Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ponownie Vela Luka

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kobe74
Odkrywca
ponownie Vela Luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 01.07.2007 11:55

szukam fanów Vela Luki , bo odnosze wrażenie że nikt oprócz mnie i mijej przyjaciółki tam nie zagląda:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2007 17:26

Byłem już drugi raz wprawdzie przejazdem (tam promem, stamtąd stopem).

I już drugi raz stwierdziłem, że mógłbym tam zamieszkać kiedyś...

To chyba jestem fanem :?:
przemo007
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo007 » 04.07.2007 07:43

Wypoczywałem tam w czerwcu br, bardzo przyjemnie, ale czy zostałem fanem tego miasteczka - trudno powiedzieć... :roll:
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 04.07.2007 22:27

Fajnie że jest ktoś kto lubi to urocze małe maisteczko .... na ogół wszyscy uważają je za strasznie spokojne ..... a tam jest tyle fajnych rzeczy do zobaczenia... a co najważniejsze w maju i wrześniu jest bardzo mało turystów i świetnie się wypoczywa:)
Lord79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lord79 » 09.07.2007 11:17

Byłem tam w 2000r. w hotelu Adria. To był nasz pierwszy pobyt w Chorwacji. Wróciliśmy zachwyceni. Moja narzeczona nawet poszła nawet na drugi kierunek studiów: filologię chorwacką. Bardzo dobrze wspominamy tamte wakacje. Korcula jest piekna. Bylismy w ruinach jakiegos fortu na szczycie góry leżacej na przeciwko Adrii skąd były super widoki na cała wyspę i okolice. A po drodze objadalismy się dziko rosnącymi winogronami. W tym roku nie jedziemy do Cro bo nie dlugo ślub. Ale za rok odrobimy to z nawiązką.
PS. Bardzo polecam tez Brelę. Wspaniałe plaże i o wiele mniej ludzi niz w Basce czy Makarskiej.
kobe74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobe74 » 09.07.2007 21:37

Lord79 napisał(a):Byłem tam w 2000r. w hotelu Adria. To był nasz pierwszy pobyt w Chorwacji. Wróciliśmy zachwyceni. Moja narzeczona nawet poszła nawet na drugi kierunek studiów: filologię chorwacką. Bardzo dobrze wspominamy tamte wakacje. Korcula jest piekna. Bylismy w ruinach jakiegos fortu na szczycie góry leżacej na przeciwko Adrii skąd były super widoki na cała wyspę i okolice. A po drodze objadalismy się dziko rosnącymi winogronami. W tym roku nie jedziemy do Cro bo nie dlugo ślub. Ale za rok odrobimy to z nawiązką.
PS. Bardzo polecam tez Brelę. Wspaniałe plaże i o wiele mniej ludzi niz w Basce czy Makarskiej.

Ten fort znajduje sie na wzgórzu Hum 376 m npm. A widoki rzeczywiście fantastyczne:)
bosc
Croentuzjasta
Vela Luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 10.02.2008 14:19

Wyspa Korcula i miasto Vela Luka jak również hotel Adria to wszystko sprawiło, że lato 2005 było niezapomniane - nasze wspomnienia i galerie zdjęć:
http://www.bosc.republika.pl/velaluka.html
hot dog
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hot dog » 29.02.2008 21:36

W vela luce znajduje sie mala knajpka w ktorej robia najlepsza pizze jaka jadlem zreszta nagradzana wieloma nagrodami. polecam jednak nie pamietam jak sie owa pizzeria nawzywa ale jak ktos bedzie zainteresowany wytulmacze jak tam dotrzec:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.04.2009 19:59

hot dog napisał(a):W vela luce znajduje sie mala knajpka w ktorej robia najlepsza pizze jaka jadlem zreszta nagradzana wieloma nagrodami. polecam jednak nie pamietam jak sie owa pizzeria nawzywa ale jak ktos bedzie zainteresowany wytulmacze jak tam dotrzec:)

Jeśli można to chętnie skorzystam z informacji jak tam dotrzeć.
Będę w Vela Luca 01.05-08.05.2009.
Dziękuję i pozdrawiam.
pawelsko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelsko » 10.04.2009 20:07

i ja też poproszę o drogę do tej knajpki. Będziemy od 20.06
Fuzi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fuzi » 11.04.2009 17:45

Czytałem że z hotelu Adria do Vela Luka mozna płynąć Taxi. Czy ktoś pamięta jakie to koszty ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2009 13:16

Fuzi napisał(a):Czytałem że z hotelu Adria do Vela Luka mozna płynąć Taxi. Czy ktoś pamięta jakie to koszty ?

10 kun dorosły
5 kun dziecko

ale te taxi wodne pływa chyba tylko w sezonie.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.05.2009 13:30

Moim zdaniem Vela Luką zachwycać się mogą tylko ci, którzy w Hr niewiele jeszcze widzieli i mało gdzie byli...To chyba najmniej urokliwe miejsce na całej Korčuli...
Pozdrawiam
grikoga
Globtroter
vela luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) grikoga » 06.05.2009 14:36

i dodam ze na szczycie hum byly kiedys nadajniki wojskowe obecnie nadajniki gsm a moze 30 metrow nizej jest knajpa u amora szok widoki i jedzenie ale do niej nie wejdziesz bez polecenia i wczesniejszego umowienia sie pozdrawiam wszystkich sympatykow vela luki
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.05.2009 15:58

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Moim zdaniem Vela Luką zachwycać się mogą tylko ci, którzy w Hr niewiele jeszcze widzieli i mało gdzie byli...To chyba najmniej urokliwe miejsce na całej Korčuli...
Pozdrawiam

Takie jest i moje zdanie ... 8)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone