Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukuję mieściny w stylu Tribunij

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AMFI
Odkrywca
Poszukuję mieściny w stylu Tribunij

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 23.05.2011 12:12

Hello drodzy cromaniacy,
poszukuję na tegoroczne wakacje małej spokojnej miejscowości, najchetniej z portem rybackim (świeże rybki), app blisko morza, plaże mogą być skaliste, ale małe niezatłoczone, generalnie cichej dziury z klimatem.
W tamtym roku byliśmy w Tribunij k. Sibenika i bardzo nam się podobało, ale lubię zwiedzać różne miejsca... wiec proszę o pomysły

pazdrav
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 23.05.2011 15:18

ja w tym roku wybieram się do Tribunj ,chetnie poczytam , może jakaś relacyjka...?
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 24.05.2011 11:54

przyznam, że z relacją nie chce mi się walczyć.
Osobiście nam podpasowało Tribunij: niewielka mieścina, ale jest w niej wszytko to trzeba: kilka niezłych knajp, kilka sklepów, piękna marina, port rybacki=mozliwość zakupu ryb prosto z kutra, jest gdzie pójśc na spacer i co pozwiedzac w okolicy (rejsy na kornaty, krka, PN Paklenica, Sibenik, Trogir)
Mielismy świetna miejscówkę: w drugim rzędzie od morza, ale z zejściem bezpośrednio na skalista plażę, taras zacieniony piniami, miód cud i malina. Cisza, spokój, kameralnie i ...piękne widoki.
Jak masz ochotę na fotorelację, zapraszam do galerii:
https://picasaweb.google.com/1165740647 ... directlink

jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pisz śmiało z przyjemnością odpisze
:D

ale co z zamiennikiem Tribunij??? nie ma więcej tak cudowmych miejscówek?
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 25.05.2011 23:41

My właśnie 23 czerwca wyruszamy do tribunij, powiedz nam jak wyglądają wieczory , noce, czy jest dużo klubów ,lokali, czy żeby potańczyć całą noc trzeba się wybrać do pobliskich miejscowości?? Jak na plażach obłożenie, czy są do wynajęcia na miejscu sprzęty wodne, wybraliśmy to miejsce dlatego,że zabieramy psa, a tam jest spokojniej, jeśli możesz napisz kilka słó, co polecacie, jakie lokale , miejsca itd, z góry dziękuję :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.05.2011 00:04

flejm napisał(a):My właśnie 23 czerwca wyruszamy do tribunij, powiedz nam jak wyglądają wieczory , noce, czy jest dużo klubów ,lokali, czy żeby potańczyć całą noc trzeba się wybrać do pobliskich miejscowości?? wybraliśmy to miejsce dlatego,że zabieramy psa, a tam jest spokojniej,

Jak będziecie tańczyć całą noc w klubach, to z psem.:?:
Po całonocnym tańcowaniu trzeba spać, to kto pójdzie z psem na spacer :?:

http://www.adriatica.biz/
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 26.05.2011 17:42

No w nocy pies nasz zazwyczaj śpi,hmmm raczej opanowane mamy wychodzenie z nim nawet po całonocnych imprezach (różnego typu), nie pytałem o aspekt czy prawidłowo pies będzie wyprowadzany, ale ok, ten sam schemat odpowiedzi, gdzie się nie napisze i o co nie spyta. Ale dziękuję za cenną uwagę ;)
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 27.05.2011 19:18

flejm napisał(a):My właśnie 23 czerwca wyruszamy do tribunij, powiedz nam jak wyglądają wieczory , noce, czy jest dużo klubów ,lokali, ..........

o, to zdaje się tak jak my, tzn. decyzja na 100% jeszcze nie zapadła, ale są duże szanse... przynajmniej taka mam nadzieję, bo... na razie pojawiła sie alternatywa... Karelia w Finlandii...

co do Tribunj.... hmm... wieczory na wyspie są imprezowe, ale raczej posiadówki w knajpach, i jest ich raptem z pięć... nie ma tam raczej klubów, gdzie można potańczyć... takie rozrywki to chyba dopiero w Vodicach...
za to są wypożyczalnie sprzętu wodnego, jest diving club, kilka plaż - te żwirowe z łagodnym zejściem do morza raczej zatłoczone, ale skaliste, przy ulicy Podvrh nie są zatłoczone.
Dwa sklepy, bazarek warzywny i port kutrowy - co więcej do szczęścia trzeba??? ;)

generalnie Tribunj to niespecjalnie rozrywkowa miejscowość, raczej cicha i spokojna, przynajmniej w okolicy gdzie mieszkaliśmy (właśnie na Podvrh).

A mogę spytać gdzie znaleźliście app z możliwością zabrania psa? Też mamy kłopot z naszymi kundlami...

Jeśli chodzi o spacery z psami polecam w kierunku Sovlije - tam sporo fajnych terenów na spacery.
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 29.05.2011 19:38

Jeśli chodzi o wyszukiwanie miejscówki, gdzie możemy zabrać piecha, napisałem post, że takowej poszukuję ;), właścicielka kwatery sama się odezwała na maila, jeśli chcesz to mogę przesłać namiary do niej tylko podaj mi numer gg lub maila, bo nie wiem czy można tak podać oficjalnie. :)
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 29.05.2011 20:54

AMFI
czy mógłbyś podać swój email ewentualnie odezwać się na mój adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl ? Chciałbym zadać kilka pytań odnośnie Tribunj i fotek które wrzuciłeś. Dzięki :)
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 29.05.2011 21:08

arb, jestem dziewczynką! jak na avatarze :oops:

flejmpoproszę o namiary na maila [url]monika@staffik.pl[/url]
Ostatnio edytowano 30.05.2011 20:44 przez AMFI, łącznie edytowano 1 raz
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 30.05.2011 19:48

mam takie pytanie AMFI:
w którym miejscu możma kupić rybki w porcie?, czy rówież istnieje taka możliwość w dzilenicy Tribunj- tj. Sovlje?-tam mam rezerwacje w sieprniu, i o której godzinie trzeba tam się udać ? :lol:
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 30.05.2011 20:49

co do zakupu rybek z kutra, port rybacki w Tribunj jest za mariną - w stronę Vodic, kutry spływają z morza o 17-tej. Czy w Sovlje ktoś również przypływa z rybami, nie mam pojęcia. Sovlije to jedna zatoka, chyba nie ma tam portu... chociaż jakieś jachty może i stały....
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 30.05.2011 21:42

wbijaj do Rogoznicy
AMFI
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AMFI » 30.05.2011 21:53

paza napisał(a):wbijaj do Rogoznicy

byłam przejazdem parę lat temu i jakoś mi się nie bardzo spodobało... chyba, że polecisz konkretny dom :)
flejm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) flejm » 30.05.2011 22:02

Amfi, wysłane na emaila :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne