Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag? Novalja? Pomocy

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GeSuQ
Plażowicz
Pag? Novalja? Pomocy

Nieprzeczytany postnapisał(a) GeSuQ » 15.07.2009 11:24

Witam!

Jestem tutaj nowy... Sporo się naczytałem, naoglądałem fotek i mam dylemat bo nie wiem jakie miejsce wybrać? Czy miejscowość Pag czy też Novalje. Jade z rodzicami, z bratem i jego dziewczyna. Chcieli byśmy ponurkować i mieć ładne widoki... Jak każdy chyba :lol: Jak myślicie co będzie lepsze? Jakie są ceny za os.? Zmieszczę się do 10euro za głowe? :)

Pozdrawiam

Ps. Wyjeżdzam 14 sierpnia z domu :)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 15.07.2009 11:44

GeSuQ napisał(a):Witam!

Jestem tutaj nowy... Sporo się naczytałem, naoglądałem fotek i mam dylemat bo nie wiem jakie miejsce wybrać? Czy miejscowość Pag czy też Novalje. Jade z rodzicami, z bratem i jego dziewczyna. Chcieli byśmy ponurkować i mieć ładne widoki... Jak każdy chyba :lol: Jak myślicie co będzie lepsze? Jakie są ceny za os.? Zmieszczę się do 10euro za głowe? :)

Pozdrawiam

Ps. Wyjeżdzam 14 sierpnia z domu :)

Poszukaj na forum , dużo informacji na temat Pagu i Novalji.
Pag spokojny , Novalja nie spokojna . Ja jadę 19.08 do Novalji .
GeSuQ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GeSuQ » 15.07.2009 11:49

Ale co masz na myśli mówiąc spokojne, niespokojne? Pod wzgldem turystów? Dyskotek?
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 15.07.2009 11:52

GeSuQ napisał(a):Ale co masz na myśli mówiąc spokojne, niespokojne? Pod wzgldem turystów? Dyskotek?

tak Novalja tłoczna i imprezowa :D
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 15.07.2009 11:54

GeSuQ napisał(a):Ale co masz na myśli mówiąc spokojne, niespokojne? Pod wzgldem turystów? Dyskotek?

Poszukaj na forum wpisując Pag i Novalja dużo poczytasz , zobaczysz i podejmiesz decyzję :D Ja wybrałem Novalja ale z dala od centrum i blisko plaży bo jadę z dziećmi.
GeSuQ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GeSuQ » 15.07.2009 11:55

Jedziesz w ciemno czy rezerwujesz sobie? Chyba lepiej w ciemno?
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 15.07.2009 11:57

GeSuQ napisał(a):Jedziesz w ciemno czy rezerwujesz sobie? Chyba lepiej w ciemno?

Mam zarezerwowane od maja , gdybym nie jechał z dziećmi jechałbym w ciemno.
GeSuQ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GeSuQ » 15.07.2009 14:33

A jeszcze jedno takie moje pytanie.
Sprzęt do nurkowania tzn. maskę + fajkę lepiej kupić w Polsce czy tamna Chorwacji? Polecił by mi ktoś jakiś dobry sprzęt bo nie chce wydać nadarmo kasy...

Z góry dzieki
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 15.07.2009 15:42

Ja uzywam maski,rurki z zaworkiem i pletw Technisub,super sie sprawuja na amatorskie nurkowanie...
GeSuQ
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GeSuQ » 15.07.2009 16:04

To dużo kolego za to musiałeś zapłacić :? A miał ktoś może styczność z firma Imersion?

Proszę o pomoc :)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 15.07.2009 16:13

Tanie nie bylo,ale warto...
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 15.07.2009 16:20

GeSuQ napisał(a):A jeszcze jedno takie moje pytanie.
Sprzęt do nurkowania tzn. maskę + fajkę lepiej kupić w Polsce czy tamna Chorwacji? Polecił by mi ktoś jakiś dobry sprzęt bo nie chce wydać nadarmo kasy...
Z góry dzieki

Jak nastawiasz się na kupowanie tam to przed kupnem nie przymierzysz maski, a dla mnie to podstawa. Nie wszyscy mają kwadratową głowę. Chyba, że ci kompletnie nie przeszkadza jak ci czasami naleci do maski.
Kami
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kami » 21.07.2009 11:13

Byłam w zeszłym roku na Pagu, w Novalji. Miejscowość Pag oglądałam przejazdem - sprawia wrażenie mało turystycznej, bardziej mieszkalnego zakątka.

Novalja za to jest typowo turystyczną, niesłychanie obleganą miejscowością z atmosferą nastawioną na młodych ludzi szukających rozrywek:-) Drogo - bo miejscowość odwiedzają masowo Szwajcarzy, Niemcy i Włosi, których z reguły możliwości finansowe są większe jak u Polaków (tych jak na lekarstwo - bylam w sierpniu) i do nich miasteczko dopasowuje ceny.

Ceny apartamentów dosyć standardowe - czyli ok. 50 EUR (2 osoby, standard naprawde przyzwoity).

Pag za to zdecydowanie jako wyspę polecam (piękne, księżycowe widoki) - na spokojniejszy i dużo tańszy pobyt mozna bez trudu znaleźć apartament w jednej z mniejszych miejscowości na Pagu, a jeśli jest się samochodem to poruszać się można i tak bez trudu.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone