Na poważnie to GO za duża - co jednak w tej fotce jakoś mi nie przeszkadza. Przydałby sie może też odrobinę szerszy kadr - ale to już subiektywne odczucie.
W sumie całość jest ok - dzieciaki naturalne, fota cieplutka - ale raczej pamiątkowa
PZDRV
.png)
.png)
rafał krasoń napisał(a):Hmmm.... gdzie ja to widziałemDeja vu mam, czy jak
![]()
Na poważnie to GO za duża - co jednak w tej fotce jakoś mi nie przeszkadza. Przydałby sie może też odrobinę szerszy kadr - ale to już subiektywne odczucie.
W sumie całość jest ok - dzieciaki naturalne, fota cieplutka - ale raczej pamiątkowa.
PZDRV
.png)
rafał krasoń napisał(a):GO to głębia ostrości - upraszczając pole, w który kadr trzyma ostrość patrząc " w głąb".
Oryginał jest faktycznie mniej klaustrofobiczny i przez to imo "lepszy". Tak w ogóle to ja uwielbiam fotografię dzieci![]()
PZDRV
.png)
PAP napisał(a):rafał krasoń napisał(a):GO to głębia ostrości - upraszczając pole, w który kadr trzyma ostrość patrząc " w głąb".
Oryginał jest faktycznie mniej klaustrofobiczny i przez to imo "lepszy". Tak w ogóle to ja uwielbiam fotografię dzieci![]()
PZDRV
Rafale,
To teraz już chyba wiem, o co chodzi... jeżeli myślimy o tym samym, to nie jest to tak, że tylko lustrzanki mogą mieć 'to' regulowane, a
kompakty nie... wydaje mi się, że gdzieś o tym czytałem
...
Fakt, dzieci to wdzięczny temat, ale bez właściwego sprzętu to ciężko z nim dać sobie radę![]()
Pozdrawiam,
PAP
.png)
.png)
Rysio napisał(a):Albumowe tak, jako portret to już mniejProblemem niestety tu jest głównie światło i powstałe ostre cienie.
.png)
.png)
rafał krasoń napisał(a):Za dużo "łapki" w tym portreciku - i oczy latają ...![]()
PZDRV
.png)
PAP napisał(a):rafał krasoń napisał(a):Za dużo "łapki" w tym portreciku - i oczy latają ...![]()
PZDRV
Rafale,
Co da 'łapki' to wiem co masz na myśli, acz jak widać po poście Rysia to też kwestia dyskusyjna... jak dla mnie to ta 'łapka' to element artystyczny
![]()
... ale o co chodzi z tymi 'latającymi oczami'
![]()
![]()
Pozdrawiam,
PAP