Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parki i inne - bez samochodu

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 07.05.2010 14:17

Witam
wybieram sie do Chorwacji w sierpniu, samolotem, a nastawiam się również na zweidzanie, nocuje na Ciovo Okrug Gornji, w planach mam Trogir, Spilt i Park
i tu mam pytanie
Park KRK to ten 60 km od Trogiru? czytałam że są zorganizowane wycieczki
a Park Jezior Plitwickich i Park Narodowy Paklenica ?? to inne parki?
już nie ma szans bez samochodu?
Dziękuje za pomoc :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.05.2010 14:30

Nie , to wszystko ten sam park... Jeden wielki park... Rozumiem, że to pytanie to było zadane tak humorystycznie?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.05.2010 16:20

Krk to wyspa; parki narodowe to NP Krka, NP Plitvička jezera, NP Paklenica itp, itd...
Jesli jestes bez auta to zdany jesteś tylko na zorganizowane wycieczki. Wrzuć w net hało "trogir turisticke agencije"; odiwedź kilka stron agencji i poczytaj. Znajdziesz w ofercie parki narodowe, ceny tego typu wycieczek.
Dasz radę.
Pozdrawiam
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 07.05.2010 19:58

to nie był żaet ;p
dzięki za pomoc
widzę ze park KRKA najtaniej 53 euro :(
a jak wygląda dojazd z okruggornji do trogir?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.05.2010 20:22

iltor napisał(a):widzę ze park KRKA najtaniej 53 euro :(

CZy mi się wydaje, czy ja widzę inaczej?

Tu masz aktualne informacje o parku
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 07.05.2010 21:07

nie chodzi o samą wejściówke do parku, tylko o dojazd z Trogir, chyba że mogę też autobusem i będzietaniej?
http://www.atlas-trogir.hr/Trips/Trips/ ... fault.aspx

ale tu jest wycieczka
53 euro

Plitwickie 88 E
Fisch picnic 25 E
Rafting 65 E
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 07.05.2010 21:11

Wycieczka wycieczce nierówna...
Najwięcej dostaniesz i zapłacisz za full program.
Przejazd+przewodnik+obiad+ bilety wstępu itd...atrakcje dodatkowe.
Najmniej za samo zawiezienie, ale mało kto tylko podwozi, skoro można jeszcze na czymś dodatkowym przecież zarobić.
Z drugiej strony to oczywiste, że jak się jedzie na pół lub cały dzień, to jakiś obiad i tak zjeść trzeba a poza tym, brak przewodnika czasami powoduje zbyt dużo problemów z ludźmi, bo potem ktoś te grupę musi jakoś do kupy przecie pozbierać, żeby się gdzie nie potracili. :)
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 07.05.2010 21:24

ja jadę w 2 osoby, więc wypożyczalnia samochodów tak sobie się opłaca, wprawdzie widziałam gdzies za 30 euro dzień ale najczęsćiej chcą od 50 :( wiec zdani jesteśmy za wycieczki grupowe :( chyba.. przynajmniej tak mi się wydaje...
w sumie nie wiem co jest w cenie tych 53 Euro :roll: mam nadzieje tylko że nas nie "przegonią" po parku byle szybko i do domku tylko naprawde dadza pozwiedzać i popodziwiąc :)
zobaczymy
zdam relacje jak wróce
chyba że ktoś ma doświadczenia w takich wypadach i się ze mna podzieli :)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 07.05.2010 21:33

Nie przeżyłem tego sam, ale przyszło mi do głowy, że może dobrym pomysłem jest zorientować się w ofertach czeskich i słowackich biur organizujacych dla swoich wczasy, pobyty na kempingach.
Oni mają wycieczki w ofercie i wystarczy z nimi pogadać, żeby się załapać.
W Podgorze i chyba w Breli były wyłożone takie oferty wycieczkowe dla Czechów i Słowaków na kempingu.
Nie wiem na ile różna będzie cena, bo chyba najczęściej autokar jest wynajmowany na miejscu- u Chorwatów, ale kto wie?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.05.2010 21:48

Fatamorgana napisał(a):Nie przeżyłem tego sam, ale przyszło mi do głowy, że może dobrym pomysłem jest zorientować się w ofertach czeskich i słowackich biur organizujacych dla swoich wczasy, pobyty na kempingach.
Oni mają wycieczki w ofercie i wystarczy z nimi pogadać, żeby się załapać.
W Podgorze i chyba w Breli były wyłożone takie oferty wycieczkowe dla Czechów i Słowaków na kempingu.
Nie wiem na ile różna będzie cena, bo chyba najczęściej autokar jest wynajmowany na miejscu- u Chorwatów, ale kto wie?

Nie wolno im robić niczego "na własna rękę"; korzystają z usług miejscowych agencji (a w każdym razie zarejestrowanych w Hr...) - zatem ceny muszą być mniej więcej takie same wszędzie.
Co do tego, co zawiera cena to taka informacja musi być w ofercie na stronie.
W kwestii, czy może lepiej samemu komunikacją publiczną . No nie wiem, bo chyba trzeba będzie doliczyć koszty nocelgu....Marne szanse, by dać radę.. Pamiętam jakis czas temu dokładnie taki sam wątek.. nawet sprawdzaliśmy rozkłądy jazdy autobusów.. i jasno wyszło, że gra nie warta świeczki... zbyt mało czasu zostaje na zwiedzanie parku...
Pozdrawiam
iltor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iltor » 08.05.2010 08:20

no to zostaję 53 Euro
dziękuje za pomoc :)
jade na tydzień wiec mam plan i poleniuchować i coś pozwiedzać, i własnie 1 dzien na Pak Krka, jeden na Spilt, 1 np fish picnic , 3 na plaże :) a wieczorem spacer do trogiru na Rakije :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone