napisał(a) 2salamandra22 » 18.09.2012 12:17
Ja też się wlaśnie lekko zdenerwowałam. Bank kwater to był temat wprawdzie zaśmiecony postami typu : szukam , podajcie namiary itp. ale można coś było z niego wyciągnąć. Teraz kiła i mogiła. W relacjach nie można podać namiarów na kwaterę, coś mi się wydaje że sens forum z znacznym stopniu zanika. Ja nigdy nie byłam w żadnym apartamencie dwa razy, lubię poznawać nowych ludzi i nowe miejsca. Bardzo cenię sobie opisy cromaniaków. Właśnie na forum z relacji wybieram miejsca na przyszły rok i co? Wychodzi na to, że jak za czasów cenzury będziemy w relacjach przemycać informacje na temat kwatery i gospodarzy by ktoś mógł odwiedzić miejsce, które bardzo nam się podobało a zwłaszcza ludzi, którzy sprawili, że ten pobyt szczególnie przypadł nam do gustu. Bedziemy pisać np. apartament w miejscowości takiej a takiej przy ulicy tej i tamtej , a 3 strony dalej gospodyni miała na imię tak i tak, 5 stron dalej : goszcząca nas rodzina taka i taka. Stary cromaniak trafi na stronę apartamentu, bo wie jak szukać. Można i tak ale PO CO?
Wszyscy jesteśmy zabiegani i brakuje nam czasu ( np. na wysyłanie zapytań o namiary do ludzi z forum, a potem okaże się że interesują nas 4 apartamenty a opisywana kwatera ma tylko 2, a tego w relacji nie było, prościej od razu wejść na stronę kwatery) chociaż spotkałam się z głosami, że przekopać się przez forum i coś znaleźć to wyczyn, zawsze znalazłam tam fajne namiary. Tegoroczne wakacje spędziliśmy u rodziny, którą odwiedzili inni i relacja z ich pobytu sprawila, że wybraliśmy właśnie to miejsce. Mogę z czystym sumieniem napisać, że wyjazd udał się idealnie.
Mam wrażenie jakby mnie ktoś okradł, zabrał mi czystą radość z dzielenia się wrażeniami, miejscami i poznanymi ludźmi. Dlaczego traktuje się mnie jak naganiacza? Protestuję!