Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac? gdzie najprzyjemniej

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cromen_heh
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cromen_heh » 15.01.2007 12:40

Witam!

Szukam miejscowości wypoczynkowej na półwyspie Peljesac. Niby nie jest ich dużo, a jednak mam problem. Poszukuje miejscowości:

- spokojnej i niezatłoczonej
- z ładną plażą i "dzikimi" dookoła
- jesli chodzi o infrastrukture to nie mam duzych wymagan (kilka sklepikow, jakas jedna porzadna knajpa i kilka pomniejszych)
- co najważniejsze, miejscowośc ta ma być bazą wypadową (Dubrovnik, caly Peljesac, Korcula, Mljet)

Zastanawiam się nad Zuljana? Czy to odpowiedni wybór biorąc pod uwage to co napisałem powyżej? Jak długo samochodem bedzie się jechało z Zuljany do jakiegos "zabytkowego miasteczka"?

Kolejne pytanie moje dotyczy win na Peljesacu :D W okolicach jakich miejscowosci znajduja sie winnice i jak daleko ewentualnie jest tam z Zuljany?

Postanowiłem zadac pytanie o apartamenty tutaj, zeby nowego watku nie zaczynac. Macie namiary na jakies domki wolnostojace z dostepem do morza na Peljesacu lub apartamenty w odleglosci nie wiekszej niz 30m od morza :D

Pozdrawiam,
Kacper Nowicki

KONTAKT :
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
GG: 7339930
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 17.01.2007 18:59

Też jestem zainteresowany tym rejonem Chorwacji może jakiś redy namiary . Z góry dziękuję
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 17.01.2007 19:45

cromen_heh napisał(a):- jesli chodzi o infrastrukture to nie mam duzych wymagan (kilka sklepikow, jakas jedna porzadna knajpa i kilka pomniejszych)

Te kryteria to chyba tylko OREBIC, TRPANJ, ewentualnie Żuljana, 1 sklep spożywczy ale kilka knajp. W zdecydowanej wiekszości mjsc. Peljesaca usytuowanych nad morzem nie ma sklepów co najwyżej konoba. Winnice są niemalże w każdym miejscu, wszędzie można zakupic domowe wino.
Z Orebica blisko do zabytkowej Korculi, a z Żuljany do uroczego Stonu ok 20 km. Ston ma kilka sklepików/ w tym Konzum/, knajpy, ale nie leży bezpośrednio nad morzem.
Peljesac jak najbardziej, jest to moje ulubione miejsce w CRO.
Nie posiadam namiarów na noclegi.
Gajus
Angie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angie » 18.01.2007 08:56

Jeśli szukacie spokoju, to polecam Borak we wrześniu. Piękne, wyludnione w tym miesiącu, plaże. Dojazd do miejscowości przez tunel Dingac. Jeśli trochę większa miejscowość ze sklepami i jakimiś tam knajpami, to Trpanj.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 18.01.2007 09:57

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.01.2007 10:48

Jest jeszcze taka mniej zaczarowana opcja: bierzesz mapę , kobitę albo chłopaka obok , odpalasz neta i szukasz!!!
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 18.01.2007 12:19

i na pierwszych 47 tyś pozycji wyskakuje cro.pl :wink: oczywiście żart ale coś w tym jest :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 18.01.2007 13:43

Richu :lol: nawet na pierwszym miejscu między linkami nie sponsorowanymi :D:D:D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone