Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

piękna dziura na północ od Zadaru?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
betka1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) betka1 » 27.08.2008 11:52

Proszę poradźcie jakieś bardzo spokojne miejsce z kempingiem do 100 km od Zadaru na północ, ale nie miasteczka, tylko dziury typu Żuliana na Peliesacu czy Marusici z dzikimi plażami. Ewentualnie coś na Krku lub Pagu. Szukałam, ale brak postępów.
wojteker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojteker » 27.08.2008 19:23

Ja Ci polecam Camp Skrovdara na wyspie Pag.

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20820&highlight=
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.08.2008 19:43

http://www.skrila.hr/ ( osobiście nie znam, nie korzystam ale to z KRK).

a tu w pigułce kempingi w Kwarnerze ( i nie tylko)
http://www.chorwacja.croatia4u.org/info ... varner.htm
betka1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) betka1 » 28.08.2008 11:00

Co do campu Scrila, to wiem, że zdania są podzielone, jeśli chodzi o czystość. Mam przeczucie, że na północy kraju nie jest tak pięknie, jak na południu (a widziałam sporo :D ), ale mimo to jedziemy, bo tam jeszcze nie byliśmy. Bazę kempingów mam, ale wiecie, że ważniejsze są często czyjeś subiektywne odczucia niż to, co piszą w folderach. Gdyby komuś coś jeszcze się przypomniało, to dajcie znać proszę. Jako bazę wypadową na drugi etap wakacji zaplanowany mamy niestety :roll: HV Zaton, więc na pierwszy tydzień szukam czegoś naprawdę spokojnego i odludnego. Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2008 11:40

A może być ta piękna dziura przed pobytem w Zatonie :?: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2008 11:47

Albo druga - dalej od Jadranki :lol:
betka1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) betka1 » 29.08.2008 14:41

A co Pan by wybrał, Panie Januszu? Dodam, że jesteśmy typem ludzi, którzy z plecakami na kółeczkach (patent mojego męża:D ) objechaliśmy całą Dalmację łącznie z wyspami, w tym Lastowo, które wówczas nie posiadało żadnego czynnego campingu, nie wiem, jak jest współcześnie. Teraz jesteśmy "bogatsi o trójkę przedszkolaków i auto, więc łatwiej niż wówczas dostać się na odległe campingi. Im mniejszy camping, tym lepszy, a Zaton to nie do końca nasz wybór, ale nie chce się uprzedzać- dzieciom też się coś należy. :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.08.2008 18:53

No to na Dugi Otok :D .
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 29.08.2008 19:59

stara baska na krk-u. dziura na całego a jakie mini-plaze...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2008 21:34

betka1 napisał(a):A co Pan by wybrał, Panie Januszu? Dodam, że jesteśmy typem ludzi, którzy z plecakami na kółeczkach (patent mojego męża:D ) objechaliśmy całą Dalmację łącznie z wyspami, w tym Lastowo, które wówczas nie posiadało żadnego czynnego campingu, nie wiem, jak jest współcześnie. Teraz jesteśmy "bogatsi o trójkę przedszkolaków i auto, więc łatwiej niż wówczas dostać się na odległe campingi. Im mniejszy camping, tym lepszy, a Zaton to nie do końca nasz wybór, ale nie chce się uprzedzać- dzieciom też się coś należy. :D

Ponieważ oba kempingi są nie daleko od siebie , można na miejscu sprawdzić która dziura Wam spasuje. :wink: :lol:
Ja w rejonie Senj byłem w 1998 roku, Klenovica nam wtedy nie spasowała, {mimo, że była dalej od Jadranki) bo wszystkie miejsca pod drzewami były zajęte i trzeba by było rozbijać namiot "na patelni"- może przez 10 lat małe drzewka podrosły i jest więcej cienia.

Byliśmy w Senj , ale na na tym kempingu z linku.

Teraz w Senj jest kilka małych kempingów

Jeśli dobrze pamiętam , to chyba byłem 10 tal temu na Kampie Bunica V

A do Zatonu dzieciaki trzeba zabrać :lol:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone