Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja

Ekstraklasa? Liga Mistrzów UEFA? Liga Narodów UEFA? Liga Europy UEFA? A może Mistrzostwa Świata FIFA? Wytypuj wyniki rozgrywek i zdobywaj punkty. Wyróżnij się oryginalną rangą i czasami ustrzel fajną nagrodę - baw się dobrze!
labusm
Cromaniak
Re: Ekstraklasa - Typer- Komentarze !

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 10.05.2016 20:34

Czyli mam okrągłe 0 punktów. Póki co.
Nieźle.
Ale wg podsumowania kolejki jestem już w klubie 140, nie 130 :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2016 20:38

labusm napisał(a):Ale wg podsumowania kolejki jestem już w klubie 140, nie 130 :)

Tak - zaraz poprawię :lol: :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2016 21:14

Janusz Bajcer napisał(a):PWojtek spóźnił się z typowaniem dzisiejszych spotkań :roll:

ekstraklasa-2015-2016-typowanie-t46016-660.html

Akt Regulaminowy:
- Mecze można typować do godziny przed rozpoczęciem piątkowych spotkań.
- Jeżeli ktoś zapomni wytypować mecze w piątek, to kolejne na sobotę i niedzielę również typuje do godziny przed pierwszym poprzedzającym meczem

Czyli dzisiejsze typowanie należało podać do godziny 19:30 :idea:

po pierwsze dzisiaj jest wtorek więc nie zrobiłem nic niezgodnego z regulaminem.
po drugie bezsensowne jest typowanie do godziny przed meczem bo niczego to nie zmienia.

usunąłem swoje typy z tej kolejki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2016 21:39

Taki regulamin jest od dawna.
Termin piątkowy jest dlatego, że większość meczy tak się rozpoczyna.
Jeśli mecze w innym dniu, to też trzeba w tym dniu wytypować je na godzinę przed rozpoczęciem pierwszego. :idea:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 10.05.2016 21:54

Czym bliżej ostatniej kolejki tym nieciekawie dzieje się wśród typujących ?? Hmm? jest taki regulamin i tego się trzymajmy, bo inaczej była by totalna trzoda wśród typujących. Jakieś zasady musza być i tyle.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2016 21:54

Po czterech spotkaniach w grupie spadkowej wirtualnymi liderami 36 kolejki - Janusz Bajcer i razpol - po 6 pkt

Pojedynek na podium :wink:

1.orson - 2 pkt (190)
2.Marek40 - 1 pkt (179)
3.DCK - 1 pkt (171)
3.luk006 - 0 pkt (171)

Grupa pościgowa

4.razpol - 6 pkt (170)
5.anakin - 1 pkt (164)
5.Zbyszko666 - 1 pkt (164)

razpol atakuje podium ... i ma jeszcze w zapasie ewentualne 5 punktów jeśli Legia Mistrzem :idea:
Całkiem możliwe, że jako jedyny obroni miejsce na podium z poprzedniego sezonu :oczko_usmiech:
ekstraklasa-2015-2016-typowanie-t46016-645.html#p1593843

orson już wyrównał ilość punktów zdobytych w całym poprzednim sezonie :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2016 21:58

Janusz Bajcer napisał(a):Taki regulamin jest od dawna.
Termin piątkowy jest dlatego, że większość meczy tak się rozpoczyna.
Jeśli mecze w innym dniu, to też trzeba w tym dniu wytypować je na godzinę przed rozpoczęciem pierwszego. :idea:

trzeba to było dopisać w regulaminie, a nie mi tłumaczyć.
większość to nie wszystkie, a regulamin powinien przewidywać większość zdarzeń, które mogą wystąpić.
nie ma to większego znaczenia dla mnie bo to tylko zabawa, ale powinna być jednak zrobiona profesjonalniej niż jest. taka jest moja opinia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2016 22:01

PWojtek napisał(a):usunąłem swoje typy z tej kolejki.

Na jutro możesz podać ponownie. :idea:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 10.05.2016 22:04

Dzisiaj zaszalałem 1 pkt :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2016 10:41

Janusz Bajcer napisał(a):

Mimo, że to tylko zabawa to regulamin, który jest dla mnie po prosu zły odebrał mi chęć do dalszej zabawy. Nie sądzisz chyba, że przez pół godziny dowiedziałem się jakie będą wyniki w tej kolejce?
Nie skorzystam z propozycji dalszego typowania, a na przyszłość radzę się zastanowić nad sensownym i kompletnym regulaminem przewidującym różne sytuacje. Teoretycznie jak mecz jest odwołany i odbędzie się za 2 czy 3 tygodnie to też nie możliwości zmiany typu a przez te 2 czy 3 tygodnie sporo może się zmienić.
A co do czasu typowania to myślę że ta zabawa to nie Lotto, żeby kończyć typowanie na dwie godziny przed meczami (żeby zrobić analizę typowanych liczb i odpowiednio zrobić losowanie) no chyba, że macie możliwość "ustawiania" pewnych zdarzeń. Wg mnie typy można by składać nawet do samego rozpoczęcia meczu i nic by to nie zmieniło.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.05.2016 10:59

Podobne regulaminy obowiązują w innych typowaniach (Liga Mistrzów, Euro 2o16) :idea:

Jeśli regulamin nie odpowiada - nie ma obowiązku uczestniczyć w zabawie. :papa:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 11.05.2016 11:02

PWojtek napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

Mimo, że to tylko zabawa to regulamin, który jest dla mnie po prosu zły odebrał mi chęć do dalszej zabawy. Nie sądzisz chyba, że przez pół godziny dowiedziałem się jakie będą wyniki w tej kolejce?
Nie skorzystam z propozycji dalszego typowania, a na przyszłość radzę się zastanowić nad sensownym i kompletnym regulaminem przewidującym różne sytuacje. Teoretycznie jak mecz jest odwołany i odbędzie się za 2 czy 3 tygodnie to też nie możliwości zmiany typu a przez te 2 czy 3 tygodnie sporo może się zmienić.
A co do czasu typowania to myślę że ta zabawa to nie Lotto, żeby kończyć typowanie na dwie godziny przed meczami (żeby zrobić analizę typowanych liczb i odpowiednio zrobić losowanie) no chyba, że macie możliwość "ustawiania" pewnych zdarzeń. Wg mnie typy można by składać nawet do samego rozpoczęcia meczu i nic by to nie zmieniło.

Ład, skład i porządek musi być przy takiej "zabawie", która jest oczywiście nie obowiązkowa. No nic psy szczekają, karawana jedzie dalej. A szkoda. :papa:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 11.05.2016 18:36

Janusz Bajcer napisał(a):razpol atakuje podium ...

Się okaże za 3 godziny.. ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2016 19:35

Jeżeli twierdzicie, że regulamin jest ok i nie ma sensu go zmieniać to nic innego mi nie pozostaje niż :papa: , bo ja lipy nie toleruję, a tu mi nią trąci. Miałem kiedyś człowieka w pracy który wiecznie powtarzał jak coś montował "zawsze tak było" i nie przyjmował, że mogą być jakieś zmiany montażowe ot miał takie lekkie ograniczenie.
Zbyszko666 ktoś kiedyś powiedział, że tylko krowa nie zmienia zdania jeżeli już się bawisz w przysłowia.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.05.2016 19:57

PWojtek napisał(a):Jeżeli twierdzicie, że regulamin jest ok i nie ma sensu go zmieniać to nic innego mi nie pozostaje niż :papa: , bo ja lipy nie toleruję, a tu mi nią trąci.

Wg mnie ten regulamin jest aż zanadto tolerancyjny.
Ale jestem tu gościem, więc działam wg regulaminu autora wątku.
Jeżeli chcesz się zapoznać z regulaminem Ligi Mistrzów czy dajmy na to Euro 2016 zauważysz, że są o wiele bardziej restrykcyjne niż ten.
Nie wszystko mi się tutaj podoba, ale jak już mówiłem- nie mój cyrk- nie moje małpy.
Chcąc brać udział w zabawie musisz godzin się z regulaminem narzuconym przez autora lub próbować go zmienić przed rozgrywkami.
Inną sprawą jest czy autor zechce w ogóle z Tobą na ten temat rozmawiać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dołącz do zabawy i wytypuj wyniki

PKO BP Ekstraklasa - komentarze & dyskusja - strona 173
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone