Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac rower i apartementy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacusek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusek » 05.05.2011 09:02

Witam.
Czy ktoś jeździł/wypożyczał rower na Peljesacu? Chciałbym zobaczyć jak się jeździ w Cro (byłem w Dubrovniku w tamtym roku i Skandynawia to to nie jest pod względem rowerowym). Nie chce brać rowerów na dach bo to na razie troszkę bez sensu, jeżeli miałbym zamiar zrobić jedną czy dwie wycieczki.
Czy ktoś ma w tej kwestii jakieś doświadczenia.
Jednocześnie mam pytania dotyczące kwater czy ktoś może w nich był:
villa-vrgorac.com choć to nie Orebić to taka mała miejścowość wydaje się być bardzo sympatyczna a 3 km do Orebicia do nie odległość nie do pokonania. Choć boję się o brak sklepu typu market lub coś chociaż pekarna.

Alternatywnie w samym Orebiciu znalezłem apartamenty Jerry, choć trochę słono sobie życzą bo 40 EURO/2 os., a to w końcu maj.
A może ktoś zna jakieś fajnie miejsce w Orebiciu, nie musi być nad morzem, przyjemnie by było gdyby był fajny widok (już nie mogę się doczekać śniadań na jakimś tarasie) i wstyd powiedzieć, ale z róznych powodów potrzebuje dostęp do internetu

:oops:
Z góry dzięki
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 08.05.2011 11:44

jacusek napisał(a):
Jednocześnie mam pytania dotyczące kwater czy ktoś może w nich był:
villa-vrgorac.com choć to nie Orebić to taka mała miejścowość wydaje się być bardzo sympatyczna a 3 km do Orebicia do nie odległość nie do pokonania. Choć boję się o brak sklepu typu market lub coś chociaż pekarna.

:oops:
Z góry dzięki

Jest wszystko sklep i piekarnia a knajpa Vrgorac jest najlepszą w okolicy internet też mają (-;
No i zaraz jest jedno z lepszych miejsc do windsurfingu.
Co do roweru na pewno można wypożyczyć w (HR) szkole windsurfingowej na Campingu Perna,
jacusek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusek » 08.05.2011 14:02

dzięki za odpowiedź, ale po lekturze jeszcze większej liczby wątków zostanę raczej przy Orebiciu. Chce mieć możliwość, w ramach pieszych możliwości, dodarcia w różne miejsca, a także łatwiejszego i szybszego dostania się na Korcule.
Pozostaje tylko wybór kwatery........
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 08.05.2011 15:01

jacusek napisał(a):
Alternatywnie w samym Orebiciu znalezłem apartamenty Jerry, choć trochę słono sobie życzą bo 40 EURO/2 os., a to w końcu maj.

W tym terminie jedż spokojnie w ciemno i wybierz sobie to co ci sie pododa, mysle ze jest bardzo duża szansa na stargowanie z takich wygórowanych cen a kwaterę na pewno znajdziesz.
jacusek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusek » 08.05.2011 15:44

Właściciel z Jerry już mi odpowiedział, ze chce 30 EURO nie 40 więc to już bardziej do zaakceptowania. Teraz szukam gdzie dokładnie znajduje się ten apartament.
A tak na marginesie - ja może bym pojechał w ciemno, ale moja znacznie lepsza połowa woli mieć takie rzeczy zaplanowane :). I tu ma też trochę racji - po dłuższej jeździe nie chce mi się dodatkowo szukać apartamentu. Ale oczywiście co kto lubi 8)
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 08.05.2011 18:12

Na mapie Orebica lokalizacja wyglada atrakcyjnie http://karta.putivnyk.com/maps/OrebicHot.jpg jesli to ten Jerry ktory znalazłam w necie ;)
jacusek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusek » 08.05.2011 18:56

super dzięki :). Jakieś takie zaćmienie żeby poszukać mapy :oops: :roll: Rzeczywiście lokalizacja niezła.....
Mam tylko nadzieję, że poza sezonem będzie spokój. Ale z Waszych relacji wynika, ze tak właśnie jest.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 08.05.2011 20:23

jacusek napisał(a):dzięki za odpowiedź, ale po lekturze jeszcze większej liczby wątków zostanę raczej przy Orebiciu. Chce mieć możliwość, w ramach pieszych możliwości, dodarcia w różne miejsca, a także łatwiejszego i szybszego dostania się na Korcule.
Pozostaje tylko wybór kwatery........

Przebiegłem prawie wszystkie szlaki w tej części Peljesaca,
i na pewno lepszym punktem jak dla mnie jest Perna i nawet na Korcule z pod chałupy pływają co prawda nie co godzinę, ale to akurat na wakacjach nie jest żadnym utrudnieniem.

Tak naprawdę jest to bez znaczenia, bo odległości są żadne szczególnie jeżeli jest samochód. Myślę, że poza sezonem centrum Orebica będzie lepszą opcją.

http://www.jacek.czarnydunajec.pl/galeria/chorwacja2009/
jacusek
Croentuzjasta
lokalizacja apartamentu

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusek » 10.05.2011 13:05

Witam.
Teraz znalazłem apartament pod takim adresem. Šetalište Škvar 6. Z planu wynika, że znajduje się za portem, ale niepokoi mnie bliskość hotelu - czy nie będzie tam za głośno - czy raczej nie ma się czym przejmować?
Na wakacjach nie lubię dwóch rzeczy - własnie hałasu i dymu papierosowego :).
ANDRZEJL
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANDRZEJL » 16.05.2011 11:54

Ja się wybieram do Trpanj. Jako ,że nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu piszę tutaj.

To będzie mój 2 raz w Cro , rok temu byłem w okolicach Zadaru. Dlatego mam pytanie dotyczące cen w sklepach, knajpkach itp. Podejrzewam ,że w Trpanj, Orebicu itp będą one wyższe niż w miejscowościach położonych w okolicach Zadaru?

Poszukuję też jakiegoś niedrogiego apartamentu w Trpanj dla 4 osób.

Pozdrawiam
edzia-max
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edzia-max » 12.06.2011 15:18

Witam,

Też w tym roku jedziemy do Trpanj na 7 dni potem kolejne 7 dni w innym miejscu.

Znaleźliśmy na necie apartament dla 2 os za 25 euro, więc te 7 dni chociaz mamy zaklepane.

Na miejscu zobaczymy gdzie spedzimy kolejne 7 dni, moze okolice Omisia, albo zostaniemy w Trpanj, bo mamy napięty plan wakacji, w planach: Dubrovnik, Mostar, Korcula, rejs katamaranem z Korculi na Hvar, objazd po całym płw Peljasac.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone