Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Przede wszystkim właściciel jest ważny, a nikogo nie zmusisz do dbania :/
Aczkolwiek, przykład Nowego Miasta w Warszawie pokazuje, że można spotkać wspólnoty, które nie czekają na pomoc z zewnątrz i pomimo rygorów nakładanych przez konserwatora potrafią zadbać o swoje. Na Starówce pod tym względem jest gorzej
Dziś Zamek
Ale najpierw jedyna pozostałość po wiadukcie Pancera:
Dziś tam jest trasa WZ, więc wchodząc z tej strony spotkamy:
Takiego piernika z karocą to wiele lat miałem. Sam go sobie w młodości polakierowałem lakierem od ojca, to kilkanaście lat przetrwał
Wars i Sawa, Pomnik Powstańców, Pomnik Pomordowanych na Starówce ... różnie na to mówią: Mz to powstańcy, bo z boku odkryłem małą Kotwicę
W każdym razie świetne to miejsce do rozpoczęcia zwiedzania Starówki, o czym mało kto wie, bo stąd wszystkie opowieści idealnie swój początek mieć mogą
Kobitka znana ... ... tylko ryba co ma takie łuski nieznana
A tego to nie kojarzę: Ale kalenicowy układ dachu sugeruje, że to nad którąś kamienicą na rynku
Mój ptak też bez kapturka I też z książką Nie rzeźba to, ale prawie wygląda jak rzeźba