Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

poproszę o coś romantycznego...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MKB
Croentuzjasta

Postnapisał(a) MKB » 14.01.2010 23:33

1. Musi być P I Ę K N I E ! Jestem wzrokowcem i piękne widoki to jet to czego szukam
2. Kemping
3. Stare miasteczko w okolicy a nie nie dzielnica willowa betonowa
tzw. "klimat" na miejscu albo w zasięgu nóg, w ostateczności samochodem ale nie za daleko).
4. Rrrrrrrrrrrromantycznie, urokliwie... spokojnie (ale żeby ze dwie konoby na krzyż były na miejscu albo w zasięgu nóg, w ostateczności samochodem ale nie za daleko)

Duże wymagania?
Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 14.01.2010 23:46

Jelsa, wyspa Hvar :D
Camping Holiday

Blisko do miasteczka (15 min. piechotą). Miła starówka z kilkoma fajnymi konobami. Możesz tutaj poczytać o moich wrażeniach :D
(Brakuje kilku fotek, mam nadzieję, że chwilowa awaria serwera Image Shacka'a)

Chociaż są osoby, które Jelsy nie lubią, ja należę do tych, których to miasteczko oczarowało :D
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 15.01.2010 08:24

Lovran - ładne, małe stare miasteczko.
Kampy - Medveja albo trochę dalej Moscenicka Draga czyli Istria
albo
Trpanj czyli Pelješac

Pzdr
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 15.01.2010 12:28

MKB napisał(a):1. Musi być P I Ę K N I E ! Jestem wzrokowcem i piękne widoki to jet to czego szukam
2. Kemping
tzw. "klimat" na miejscu albo w zasięgu nóg, w ostateczności samochodem ale nie za daleko).
4. Rrrrrrrrrrrromantycznie, urokliwie... spokojnie (ale żeby ze dwie konoby na krzyż były na miejscu albo w zasięgu nóg, w ostateczności samochodem ale nie za daleko)

Duże wymagania?

:arrow: forum/viewforum.php?f=16

Do starówki na piechotę
(podobny Twój temat sprzed roku, i podobnie pierwsza odpowiedziała maslinka, a drugi JacYamaha)

Ps. Przy takim stażu na forum pytanie, bez podania choćby regionu zainteresowania, w stylu "mam takie wymagania, startujcie", wygląda mi na robienie sobie jaj.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 15.01.2010 13:55

pasażer napisał(a):Do starówki na piechotę
(podobny Twój temat sprzed roku, i podobnie pierwsza odpowiedziała maslinka, a drugi JacYamaha)

Ja już mam chyba sklerozę :wink: bo tego nie pamiętałam. I dałam się drugi raz podpuścić... :wink:
MKB
Croentuzjasta

Postnapisał(a) MKB » 15.01.2010 14:16

Ale ostatni wpis w tym wątku był z maja zeszłego roku
Jakie są szanse że ktoś coś tam jeszcze napisze? bliskie lub równe "0"
A ja wciąż szukam i dziękuję Maslince I JacYamacha - jak widać na nich zawsze można liczyć.
Przecież nie robię tego im na złość (nie podpuszczam) ale rzeczywiście wciąż mnie to interesuje.
Poza tym JUŻ padła zupełnie nowa propozycja - uroczy naprawdę Lovran
Poczytałam sobie posurfowałam i kto wie... może to jest właśnie to. Nasuwają się skojarzenia z miasteczkami znad wielkich włoskich jezior. Niespodzianka.

Bardzo serdecznie proszę wszystkich życzliwych o dalsze propozycje.
Z góry dziękuję.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 15.01.2010 14:36

W odpowiedzi na temat wątku...
http://www.youtube.com/watch?v=SUMcA--ejOc
:)
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 15.01.2010 15:37

MKB napisał(a):Ale ostatni wpis w tym wątku był z maja zeszłego roku
Jakie są szanse że ktoś coś tam jeszcze napisze? bliskie lub równe "0"

Wybacz ale się z Tobą nie zgodzę.
Można odpowiedni temat poszukać i go kontynuować. Założyłeś wcześniej podobny to nawet szukać nie musiałaś, tylko odświeżyć go zadając w nim pytanie. W ten sposób przybywa kolejny taki sam temat i robi się tylko śmietnik na forum, notabene temat związany z kempingami w dziale Regiony.

Przykład, że odpowie? Aby daleko nie szukać:

wojt dnia 23-02-2008 założył temat zavala hvar.
Ostatni post w tamtym roku napisała hania731 30-03-2008.
Iza&Krzysiek odświeżyli go 04-01-2010.
Kto odpowiedział? Sam autor tematu!

Przykład dwa:
Wyspa Hvar 2010. Odpowiedziałem na post. Poszukałem kwaterkę i wkleiłem ale do starszego właściwego tematu z 2008 dając link TU i co dalej? Zajrzała do tego tematu majeczka, którą zaciekawiło ile raz mkm był na Hvar i przybyło kilka postów. . trochę śmieciowych nie na temat ale temat ożył! itp. itd. ....

w temacie coś romantycznego

Ok, Cromaniacy do dzieła.
MKB
Croentuzjasta

Postnapisał(a) MKB » 15.01.2010 17:06

Bardzo serdecznie proszę wszystkich ŻYCZLIWYCH o dalsze propozycje.
Z góry dziękuję.

w temacie coś romantycznego
- To było a'propos zaśmiecania na pewno.

Uwierzysz mi ze zakładając temat nawet nie pamiętałam że w temacie "na piechotę do starówki" też pytałam kemping? Pewnie jestem trochę bardziej (powiesz ze za bardzo) spontaniczna ale wierz mi to ma też swoje zalety.

Jedni szukają tu informacji o stacjach benzynowych, cenników
a inni natchnienia w poszukiwaniu pięknych i romantycznych miejsc
...
a jeszcze inni ....

Otworzyłeś ten wątek (z JAKICHŚ powodów, pewnie nie w poszukiwaniu romantyczności) a zaraz potem zacząłeś sprawdzać historię moich postów. Chyba że zawsze tak robisz?
MKB
Croentuzjasta

Postnapisał(a) MKB » 15.01.2010 17:09

do pasazera

ok
Trochę złośliwa byłam powyżej
ale szczera
przepraszam

ale ten obrazek z gone with the wind też troche złośliwy był

a tutaj:
Jakie tematy? twoje posty na tym forum to tylko namawianie porządnych rodzin na plaże dla golasów, byś mógł ze swoim fajfusem biegać przed ich dziećmi. Rajcuje cię to? takich jak ty powinni od razu zamykać.
to już całkiem złośliwie poleciałeś
cyt z
forum/viewtopic.php?t=22590&postdays=0&postorder=asc&start=15
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 15.01.2010 17:30

MKB napisał(a):do pasazera

ok
Trochę złośliwa byłam powyżej
ale szczera
przepraszam

ale ten obrazek z gone with the wind też troche złośliwy był

a tutaj:
Jakie tematy? twoje posty na tym forum to tylko namawianie porządnych rodzin na plaże dla golasów, byś mógł ze swoim fajfusem biegać przed ich dziećmi. Rajcuje cię to? takich jak ty powinni od razu zamykać.
to już całkiem złośliwie poleciałeś
cyt z
forum/viewtopic.php?t=22590&postdays=0&postorder=asc&start=15

Nie napisał złośliwie tylko prawde.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 15.01.2010 17:52

darek1 napisał(a):Nie napisał złośliwie tylko prawde.

Miałem nie odpowiadać, by już nie śmiecić Ci w temacie, ale jak koleżanka zaczyna stare historie, nie związane z tym tematem, wyciągać to odpowiem.
W jakim celu zajrzałem sama odpowiedz. Nie sposób wszystkich cromaniaków zapamiętać, więc czasem warto sprawdzić historię, by nie zacząć opowiadać komuś o Breli, kto akurat rok temu tam był czy nie trafić na gościa nadużywającego alkoholu lub jak przypomniałaś, kogoś kto, musi biegać na golasa przed małymi dziećmi i zacznie zaraz cię na to namawiać.
Dużo romantycznych chwil życzę.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 15.01.2010 18:07

MKB, szkoda nerwów :D
Z campingami to jest taki problem, że rzadko są przy miasteczkach. Wiem coś o tym, bo zawsze jeździmy pod namiot. W ubiegłym roku po raz pierwszy spędzaliśmy wakacje sami, z mężem (w poprzednich latach z grupą znajomych), więc wybieraliśmy campy położone blisko starówek, żeby wieczorem pójść na kolację czy choćby na piwo :D
Stąd wybór Jelsy i Korculi. Tutaj pisałam trochę o campie "Kalac" położonym blisko korculańskiej starówki, która jest urzekająca i na pewno byłabyś zachwycona. Tylko jest ten problem, że jest tam sporo turystów...

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2010 18:25

MKB napisał(a):1. Musi być P I Ę K N I E ! Jestem wzrokowcem i piękne widoki to jet to czego szukam
2. Kemping

ad.1 Trudno znaleźć brzydkie miejsce na wybrzeżu adriatyckim :wink:

ad.3 Istria - Vrsar.

ad.2 Trzy kempingi w pobliżu - mały, średni i duży.
(z każdego Vrsar w zasięgu nóg)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 15.01.2010 20:47

Zdecydowanie najromantyczniejszy camp jest tuż obok Trstenika na Peljesacu :) Trstenik też jest romantyczny, w końcu to ulubione miejsce artystów Dubrovnika :wink:
Ostatnio edytowano 15.01.2010 21:37 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone