W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szukajka pokazuje mi same bzdety i zero konkretnej informacji. Janusz B jedynie kwestionuje atrakcyjnośc miejsca, ze względu na połozenie. Nie wiem czemu zresztą.
Jakie plaże? rozległe czy nie ? kamienie czy głazy? a może beton z grubsza miasteczko by pasowało, ale czy warto?
ktos był? a może cos lepszego w okolicy?
Byłem w Pirovac z rodzinką w Pirovac, w tamtym roku. Miejscowość mała, nie ma tłumów, plaże żwirowe, morze raczej płytkie i cieplejsze od okolicznych miejsc. Miałem jednak wrażenie, że jest nieco zamulona, nie brudna ale niezbyt przejrzysta. Zonie się podobało mi nie za bardzo. Świetna baza wypadowa.
W zeszlym roku odwiedzilem to wspaniale miasteczko Bylem z żoną i dwójką dzieci 8 lat i 2 latka. Dzieci nie chcą slyszeć o innej miejscowości tylko Pirovac Byliśmy już w paru miejscach /cala Istria aż po Dramalj/ ale to miejsce ma swój niepowtarzalny urok nic tylko wsiadać do auta 1060km i jesteśmy na miejscu /tyle jest z Jastrzębia Zdroju/ Po rozmowach z domownikami wakacje 2010 spędzimy ponownie w PIROVAC
Witam mam pytanie wybieram się też do Pirovac z rodzinką w tym roku w drugiej połowie sierpnia.Jak pojade w ciemno znajde bez problemu pokoje? jak by ktoś miał linka z ofertą pokoi w rozsądnej cenie byłbym wdzięczny o wklejenie go.
salbinn napisał(a):Jak pojade w ciemno znajde bez problemu pokoje?
Witaj, byłem tam "w ciemno" w lipcu i miałem problemy ze znalezieniem kwatery. Wszystko zajęte, dopiero jakaś miła pani skierowała mnie do "gospodarza" który wynajął mi pokój z kuchnią i ciasnym balkonem bez klimatyzacji. Myślę że powodem jest ogólnie wielkość tego miejsca i mała ilość kwater. Miasteczko spokojne, bez specjalnych zabytków, rozrywek, konieczne zatyczki do uszu bo w kościele o 6.00 rano niemiłosiernie biją dzwony na mszę. Jak ktoś ceni ciszę i spokój oraz bazę wypadową do Vodice, Sibenika, Zadaru to Pirovac umiarkowanie polecam.
Dzięki za info. jak nie znajde nic rozsądnego ( czytaj finanse) to chyba pojade w ciemno chociaż z dziecmi nie chciałbym ryzykować.jak ktos ma linka prosze o wklejenie z ofertami.