Oczywiście jeśli ... kilkaset złotych nie robi Ci róznicy...to kup w Media....ale przejrzyj oferty sklepów internetowych.
(zaznaczam, że nie jestem pracownikiem w/w portalu
Pzdr
slapol
.png)
niezawodny napisał(a):I dlatego drogi Joe mylisz się w kwestii wielkośi matrycy; po pierwsze jej wielkość nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o jakość zdjęcia zrobionego przez aparat a po drugie duże matryce są potrzebne dla profesjonalistów, którzy żyją z fotografowania. Ostatnio byłem na imprezie firmowej na której był fotoprofi z Canonem 7Megapixeli i potwierdził mi to samo co mówię (stąd to wiem). Duże matryce są dobre dla kogoś kto chce drukować plakaty albo bilbordy. 3Megapixele wystarczają na zrobienie tak dużego zdjęcia jakiego ja nie wywoływałem jeszcze nigdy...
A co do Allegro to z całym szacunkiem wolę za te same pieniądze kupić w Media Markt, bez nerwów, kartą płatniczą, z gwarancją itd
.png)
niezawodny napisał(a):Volumen,
Dzięki za podpowiedź z tymi kartami i menu - trza to będzie sparwdzić.
Natomiast to że coś nie jest już produkowane to dla mnie nie jest argument bo za pare miesięcy nic już nie będzie produkowane z tego sprzętu który sam wymieniłeś. Postęp w tej dziedzinie jest tak ogromny i szybki + agresywny marketing co powoduje że większość producentów co kilka miesięcy wypuszcza nowsze rozwiązania a dotychczasowe są wyprzedawane. Więc człowiek wpadłby w paranoję gdyby się tym miał przejmować. Ja teraz kupię aparat na conajmniej 10 lat. Wg mnie absolutnie nie ma sensu napalać się na najnowsze rozwiązania, które za kilka miesięcy można nabyć za 50% ceny. Stąd mój wstępny wybór na C745. Co myślicie o mojej logice? Może jednak się mylę? To jestem otwarty na inną argumentację.
Główne pytanie brzmi czy dla amatora Olympus C745 to wystarczający sprzęt?
.png)
niezawodny napisał(a):Ja teraz kupię aparat na conajmniej 10 lat. Wg mnie absolutnie nie ma sensu napalać się na najnowsze rozwiązania, które za kilka miesięcy można nabyć za 50% ceny. Stąd mój wstępny wybór na C745. Co myślicie o mojej logice? Może jednak się mylę? To jestem otwarty na inną argumentację.
Główne pytanie brzmi czy dla amatora Olympus C745 to wystarczający sprzęt?
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do FotoCroClub - dyskusja