.png)
ewa.z napisał(a):Jadę w sierpniu, patrz: kalendarz wyjazdowy
.png)
.png)
krzychu_72 napisał(a):Hej Krystof! Szkoda, że od nas tak daleko do CRO ale nasze plaże nad otwartym też niczego sobie w lipcu. Ja jadę w czerwcu do Igrane.
.png)
staniław napisał(a):Bardzo dziękuję za radę.Mam tylko pytanie czy Ty wypróbowałaś to na sobie, czy na dziecku? Wiesz złotych środków to jest wiele niejedni m ówią,że trzeba zjeść łyżeczkę musztardy przed podróżą.
.png)
Z tego co wiem to w całej europie obowiozkowo dzieci jadą w foteliku, natomiast w niektórych krajach można je przewozić z przodu, ale nie będę pisać w których bo nie pamiętam, u nas wolno.staniław napisał(a):gdzieś niedawno wyczytałem że w Cro nie ma obowiązku podróżowania w foteliku. Czy to prawda?Ajak jest w Czechach Austrii i Słowenii.OczywiScie najlepieJ i najbezpieczniej jest w foteliku. Chciałbym jednak wiedzieć jak to wygląda od strony prawnej.
.png)
.png)
Wiem co pisze, mówi o tym kodeks ruchu drogowego art. 45 ust. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się:gratkorn napisał(a):Panie Smicie co Pan piszesz ! Z przodu wolno przewozić tylko niemowlęta w specjalnych fotelikach "kołyskach" tyłem do kierunku jazdy i to tylko wtedy jak nie ma poduszki powietrznej przed fotelem pasażera. Reszta podrośniętych "troli" musi siedzieć w fotelu z tyłu.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje