Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz w ciemno do CRO za waszą namową

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romek777
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek777 » 12.12.2010 11:13

Witam wszystkich
W CRO byłem już 5 razy z tego pierwszy raz w ciemno (2 tygodnie żona prawie nie rozmawiała ze mną) ale czas leci szybko . W czerwcu szwagier załatwił mi samochód (rozwalił)takie rzeczy sie zdarzają , ale w lipcu już coś tam koledzy załatwili, 2 razy samochod brałem od nich bez problemu dali by i w tym roku sami oferowali .Wyjazd około 15 sierpnia niedziela wyruszamy o 18 droga wyjątkowo przez Słowenie Austrie,Czechy za namową kolegi .Winetę kupuje w Cieszynie jak się okazuje 2 razy droższa niż na granicy C-A droga przez Czechy spoko pierwszy postój w Mikulowie kolacyjka w zielonym zameczku polecam ceny jak u nas w rest.dalej w drogę ,jechało się dobrze ruch mały czym pózniej tym mniejszy o 2.30 byliśmy już w CRO, wybraliśmy cel wioski pod Zadarem trochę drzemki w samochodzie bo nawigaja wskazywała 5.45 okolice Zadaru gdzie tam znajdę nocleg tak wcześnie rano.Umowa była taka ze nie mieszkamy w pierwszym domu ,jest reklama wolne apartmani wieś Św.Petar pytamyPani odpowiada ze to nie tu tylko u jej znajomych ,chcemy zobaczyć za 3 minuty przyjażdza facet pierwsze wrażenie nie ma co jechać do niego .Gość pokazuje mieszkanie cena 60 euro dużo ,negocjuje na 50 - 55 (2+2)nie na opcji tylko 60 euro zona wychodzi na taras mówi ze zostajemy (a gdzie umowa ) sypialnia aż pachnie czystością ,łazienka sterylnie czysto ,salon z kuchnią tak samo czysto po właścicielu nie było tego widać (jak się okazało zepsul mu się samochód i przyjechał po nas brudny),takich warunków jeszcze nie mieliśmy uraczył ją widok z tarasu i ta czystośc.Jeszcze jeden niepokojący argument właściciel ma przy domu tartak pytam czy nie będzie uciążliwy właściciel mówi ze nie, możemy mu zapłacić za jedeną noc codziennie rano ,jak będzie nam nie pasować to możemy zrezygnować.Zona na plaży a ja ide na godzinkę snu ,a tu ciągle słychać tartak,idę na plaże ,Przychodzimy z plaży a tu cisza spokój tego szukaliśmy .Jest decyzja zostajemy 10 nocy ,wieczór idziemy zapłacić :10 nocy okazuje sie ze osoba odpowiedzialną za dom jest jego żona Ywonne holenderka o 10 lat w CRO na stałe .Pan domu przynośi winko i rozmawiamy przynosi następne winko (było ich 5 butelek posiadówka do 2 w nocy )idziemy na górę .
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 12.12.2010 11:55

No, nareszcie będzie jakiś... forumowy horror :oczko_usmiech:

...tartak...piła... "maczeta" jakaś się pewnie znajdzie. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.12.2010 12:24

romek777 napisał(a): uraczył ją widok z tarasu

rozumiem,że to nie był widok na...tartak? :wink:

romek777 napisał(a):a tu ciągle słychać tartak

generalnie większość jeździ żeby posłuchać cykad... :wink:

sęk w tym ,że każdy jeździ gdzie chce.... :mrgreen:
Ostatnio edytowano 12.12.2010 13:41 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 12.12.2010 12:48

Fajnie sie zapowiada :D ,mam nadzieję że fotki też będą :?:
ptysiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptysiek » 12.12.2010 13:09

aaaa
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 12.12.2010 13:17

ptysiek napisał(a):aaaa

Świetne wejście :D
Jak na pierwszy raz to całkiem sporo :lol:
Miru
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miru » 12.12.2010 13:43

skywalker_01 napisał(a):

hahahaha,musial od czegos zaczac :D :wink:
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 12.12.2010 13:47

Jestem i ja ,czekam na ciąg dalszy :lol: .
W Sv. Petarze byłem, ale nie mogę skojarzyć Waszego miejsca.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2010 13:49

Miru napisał(a):
skywalker_01 napisał(a):

hahahaha,musial od czegos zaczac :D :wink:

Skoro się powiedziało jw. to następne będzie "bbbb"

:wink:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 12.12.2010 16:51

Również czekam na ciąg dalszy :wink:

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone