Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Paszporty

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2009 07:09

JacYamaha napisał(a):Nie trzeba w to angażować SG. Młody miał teraz specjalnie na kolonię wyrobiony DO.

SG sugeruję jak ktoś by szedł w zaparte na zasadzie: "bo kolega mi mówił" ;-)
translatiff
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) translatiff » 07.07.2009 07:09

Piotrek_B napisał(a):
translatiff napisał(a):.... ale z dziećmi jak jedziesz to niestety paszporty mieć muszą, nawet w Czechach czy Austrii :)

nieprawda - wystarczy DO, który dziecku tez można wyrobić.
Jak masz wątpliwości to sprawdź w pierwszej z brzegu placówce Straży Granicznej.

przepraszam za nieścisłość, chodziło o dowód tożsamości dla dziecka :) a paszport jest chyba bardziej praktyczny niż DO :)
Małgosiczka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Małgosiczka » 07.07.2009 07:48

Chciałam Wam wszystkim podziękować za wszystkie odpowiedzi były one bardzo pomocne w podjęciu decyzji!!!
Jeszcze raz dzięki!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2009 09:28

translatiff napisał(a):...a paszport jest chyba bardziej praktyczny niż DO :)

Nigdy nie wiadomo kiedy zdarzy się kierunek wschód...więc napewno albo inne Kosowo.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.07.2009 09:29

Małgosiczka napisał(a):...były one bardzo pomocne w podjęciu decyzji!!!...

Nie bądź taka tajemnicza - podziel się wiedzą.
Małgosiczka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Małgosiczka » 07.07.2009 09:58

Wczoraj prosiłam o pomoc na temat wyjazdu do Cro przez Słowenię bez ważnych paszportów i dostałam wiele odpowiedzi, które znajdziesz na str. 1 i 2.
Pozdrawiam !!! :papa:
k9tek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) k9tek » 07.07.2009 11:48

lena18 napisał(a):W tym roku 7 wyjazd do Chorwacji :D osobiście mogę odradzić przejazd przez Słowenię- tamtejsi celnicy za każdym razem sprawdzali nasze paszporty.

;/ szkoda czasu, pewnie się korkuje granica
brando69
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) brando69 » 11.07.2009 10:31

Witam , i pozdrawiam jako nowy Cromaniak.
Odnoisę się tylko do tematu DO czy PASZPORT
W zasadzie niema znaczenia ( w UE) bo tematem głównym jest posiadanie dokumentu Tożsamości - tak dorosły jak dziecko -
a nuż , jakieś ,,Bydle ,, wywozi dziecko jako ,,Towar,,--sic-- i do tej pory
celnik jeśli brał dokumenty do ręki to liczył ich ilość i porównywał
z osobami na pokładzie ,

Pominę fakt że moje dziewczynki paszporty to robiły w wieku 4 m-cy
i może i są podobne ....ale po długim porównaniu a teraz 6 i 8 lat ....

pozdrawiam ; ja w tym roku kręce do Marusici 15 sierpnia
będzie ktoś z Was ?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone