Możesz kupić sobie jadąc w tamta stronę dwie.
Ta druga z późniejsza datą rozpoczęcia ważności.
Na granicy masz budy i winiety mają.
.png)
.png)
jgx1 napisał(a):Tak jak pisałem było również w zeszłym roku - wyglądało to identycznie. jak jest w tym nie powiem bo na wczasy dopiero jadeale nie sądzę żeby coś się zmieniło. Moim zdaniem na 100% na granicy musi być możliwość zakupu winiety. Jak wrócisz napisz jak było. Może ktoś już wracał w tym roku to niech jeszcze potwierdzi.
Co do porady kolegi FUX - zacznij kolego czytać ze zrozumieniem, chyba że nawalasz posty na ilość![]()
![]()
jgx1 napisał(a):...bez najmniejszego problemu zakupiłem 10-dniową winietę na Austrie w pawilonie na granicy zaraz za celnikami słoweńskimi, godzina 2.30 w nocy![/b] Więc nie trzeba szukać żadnych stacjo CPN całodobowych tylko po odprawie słoweńskiej stajemy po prawej przy pierwszym pawiloniku i na wprost wejście![]()
jgx1 napisał(a):Tak jak pisałem było również w zeszłym roku - wyglądało to identycznie. jak jest w tym nie powiem bo na wczasy dopiero jadeale nie sądzę żeby coś się zmieniło. Moim zdaniem na 100% na granicy musi być możliwość zakupu winiety.
.png)
Lednice napisał(a):jgx1 napisał(a):...bez najmniejszego problemu zakupiłem 10-dniową winietę na Austrie w pawilonie na granicy zaraz za celnikami słoweńskimi, godzina 2.30 w nocy![/b] Więc nie trzeba szukać żadnych stacjo CPN całodobowych tylko po odprawie słoweńskiej stajemy po prawej przy pierwszym pawiloniku i na wprost wejście
jgx1 napisał(a):Tak jak pisałem było również w zeszłym roku - wyglądało to identycznie. jak jest w tym nie powiem bo na wczasy dopiero jadeale nie sądzę żeby coś się zmieniło. Moim zdaniem na 100% na granicy musi być możliwość zakupu winiety.
Jakich celników![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jakiej odprawie granicznej![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Słowenia i Austria są w strefie Schengen, nie ma ani celników, ani odprawy granicznej, nie ma przejścia granicznego, tylko stoją jego DAWNE budynki po austriackiej i słoweńskiej stronie![]()
Na samej granicy w Spielfeld da się kupić winietę, ale broń Boże nie wolno pojechać ani metra dalej po minięciu miejsca, gdzie są sprzedawane winietki, to kosztuje 120 euro płatne gotówką lub 450 kredytowym![]()
Lepiej, jak radzi Fux, kupić od razu 2 winietki na Austrię i kazać je odpowiednio przedziurkować![]()
.png)
dids76 napisał(a):na 100% całodobowe stacje w Słowenii masz przy drodze nr 9 w Podlehniku. O tutaj:
http://goo.gl/maps/14VZI
I po przeciwnej stronie drogi.
Tylko nie wiem jak tam z winietami na Austrię.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi