Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poljica Snieżana & Branko Matijas

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ko_hubert
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ko_hubert » 22.07.2007 20:09

W sobote 21.07.07 wróciłem do Polski :( po 2 tygodniowym pobycie w Chorwacji w miejscowości Poljica.
Jest to FANTASTYCZNA miejscowość dla osób z małymi dziećmi, mała, bardzo cicha, z kameralną plażą gdzie woda jest dość płytka więc dzieci mają po prostu raj.
Kolejnym powodem mojej rekomendacji są gospodarze domu w którym mieszkaliśmy. Tak otwartych,gościnnych, fantastycznych,uśmiechnietych i szczerych ludzi nie spotyka się już niestety często. Wspomnieć trzeba o winnicy Branka z której bardzo często :D częstuje wyśmienitym winem swoich gości nie wspominając już o kolacji z gotowanych małż przygotowanej przez Snieżane czy ryb z grilla Pana Dieda.
Polecam wszystkim chcących spędzić spokojny i wygodny urlop w przepięknej Dalmacji.
Dziękujemy wam za cudowne 2 tygodnie Hubert, Magda i Maja.
Oto adres apartamentu: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
monifka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monifka » 23.07.2007 17:26

Witaj ko_hubert
Właśnie szukałam aparatamentu na Chorwacji jak trafiłm na Twój wpis. Napisałam nawet maila do właścicieli, odpisali, że mają wolny apartament A2 (jest nas 5 osób), bez klimatyzacji. Czy mógłbyś mi napisać coś więcej jeśli orientujesz sie jak ten ap. wygląda? Jak jest z plażą - pisałeś , że super dla dzieci, a dla dorosłych ? :D Na zdjeciu wydaje się dość daleko od wody. Czy mógłbyś napisać mi coś więcej? (mój mail:monifka@wp.pl) musimy szybko dać znać. pozdrawiam
kacha35
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kacha35 » 16.07.2008 19:16

Witaj Hubert, napisałam do polecanych przez Ciebie gospodarzy maila i odpisano mi,że niestety nie mają nic wolnego,ale za to sąsiad ma 130 m od plaży i rezerwuję 2 apartamenty. Apartamenty są 3 osobowe a my jedziemy 2x4 osoby(2 x 2 os.dorosłe+2 dzieci)Pani odpisała mi ze ok,tzn dostawi pewnie łóżko.Proszę opowiedz mi troszę o tym miejscu,czy plaże są kamieniste czy beton, jakie to miasteczko-czy są sklepy,restauracje,czy jest gdzie pochodzić, dobrze zjesc,cos pozwiedzac w okolicy i wszystko,wszystko co "Ci ślina przyniesie na język".Pozdrawiam

ko_hubert napisał(a):W sobote 21.07.07 wróciłem do Polski :( po 2 tygodniowym pobycie w Chorwacji w miejscowości Poljica.
Jest to FANTASTYCZNA miejscowość dla osób z małymi dziećmi, mała, bardzo cicha, z kameralną plażą gdzie woda jest dość płytka więc dzieci mają po prostu raj.
Kolejnym powodem mojej rekomendacji są gospodarze domu w którym mieszkaliśmy. Tak otwartych,gościnnych, fantastycznych,uśmiechnietych i szczerych ludzi nie spotyka się już niestety często. Wspomnieć trzeba o winnicy Branka z której bardzo często :D częstuje wyśmienitym winem swoich gości nie wspominając już o kolacji z gotowanych małż przygotowanej przez Snieżane czy ryb z grilla Pana Dieda.
Polecam wszystkim chcących spędzić spokojny i wygodny urlop w przepięknej Dalmacji.
Dziękujemy wam za cudowne 2 tygodnie Hubert, Magda i Maja.
Oto adres apartamentu: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
monia80-24
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia80-24 » 20.07.2008 20:49

Witam,niedawno wrocilam z chorwacji,mieszkalam u panstawa Matijas.
Wszystkim serdecznie polecam mieszkanie u tych panstwa(rezerwacje trzeba zalatwiac wczesniej,bo maja naprawde napiety grafik:)).
DarekM
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekM » 08.09.2008 05:56

W tym roku w wyniku zmiany planów po raz drugi znaleźliśmy się w Poljicy u państwa Matijas.
Drodzy forumowicze relację ze swojego wyjazdu którą zamieściłem w 2006 roku na forum równie dobrze można odnieść do tego pobytu:
forum/viewtopic.php?t=12791&highlight=poljica

Nadal rodzina państwa Matijas ze swoim podejściem do gości naprawdę potrafi bardzo mile zaskoczyć.

Po trzykroć polecam Poljice jako miejsce na spokojny, rodzinny wypoczynek :!:
Świecie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Świecie » 25.09.2008 17:01

Witam Tych, ktorzy byli w tym apartamencie. Planuje wyjazd w przyszlym roku i bardzo zalezy mi na szczegolowych rekomendacjach pozytywnych i negatywnych.jak wyglada dom, odleglosc do plazy, sklepow, restauracji. Co oferuja gospodarze, czy pobieraja dodatkowe oplaty?Czy za trunki, ew regionalne dania sa dodatkowe oplaty?
Jade po raz pierwszy do Chorwacji z okol Bydg, cenne sa wszelkie rady, np nocleg po drodze, ceny, co zwiedzic w poblizu. Moj mail :ewa1969@op.pl dziekuje za wszelka pomoc, pozdrawiam forumowiczow
1971saper
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) 1971saper » 28.08.2009 14:29

Siema ziomale, na tej stronie poczytałem, do państwa Matijas napisałem i jak się nie spodziewałem wolną kwaterę dopiero u sąsiadów zarezerwowałem.Tomaš mają na nazwisko, w apartamencie zastałem wszystko.Pyszne figi zajadałem i rakiją popijałem. A po kilku dniach się skapowałem , że ten urlop jak u brata spędzałem.Tak już to bywa - dziś chwalicie,a jutro o wolne miejsce prosicie bo wszyscy naraz się zwalicie i jeszcze tam niepodległość ogłosicie.Do Warszawy dwadzieścia godzin wracałem ,bo korek po drodze w prezencie dostałem , w którym dwie godziny ślimaczym tempem się poruszałem. Sorry ,że wcześniej się nie odzywałem ale plecy maścią konserwowałem i wspominałem , i wspominałem , i wspominałem. Wszyscy chwalimy panią Matijas a za rok trzeba będzie namiot rozbijać.

Prawie jak rap - prawie robi wielką różnicę.

PS.Serdeczne podziękowania za przecudowny urlop. Pozdrav .
becia25
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia25 » 31.08.2009 09:16

Witajcie,byłam w tym roku w Poljicy i miałam zarezerwowany apartman u Państwa Matijas,niestety mimo wpłaconej płltora miesiąca wcześniej zaliczki nie mieli dla nas apartamentu,wysłali nas do swojej znajomej.Powiem szczerze że się obawiałam ale Pani Ana okazała się super....nie dość że wyszło nas to dużo taniej niż u Matijasów to mieliśmy też dużo bliżej do plaży.Jak poszłam żeby mi oddali tą zaliczkę którą wpłaciłam okazało się że Pani Matijas wypisuje mi rachunek jakbym mieszkała u niej 8O ,na szczęście wszystko skończyło się dobrze,oddała zaliczkę a ja spokojnie zapłaciłam Pani Anie Susnja :D jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.Pozdrav
artur998
Plażowicz
Do becia 25

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur998 » 01.09.2009 19:20

Takie pytanko,a czemu Matijasy nie mieli wolnego pokoju i gdzie jest ten apartament pani Any Susnja, mają jakąś stronkę w necie. POZDRO!!!
becia25
Croentuzjasta
Re: Do becia 25

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia25 » 02.09.2009 07:33

artur998 napisał(a):Takie pytanko,a czemu Matijasy nie mieli wolnego pokoju i gdzie jest ten apartament pani Any Susnja, mają jakąś stronkę w necie. POZDRO!!!

Nie mieli bo wynajeli komuś wcześniej a zapomnieli że ja miałam przyjechać...Pani Ana nie ma stronki ale jestem naprawdę zadowolona,do plaży jakieś 100 m a od Pani Matijas jest 200m.Plusem jest też to że u Matijasów apartman(2 os)jest na samej górze i jest strasznie gorąco a u Pani Any aparamenty są na parterze...chłodno,nawet nie potrzeba klimy.
becia25
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia25 » 02.09.2009 07:36

Dodam jeszcze że pobyt u Pani Any wyszedł mi o 10 euro dziennie taniej niż u Matijasów.więc dla mnie same plusy.Pozdrav
kombiaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kombiaczek » 06.12.2009 17:14

witam
jestem zainteresowany spędzeniem urlopu rodzinnego w tej jak piszecie wspaniałej miejscowości.
Proszę o kilka szczegółów dot. kwatery u Matijasów lub opisywany przez becia25 apartamenty u Pani Any.
ps. Mam podobne namiary na spedzenie super wypoczynku w apartamencie w miejscowości MIMICE. Na życzenie zainteresowanych mogę wysłać adres
Pozdrawiam
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 06.12.2009 18:48

Miejscowość rzeczywiście mała, czy wspaniała to kwestia do dyskusji. Plaża średnio kameralna, woda rzeczywiście płytka i mało przeźroczysta. Zatoka w tym miejscu ma piaszczyste dno co powoduje, że przy większej liczbie kąpiących się osób naprawdę niewiele widać. Na plaży można spotkać tłumy i to nie tylko w weekendy.
Duży plus dla gospodarzy, państwa Matijasów. Rzeczywiście są otwarci, gościnni i uśmiechnięci. Wino z ich winnicy było jednym z lepszych jakie piłem, z kategorii "domowe". Apartamenty czyste.
Wszystko to jednak można spotkać w każdej innej miejscowości, a wybór należy do Ciebie Kombiaczek.

Pozdrawiam
Rafał

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone