Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukiwaczka Dzikich Plaż :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Samka
Autostopowicz
Poszukiwaczka Dzikich Plaż :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Samka » 20.07.2010 18:31

Witam Wszystkich!

Jadę do Chorwacji po raz trzeci, ponieważ zakochałam się w pięknych dzikich plażach, które można tam znależć. W tym roku pragnę wybrać się w okolice Zadaru. Przeczytałam na Forum o kilku miejscowościach:
1. Bibinje,
2. Srima,
3. Vodice, itd.
Chciałabym dowiedzieć się czy ktoś może potwierdzić występowanie takich plaż w tym rejonie. Poszukuję również fajnego i niedrogiego campingu, ale do tej pory ceny camingów mnie zaskakują (negatywnie) !!! 8O
Jeżeli ktoś ma informację na temat plaż i campingów będę BARDZO WDZIĘCZNA! :D
Pozdrawiam! Samka
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 20.07.2010 18:52

Temat campingów odpuściłem sobie 4 lata temu w tej chwili to już mija się z celem skoro w tym roku miałem apartament za 35 euro i to w Brela 3 min od plaż.
Jeśli chodzi o dzikie plaże takowe znajdziesz wszędzie jeden popołudniowy spacerek i na pewno na takie trafisz w mniej lub bardziej dostępnych miejscach.
Pozdrawiam
krystian186
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian186 » 21.07.2010 07:04

A mi się wydaje że w tych okolicach linia brzegowa jest tak ukształtowana że o "dzikie plaże" może byc trudno. Mało jest zatoczek, jedna miejscowość przechodzi w drugą, prosta linia brzegowa często widoczna z drogi a więc i blisko samochody jeżdzące. Zależy co dla Ciebie znaczy "dzika plaża". Popatrz w Googlach jak to wygląda z góry, w relacjach innych na zdjęciach
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 21.07.2010 07:46

Bibinje - zapomnij o dzikich plażach, z jednej strony Zadar z drugiej Sukosan, wszędzie pełno ludzi, dzikie wybrzeże bez żadnych zatoczek na południe od Sukosanu.

Vodice - to jarmark i koszmar turystyczny, dzikie plaże tylko w okolicy Tribunj ale tez nie będą to typowe plaże tylko dzikie skałki.

Srima to w zasadzie spokojniejsza część Vodic, dzikie plaże też nie za bardzo
yeti33
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeti33 » 21.07.2010 11:10

A może w okolice Pagu. Piękne przytulne zatoczki znajdziesz w rejonie Bosany.Po prostu boskie.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 21.07.2010 21:25

Jedno jest pewne takie rzeczy 100% sukcesu od Primosten po Dubrovnik i dalej :D
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 22.07.2010 18:44

consett0805 napisał(a):Jedno jest pewne takie rzeczy 100% sukcesu od Primosten po Dubrovnik i dalej :D

+ wyspy :lol:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne