Pod koniec sierpnia wybieram się na rejs jachtem po wodach Chorwacji. Zabieram ze soba rodziców którzy pierwszy raz pojadą w te strony. Na wodzie będę tydzień ale planujemy nie pływać cały dzień tylko jakies 5 godzin dziennie.. Zaczynamy w miejscowości Sukosan następnie Szybenik ( tutaj zwiedzanie wodospadów Krka), Trogir, Split, Hvar i wracamy do mariny w Sukosanie. Będziemy jechać z Gdańska, przez Cieszyn, Ołumiec, Wiedeń, Graz, Zagrzeb. Zatrzymamy się gdzieś w Polsce a kolejny nocleg zrobimy przy słynnych Plitvickich jeziorach najprawdopodobniej w hotelu GRABOVAC. W drodze powrotnej chcielibyśmy przenocować w Zadarze i rano rozpocząc droge powrotną. Mam do Was wielką prożbe o wszelkie uwagi i wskazówki które pozwolą mi zaplanować nasze wymarzone wakacje!!! Mam kilka pytań:
Jak długo jedzie się z Cieszyna do Plitvickich jezior?
Chciałbym poprosic o porządny i w rozsądnej cenie namiar na nocleg w Zadarze lub okolicy.
Jak to jest z tymi opłatami za drogi tzn gdzie trzeba je kupić?
Proszę o wszelkie informacje o miejscach w których zamierzamy się zatrzymac i o takie które są na naszej trasie warte zobaczenia
Dziękuje

.png)
.png)
.png)
.png)