląda całkiem, całkiem (oprócz tego że blokowisko), ale jak ktoś się za późno orientuje....

Czy ktoś z Was może coś na temat tego obiektu powiedzieć??? Bo szukając a forum znalazłem tylko, że plaża w miare przyjazna dzieciom i że to końcówka Prizby..
Ale - może ktoś był, zaglądal do apartamentów, próbowa jedzenia???

Liczę na Waszą pomoc!

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone