Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parking i winko w Breli

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dziubek
Plażowicz
Parking i winko w Breli

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziubek » 13.08.2010 11:33

Za 1.5 tygodnia wybieramy sie właśnie w ciemno do Breli... Byłem tam tylko przejazdem pare lat temu i z tego co pamiętam to mieliśmy problem ze znalezieniem miejsca do parkowania (zatrzymaliśmy sie tylko na chwilowe plażowanie). Czy jest takie miejsce w pobliżu Stomarica/Scit ( tam właśnie chcemy znaleźć apartament) gdzie można zostawić spokojnie autko i rozpocząć poszukiwania? i Drugie pytanie, czy w Breli można u gospodarzy kupić winko domowej roboty?
michalku
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalku » 13.08.2010 12:47

dziubek napisał(a):(...) i Drugie pytanie, czy w Breli można u gospodarzy kupić winko domowej roboty?

Mozna. Jesli nie trafisz akurat w samej Breli, to w miejscowosciach dojazdowych, albo poza Brela. Teg typu ofert jest wzdluz trasy full.
Jesli chodzi o wino, to bardziej smakowalo mi jednak sklepowe, zwykle 'suhe'. Natomiast, jesli mowimy o mocniejszych alkoholach: rakija, czy sliwowica, to oczywiscie nie ma sie nad czym zastanawiac. Domowe, czyli bimbrowe najlepsze. Do tego "ąszła" domowej roboty i kubki smakowe maja dosyc :)

pzdr
Michał
dziubek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziubek » 13.08.2010 18:32

Dzięki, dojeżdżając będę miał oczy dookoła głowy :roll:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 13.08.2010 19:28

dziubek napisał(a):Dzięki, dojeżdżając będę miał oczy dookoła głowy :roll:
Pierwsza wioska za zjazdem Sestanovac jest tam parę straganów warzywno - alkoholowych . :D
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.08.2010 19:36

Byłem w tym roku w Breli dokładnie w dzielnicy Jakirusa to ta pierwsza od strony Splitu.
W pierwszy wieczór z podniety nie mogłem spać więc wsiadłem w auto i wybrałem się w kierunku centrum i tu porażka kompletnie nie było gdzie zaparkować.
Natomiast jak ja wjeżdżałem do Breli w poszukiwaniu apartamentu kierując się do tej dzielnicy nie było żadnego problemu z zaparkowaniem, tak więc myślę że bez obaw śmiało i pierdołami się nie przejmować 8)
Jeśli chodzi o % to w najbliższym sąsiedztwie mojego apartamentu widziałem przynajmniej 2 miejsca gdzie takowe zakupy można dokonać
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku Brela i jej okolice są naprawdę śliczne.
ttom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ttom » 13.08.2010 20:57

Za 1,5 tygodnia kierunek Hrvatska, jeśli się uda to Brela. Podpowiedzcie, która dzielnica może mieć (który to zjazd) : możliwość zaparkowania przy szukaniu kwatery, fajny widok z tarasu, nie przy ruchliwej ulicy. Resztę sobie znajdziemy. Dwa lata temu zjechaliśmy chyba pierwszym zjazdem , ciasnota i brak miejsca na samochód podłamały nas. Wylądowaliśmy w Gradac. Dzięki za wszelkie info.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.08.2010 21:23

ttom napisał(a):Za 1,5 tygodnia kierunek Hrvatska, jeśli się uda to Brela. Podpowiedzcie, która dzielnica może mieć (który to zjazd) : możliwość zaparkowania przy szukaniu kwatery, fajny widok z tarasu, nie przy ruchliwej ulicy. Resztę sobie znajdziemy. Dwa lata temu zjechaliśmy chyba pierwszym zjazdem , ciasnota i brak miejsca na samochód podłamały nas. Wylądowaliśmy w Gradac. Dzięki za wszelkie info.

Consett pisze że pierwsza dzielnica spoko z parkowaniem. :D Zaryzykujesz? :D
http://www.brela.hr/pl/content/plan-miasta
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.08.2010 21:49

AndzrejJ - Marcinie oczywiście że tak jadąc do samego końca jak prowadzi droga jest mnóstwo miejsca ponieważ przed samym zjazdem do plaży domy nie są pobudowane jeden koło drugiego. Mało tego można zjechać do samej plaży jest tam dość spory zacieniony parking przy dwóch restauracjach niestety odpłatny cały dzionek 20 kun. Mało samochodów ponieważ wszyscy turyści mają zaparkowane pod swoimi apartamentami.
Tu zamieszczam foto widać ulicę i jest pusta (w tym miejscu bardzo szeroka zasłaniają drzewa ale auta można parkować bokiem nie wzdłuż )ponieważ jest tyle miejsca między apartamentami ten widoczny to dopiero następny od mojego wzdłuż ulicy ciągnąca się skała. Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Jechać śmiało do tej dzielnicy miejsca dużo i plaże zatoczki cudowne no i 300 metrów droga do zupełnie dzikiej pięknej zatoczki to już w kierunku miejscowości Pisak
Tu gdzie widzisz te zaparkowane samochody w górnym prawym rogu i z prawej kawałek drzew to to już się zaczyna ten parking przy plaży o którym wspomniałem wyżej
Ostatnio edytowano 13.08.2010 22:18 przez consett0805, łącznie edytowano 1 raz
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.08.2010 21:58

ttom napisał(a):Za 1,5 tygodnia kierunek Hrvatska, jeśli się uda to Brela. Podpowiedzcie, która dzielnica może mieć (który to zjazd) : możliwość zaparkowania przy szukaniu kwatery, fajny widok z tarasu, nie przy ruchliwej ulicy. Resztę sobie znajdziemy. Dwa lata temu zjechaliśmy chyba pierwszym zjazdem , ciasnota i brak miejsca na samochód podłamały nas. Wylądowaliśmy w Gradac. Dzięki za wszelkie info.

Jakirusa to właśnie pierwszy zjazd do znaku stop i tam w prawo i jechać tak jak prowadzi droga koło kościółka i szkoły i dalej prosto jak prowadzi droga do bardzo ciasnego zakrętu w prawo z lewej dom z prawej skała. Tam już się zaczyna zjazd i miejsca domy rozdzielone od siebie po przynajmniej 50-100 metrów miejsca w bród i żadnych znaków w stylu zakazów.
Być może wtedy nie dojechałeś do końca a na przedzie zgadza się gęsta zabudowa ale to ta i tak najdalej od morza.
Pamiętaj jednak że zjeżdżając ty zjazdem to nie jeszcze Jakirusa najpierw musisz przejechać przez Jardule na załączonej mapce widać to dokładnie
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 13.08.2010 22:11

Tu masz jeden z użytkowników idealnie strzelał zdjęcia. Z tym że do Jakirusa jeszcze dalej. Tak jak widać na focie ten że apartament Ty musisz jechać dalej i gwarantuję ci że o niebo lepsza dzielnica od tych które miniesz.
Na fotach widzisz kościółek a na następnym stop wymalowane i tak jak pokazuje strzałka
Pragnę jeszcze raz napisać że to droga do apartamentu na foto dzielnica Jakirusa jeszcze dalej
To wszystko na temat parkowania i wina pozdro :D
http://www.croatia2008.w.of.pl/Raos/Raos.htm
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2010 00:23

Troll napisał(a):Consett pisze że pierwsza dzielnica spoko z parkowaniem. :D Zaryzykujesz? :D

Nie przejmujcie się, to jest Troll
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.08.2010 06:13

Puszcza bąki serce w pasy napisał(a):
Troll napisał(a):Consett pisze że pierwsza dzielnica spoko z parkowaniem. :D Zaryzykujesz? :D

Nie przejmujcie się, to jest Troll śmieciarz postowy
ttom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ttom » 14.08.2010 23:10

consett0805 bardzo dzięki za fajne info, pozdrawiam
dziubek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziubek » 15.08.2010 10:22

No to wszystko już wiem :) Teraz tylko znaleźć mieszkanko...
Pozdrawiam...

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone