Pod koniec czerwca wybieram sie kolejny raz do Cro.
Moim celem jest miasteczko Hvar.
Po obejrzeniu wielu zdjeć wyspy ,przyszła mi do głowy myśl "Muszę wybrac sie na pieszą wedrowke "
W ubiegłe wakacje w Omis pogoda nam troche nie dopisała ,było pochmurnie czesto kropił deszcz . Pierwszy raz mielismy brzydką pogodę. Więc cos trzeba bylo sobie zorganizowac.
Po zwiedzeniu Splitu,Trogiru,Sybenika i Wodospadów Krka , wpadlismy na myśl " piesza wedrówka ". I tu okazało się ze nie mamy odpowiednich butów i ja nic nie wiem o oznakowaniu szlaków . W informacji zero wiadomosci na ten temat. Postanowilismy jednak troszke podeptac w tych naszych adidaskach .Trafilismy na szlak który prowadzil do twierdzy położonej wysoko nad Omiś .Mijalismy turystów schodzacych z góry w sandałkach . U nas jednak rozsadek przeważył i zawrocilismy z trasy .Deszczyk ,błoto ,sliskie kamienie i bardzo strome zdocze . Bez odpowiednich butów to dla mnie zły pomył na wyprawe. I ominęły nas piękne widoki z góry.
Tak wiec mając nauczke ze nie zawsze ma się piekna pogode na urlopie ,a że lubimy też aktywnie odpoczywać . Dlatego taka mysl mnie naszła "PIESZA WĘDRÓWKA" . Przeciez nie po to jade do mojej pieknej Chorwacji żeby siedzieć w apartamencie gdy pogoda płata figla.
Postanowiłam poszperac na forum i zasiegnąć informacji na ten temat .
Ale nic nie znalazłam.
Mam wiec wielką prośbe o pomoc w tym temacie.
Pozdrawiam serdecznie

.png)
.png)