Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pierwszy raz do CRO- szukam sprawdzonej kwatery

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DINO
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DINO » 31.01.2008 12:05

Witam, zamierzamy (2 rodziny: 4 os.dorosłe + 4 dzieci: od 3 do 11 lat) udać się na wczasy do Chorwacji (pierwszy raz).

Interesuje nas kwatera (y) osobne dla każdej rodziny (4 osobowe lub 2+2). Lokalizacja: Północna Chorwacja, Północna Dalmacja (bliżej Polski, gdyż jedziemy aż z Białegostoku). Raczej ląd, niż wyspa (myśleliśmy o okolicach Ninu, Privlaki, Crkvenicy; z początku myśleliśmy też o KRK). Raczej nie interesują nas rejony Splitu, Makarska czy Dubrownik (za daleko).
Z uwagi na dzieci, interesuje mnie dogodne dojście z kwatery na plażę najlepiej piaszczystą lub drobny (wygodny) żwirek. Do plaży nie powinno być znaczących różnic poziomów (preferowana kwatera przy plaży). Najlepiej gdy plaża będzie blisko zakwaterowania (do 200 m).
Miasteczko nie musi być szczególnie duże, ale z jakimiś atrakcjami dla dzieci, z niedrogimi knajpkami, sklepami. Nie jest też wykluczona wioska, byle z niedaleką odległością do większego maisteczka.
Przy kwaterze wskazany ogródek /fajnie byłoby mieszkać na parterze z wyjściem na taras lub ogród, trawkę/.

Preferujemy kwaterę z balkonem lub tarasem z pięknym widokiem na morze. Klima wskazana, lecz nie niezbędna.
Ceny maks. 15 EUR za osobę.

Szanowni Forumowicze, Wieloletni- Doświadczeni- Bywalcy Chorwacji,

proszę o namiary (adres i telefon/ strona www/ewent. fotki) na sprawdzone kwatery i ewentualne namiary na nacleg po drodze (wybieramy się swoimi samochodami).
Proszę o namiary na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry Dziękuję :papa:
PozdraViam
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 31.01.2008 13:01

Takie rzeczy to tylko w Erze...
A w biurze podróży pytałeś? :)
Generalnie jeśli chodzi o odległości to bliżej masz do Ploce przez Węgry i BiH niż autostrada do Splitu przez Austrię i Słowenię.
Blisko , wg mnie, do morza to jest 10 metrów a nie 200 :):)
Sam coś szukałeś, zadałeś sobie trochę trudu? Każdy z nas był kiedyś pierwszy raz...
DINO
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DINO » 31.01.2008 14:13

rodaivuk napisał(a):Takie rzeczy to tylko w Erze...
A w biurze podróży pytałeś? :)
Generalnie jeśli chodzi o odległości to bliżej masz do Ploce przez Węgry i BiH niż autostrada do Splitu przez Austrię i Słowenię.
Blisko , wg mnie, do morza to jest 10 metrów a nie 200 :):)
Sam coś szukałeś, zadałeś sobie trochę trudu? Każdy z nas był kiedyś pierwszy raz...

Tak zadałem sobie ten trud, przeczytałam wiele stron na cro.pl i innych stron dotyczachc Chorwacji i kwater (może zbyt wiele) i powstał mętlik, a co za tym trudność w zdecydowaniu się na ofertę.

Zatem podtrzymują prośbę
i oczekuję prawdziwej współpracy
PozdraViam
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 31.01.2008 14:53

A ja będę sie upierał przy swoim :) Jeśli wiele czytałeś to proponuje Ci abyś przedstawił kilka swoich propozycji, pomiędzy czym a czym chcesz wybierać. Wtedy forumowicze być może doradzą Ci co jest lepsze. Wybacz , ale Twój post przedstawia sie tak, że chciałbyś to i to i jeszcze żeby było tak i tak i najlepiej jeszcze na powitanie zimne drinki z parasolkami czekały :) Zbyt dużo wymagasz, wg mnie. Poza tym niektórzy nie chcą polecać tego co im sie podoba bo potem mogą ludzie do nich mieć pretensje. Gdybym ja Ci polecił apartman w którym jak by sie okazało jaszczurki chodzą po ścianach i 7-mio centymetrowe pająki śmigają przy ścianach, co dla mnie jest spoko i mi nie przeszkadza ale zarazem jest czyściutko i 10 metrów od plaży i bym Ci o tym nie napisał to było by ok? Pozdrav!!
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 31.01.2008 15:06

DINO napisał(a):a co za tym trudność w zdecydowaniu się na ofertę.

Zatem podtrzymują prośbę
i oczekuję prawdziwej współpracy
PozdraViam

Ale nikt za Ciebie NIE zdecyduje, dokąd masz jechać...
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 31.01.2008 15:12

No właśnie!! I o to chodzi!! Jakbyś np. przedstawił kilka tematów na Makarskiej to Plumek tak Ci wytłumaczy, że ho ho!! :) Zna dziewczyna sie na rzeczy...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2008 15:15

DINO napisał(a):.... Lokalizacja: Północna Chorwacja, Północna Dalmacja (bliżej Polski, gdyż jedziemy aż z Białegostoku). Raczej ląd, niż wyspa (myśleliśmy o okolicach Ninu, Privlaki, Crkvenicy; z początku myśleliśmy też o KRK). Raczej nie interesują nas rejony Splitu, Makarska czy Dubrownik (za daleko)....

Dokładnie TAK jak pisała moja poprzedniczka. Dając taki zakres terenu j.w. bedziesz miał jeszcze większy dylemat. Bo północna Chorwacja to Istria, Kvarner a północna Dalmacja tez aż taka mała nie jest.
Jak Ci każdy wrzuci swój typ to do jesieni nie wyjdziesz z planowania :lol:
Moja rada - znajdż sobie 3-4 miejsca i szukaj informacji na ten konkretny temat. Łatwiej wtedy doradzić i łatwiej z porad wybrać to JEDNO
:papa:
DINO
Odkrywca
c.d. tematu

Nieprzeczytany postnapisał(a) DINO » 31.01.2008 15:56

No dobra, podaje interesujące mnie miejscowości:
- NIN (i okolice),
- PRIVLAKA (i okolice)
- ZATON (i okolice)
- KOZINO (i okolice)
- MALINSKA (KRK)
- NIVIJCE (KRK)
-SILO (KRK)
-CIZICI (KRK),
- BASKA (KRK).

A kolejnym razem postaram się podac konkrektne kwatery z pytaniem, która z nich jest godna polecenia- jesli to ułatwi sprawę.

PS. A tak na marginesie sądziłem, że to takie proste dla Cromaniaków- polecić komuś (o podobnym profilu - z dziećmi) fajną kwaterę, w której przyjemnie się mieszkało, podzielić się z drugim, pomóc w wyborze.

PozdraViam :papa:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 31.01.2008 16:03

DINO napisał(a):2 rodziny: 4 os.dorosłe + 4 dzieci: od 3 do 11 lat) udać się na wczasy do Chorwacji (pierwszy raz).

Interesuje nas kwatera (y) osobne dla każdej rodziny (4 osobowe lub 2+2). Lokalizacja: Północna Chorwacja, Północna Dalmacja (bliżej Polski, gdyż jedziemy aż z Białegostoku). Raczej ląd, niż wyspa (myśleliśmy o okolicach Ninu, Privlaki, Crkvenicy; z początku myśleliśmy też o KRK). Raczej nie interesują nas rejony Splitu, Makarska czy Dubrownik (za daleko).
Z uwagi na dzieci, interesuje mnie dogodne dojście z kwatery na plażę najlepiej piaszczystą lub drobny (wygodny) żwirek. Do plaży nie powinno być znaczących różnic poziomów (preferowana kwatera przy plaży). Najlepiej gdy plaża będzie blisko zakwaterowania (do 200 m).
Miasteczko nie musi być szczególnie duże, ale z jakimiś atrakcjami dla dzieci, z niedrogimi knajpkami, sklepami. Nie jest też wykluczona wioska, byle z niedaleką odległością do większego maisteczka.
Przy kwaterze wskazany ogródek /fajnie byłoby mieszkać na parterze z wyjściem na taras lub ogród, trawkę/.

Preferujemy kwaterę z balkonem lub tarasem z pięknym widokiem na morze. Klima wskazana, lecz nie niezbędna.
Ceny maks. 15 EUR za osobę.

Nie przy takich konkretnych wymaganiach :)
bonar
Cromaniak
Re: c.d. tematu

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.01.2008 18:39

DINO napisał(a):No dobra, podaje interesujące mnie miejscowości:
- NIN (i okolice),
- PRIVLAKA (i okolice)
- ZATON (i okolice)
- KOZINO (i okolice)
- MALINSKA (KRK)
- NIVIJCE (KRK)
-SILO (KRK)
-CIZICI (KRK),
- BASKA (KRK).

A kolejnym razem postaram się podac konkrektne kwatery z pytaniem, która z nich jest godna polecenia- jesli to ułatwi sprawę.

PS. A tak na marginesie sądziłem, że to takie proste dla Cromaniaków- polecić komuś (o podobnym profilu - z dziećmi) fajną kwaterę, w której przyjemnie się mieszkało, podzielić się z drugim, pomóc w wyborze.

Witam
Pierwsze cztery miejscowości, masz piasek, fajny Nin. Ja miałem bazę w Privlace.
Zadzwoń tutaj: Marijan Sango 367 Privlaka koło Zadara
Tel +385 (0)23/367-148

pozdrav :papa: :hut:
Użytkownik usunięty
Re: c.d. tematu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2008 18:53

DINO napisał(a):No dobra, podaje interesujące mnie miejscowości:
- MALINSKA (KRK)
- NIVIJCE (KRK)
- SILO (KRK)
- CIZICI (KRK),
- BASKA (KRK).

Na temat tego gdzie na Krk sa fajne miejsca np. dla dzieci pisałem w tym wątku więc wklejam go żeby dwa razy nie pisać tego samego

DINO napisał(a):A tak na marginesie sądziłem, że to takie proste dla Cromaniaków- polecić komuś (o podobnym profilu - z dziećmi) fajną kwaterę, w której przyjemnie się mieszkało, podzielić się z drugim, pomóc w wyborze....

Wbrew pozorom to wcale nie jest takie proste jak Ci sie wydaje.
Pisząc o tzw "sprawdzonym" lokalu nastawiasz za kogoś głowę.
Jaką masz pewność, że to co w ubiegłym roku było super w tym roku nie będzie meliną :?: - tu masz przykład takiej sytuacji.
Ja kiedyś też poleciłem komuś pewien lokal. Kiedyś był OK ale póżniej dowiedziałem się od znajomego, że jak przyjechał to zastał zamknięte drzwi na klucz (pomimo mejla jaki otrzymał 2 dni przed przyjazdem, że lokal czeka i jest OK)
Ale żeby nie straszyć takie przypadki póki co należą do wyjątkowych (oby jak najdłużej)
Ja nauczony doświadczeniem wolę polecić kilka stronek www, gdzie sobie sam możesz poszukać lokali takich jakie Cię interesują - czyli ta stronka
Tak, że w temacie polecenia lokali ograniczam sie do w/w stron www gdyż pojęcie "sprawdzony i pewny lokal" jak dla mnie nie istnieje.
Pozdrav :papa:
DINO
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) DINO » 01.02.2008 08:57

Dziękuję wszystkim za dotychczasowe porady, wskazówki i konkretne namiary.
Tak, czy siak do mnie należy ostateczny strzał (czyt. wybór).

wojak999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojak999 » 01.02.2008 16:22

Jako, że mieszkałem na podlasiu kilka lat to udzielę Ci porady. Proponuję na pierwszy wypad to miejsce: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Nie będę tu opisywał tego co znajdziesz na wskazanej stronie. W archiwum forum znajdziesz opisy tych, którzy spędzali tam wakacje w latach minionych. Ogólnie Alina jest polką mieszkajacą od kilkunastu lat w Chorwacji, gdyby nie mogła zakwaterować was w wybranym terminie to znajdzie lokum u sąsiadów. Tak działa to w warunkach Chorwackich.
wojak999
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojak999 » 01.02.2008 16:27

Jeszcze jedna ważna uwaga, do Aliny mozna jechac w kazdy dzień tygodnia, nie tylko w sobotę. Alina poleca poniedziałek. Wiąże się to z korkami na autostradzie w soboty i niedziele w sezonie czyli w lipcu i sierpniu.
DINO
Odkrywca
Re:c.d.

Nieprzeczytany postnapisał(a) DINO » 04.02.2008 08:49

wojak999- dzięki za namiary.

A propos, znalazłem takie namiary:
1. apartaments MARIJA w Privlace (Mletak)
2.Kalinic- Apartament Tatjana (Nivijce),
3. Apartaments Mate w Privlace
4. VIlla Batur w Petrcane.

Czy był ktoś w tych miejscach? Jakie wrażenia?

PozdraViam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone