Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płatność za apartament

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jutrzenka
Turysta
Płatność za apartament

Nieprzeczytany postnapisał(a) jutrzenka » 06.08.2009 14:09

Czy za apartamenty w Chorwacji muszę płacić w euro czy mogę w kunach?
Bo ceny wszędzie są podawane w euro, ale walutą obowiązująco jest kuna.
Nawiasem mówiąc wolałabym w kunach.

Pytam, bo nie chciałabym potem płacić po jakimś niekorzystnym kursie kuna -> euro, gdyż pieniądze chcę wyciągać na miejscu z bankomatu.
Szukałam pobieżnie na forum, ale nic nie znalazłam.

Przy okazji jaki jest ten kurs HRK - > EUR w Chorwacji?
Youlca
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Youlca » 06.08.2009 14:39

Myślę, że najlepiej zapytać "gospodarza" jak mu pasuje, bo możliwe że mimo, iż przyjęło się podawać ceny w euro, niektórym jest to bez różnicy.

My zawsze płaciliśmy w euro...

Dane z Splitska Banka :

GBP 1 8,636195
CHF 1 4,797196
USD 1 5,099770
EUR 1 7,341629
Kalkulacija s gotovinom, novcem koji nije na računu u Banci. Kalkulacija s novcem koji je na računu u Banci.
jutrzenka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jutrzenka » 06.08.2009 14:49

Dowcip polega na tym, że jadę w ciemno wraz z moim chłopakiem.
I nie mamy kogo zapytać ;)

Poza tym widzę, ze się to dramatycznie nie opłaca.
1 EUR = 4,70-5,20 PLN
a w Polsce 4,15 PLN
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 06.08.2009 15:14

Zapłąć w EUR i po zawodach. Po co sobie komplikować życie? Weź ze sobą z Polski 400-500 EUR. Ile Cię to ''drożej'' wyniesie? 30,- zł?
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 06.08.2009 15:20

płać w EURO.......euro jest euro i koniec....i nie będzierz narzekała, że Ci mocno policzyli kurs

zreszta jak weżmiesz z PL kuny tzn. że kupiłaś w kantorze, a to już wogóle sie nie opłaca

weż parę kUN na drobne wydfatki tam gdzie nie można płacić kartą (na bazarach, na plaży)....za resztę płać kartą

mi bank przeliczył kunę po 0.61zł....a w kantorze w tym czasie bym płacił po 0.69zł

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Płatność za apartament
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone