http://www.cowlesgallery.com/Burtynsky02.html spójrz tu, zdjęcia wykonane w tym samym miejscu i jak przypuszczam w tym samym dniu, dlaczego na jednych wychodzi wprost nieprawdopodobny błękit a na innych wielka biała plama
.png)
.png)
Edward Burtynsky urodził się w 1955 roku w St. Catharines w Ontario. Ukończył wydział fotografii na Uniwersytecie Ryerson i grafiki w Niagara College. Burtynsky jest jednym z najbardziej znanych fotografów kanadyjskich. Jego fotografie wchodzą w skład kolekcji piętnastu muzeów rozsianych po całym świecie w tym: National Gallery of Canada, Biblioteque Nationale w Paris, Museum of Modern Art i the Guggenheim Museum w Nowym Jorku.
.png)
Rysio napisał(a):Sławku, może być![]()
, tyle że jak Sławek66, albo Rysio pokaże komuś zdjęcie z przepalonym niebem to mu powiedzą, że spieprzył
a jak
Edward Burtynsky urodził się w 1955 roku w St. Catharines w Ontario. Ukończył wydział fotografii na Uniwersytecie Ryerson i grafiki w Niagara College. Burtynsky jest jednym z najbardziej znanych fotografów kanadyjskich. Jego fotografie wchodzą w skład kolekcji piętnastu muzeów rozsianych po całym świecie w tym: National Gallery of Canada, Biblioteque Nationale w Paris, Museum of Modern Art i the Guggenheim Museum w Nowym Jorku.
takie zapoda to nazwie się to zmysłem artysty![]()
i w związku z powyższym mam w d.... artystów i ich koncepcje, zamysły i "tfórczość", wolę takie, które podobają się mnie samemu i czasem cieszę się, jak ktoś powie na temat mojego zdjęcia .. ups przepraszam fotki coś miłego
.png)

.png)
Rysio napisał(a):matkaboska napisał(a):Również nieśmiało czekam na ocenę moich "miejskich" zdjęćPrzyznam, że pejzaże nie są moją najmocniejszą stroną i chętnie wysłucham rad, sugestii etc.
W zasadzie Twoje zdjęcia są okej, oprócz tego, że generalnie przesłanie jakie z nich czuję to pokazanie przestrzeni i horyzontu, który w tym przypadku powinien być idealnie wyważony lub mocno skoszony, jak to zrobił Arek na zdjęciu ze zbożem. Na Twoich fotkach natomiast, występuje delikatne (około 3 stopni) przekoszenie, które wpływa niekorzystnie. Skadrować do idealnego poziomu lub nawet odwrócenia pochylenia w drugą stronę ze względu na obciążenie optyczne przechylonego budynku i pomnika i będzie okej![]()
Teraz coś mojego
i od razu się przyznaję - brak marginesu nad filarem mostu, niestety robione z jadącego auta

.png)
.png)
.png)