napisał(a) zgagaxxl » 09.06.2013 21:40
Witam
Mój mąż korzystał z Waszych porad i sugestii na wyjazdy do Chorwacji ( omijanie płatnych dróg, skróty, i wiele innych cennych uwag), może coś oddam ................. Zresztą na samochodzie mam przyklejoną naklejkę z logo forum, a moja miłość do tego kraju jest wielka.
Co do tematu Promajna, w zeszłym roku bywaliśmy tam, ale mieszkaliśmy w cudnej miejscowości Krvavica to może 4 km od Promajna w stronę Makarskiej. Cudnie położona miejscowość, za plecami miałam górę ok 1400m, a z tarasu widziałam morze poprzedzone lasem. Wzdłuż morza chodziliśmy na spacery do Promajna, no i po wino (jest stragan co wieczór oblegany), po drodze mijaliśmy Bratus, tam są fajne kwatery nad samym morzem (zejście na plaże w większości pionowymi schodami), ale za to widoki ....................to trzeba zobaczyć. Ze względu na tłok jeździmy we wrześniu, woda ma wtedy 26st i powietrze podobnie, a za katery płacimy po 10 euro od głowy z wi-fi, klimą parkingiem TV, wypasioną kuchnią i widokiem na morze i góry. Wcześniej jeździliśmy do Sukosanu, Biogradu, polecam Sukosan 8 km od Zadaru, spokojna miejscowość, niestety różnica w temperaturze jest znaczna. Przecudnym miastem jest Omis i okolice, ale tylko zwiedzaliśmy to miasto ma rzekę, góry i morze pełen wypas usług od nurkowania przez spływy, skałki. Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!