Macedonia jest czaderska!
Gdyby jeszcze miała dostęp do morza (bo dla mnie jezioro to jednak tylko jezioro) byłaby idealna na wakacje.
.png)
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Macedonia jest czaderska!
Gdyby jeszcze miała dostęp do morza (bo dla mnie jezioro to jednak tylko jezioro) byłaby idealna na wakacje.
su-petar napisał(a):Tymczasem sam zostałem namówiony na wyjazd do Splitu na koncert SeverinyWyjazd pojutrze
![]()
![]()
wiola2012 napisał(a):Ta plaża, którą odkryliście oraz kolor i przejrzystość wody, jest tak świetna, jakbyście byli dalej w Cro, a nie nad jeziorem.
Osiołek okazał się niezastąpiony.
piotrf napisał(a):Agnieszko , Waszą plażę poznałem( chociaż w tym roku do niej nie dopłynąłem ) , od niej mniej niż kilometr w kierunku południowym znajduje się plaża pod skałą i za kolejne pół kilometra - następna . Wiosną i jesienią zupełnie pusta w tygodniu , niestety w weekendy pełna kajakarzy

.png)
:
.png)
maslinka napisał(a):Chętnie połączylibyśmy go z trekkingiem na szczyt Magaro
.png)
Franz napisał(a):maslinka napisał(a):Chętnie połączylibyśmy go z trekkingiem na szczyt Magaro
Bardzo przyjemna, chociaż krótka trasa.
Franz napisał(a):A jezioro Prespa kojarzy mi się z urokliwymi widokami oraz z podwodnymi tajemniczymi przedmiotami.
.png)
.png)
Bo jest to jeszcze dla nas mało znany kraj, więc jest przygodąmaslinka napisał(a):I więcej się dzieje niż w Cro, bardziej "przygodowo" jest
Oj jest długa. Na mapie na aż tak długą nie wygląda. A jakie był zasady parkowania na tym parkingu? Bo patrzyliśmy na to (na zaś) i nie znaleźliśmy infomaslinka napisał(a):Na starówkę mamy dość daleko, musimy przejść caaałą długą promenadę:
Nie wiem czy wiesz, ale przesąd mówi, że perłę trzeb dostać od kobiety, która Ci dobrze życzy (mama, siostra, przyjacióła) lub samej sobie kupić. Bo perła rodzi się w bólu, więc jest i symbolem łez, więc nigdy od kochanego męża. Osobiście wypatrzyłam sobie ładną bransoletkę, taką elegancją, np na święta czy wyjście do małej czarnej, ale ostatecznie nie kupiłam....maslinka napisał(a):No cóż, może następnym razem, chociaż fanką pereł, obojętnie - naturalnych czy sztucznych, nie jestem.
I to jest kolejne ekstra miejsce. Zakręcone, zaskakujące, ale z przyjemnością kolejny raz tam się zatrzymuję.maslinka napisał(a): bo przecież jutro przeprowadzamy się do Skopje
Ale fajne miejsce. Szkoda, że nie ma jakiś domków czy app na terenie, bo było by idealne na lipiec - jak muszę mieć klimę w Macedonii, bo inaczej się nie da...piotrf napisał(a): a po drugiej - prowadząca do naszej ostatniej miejscówki , czyli Camper Stop "K'j Divono"
.png)
Ale o tym (i o zwiedzaniu też .png)
maslinka napisał(a): Z rajskiego campingu trafiliśmy do betonowego serca miasta i przynajmniej na początku, bardzo nam się to nie spodobało...
Powiem Ci, że moje odczucie jest takie, że w tym roku było chłodniej niż w latach poprzednich, a w Skopje bywamy w drodze do Grecji w okolicy 7 lipca, więc jeszcze nie przyzwyczajeni do temperatur, ale temp. taka sama...maslinka napisał(a):Kiedy w końcu się wygrzebiemy, uderzy w nas niemożliwy do wytrzymania ukrop: 36 stopni w cieniuA będzie przed 18:00...
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Bo jest to jeszcze dla nas mało znany kraj, więc jest przygodąmaslinka napisał(a):I więcej się dzieje niż w Cro, bardziej "przygodowo" jestTak samo miałam na początku wyjazdów do Cro, ale po 14 pobytach jest zdecydowany przesyt, bo nie ma właśnie ten przygody i zaskoczenia.
piekara114 napisał(a):A jakie był zasady parkowania na tym parkingu? Bo patrzyliśmy na to (na zaś) i nie znaleźliśmy info
piekara114 napisał(a):Nie wiem czy wiesz, ale przesąd mówi, że perłę trzeb dostać od kobiety, która Ci dobrze życzy (mama, siostra, przyjacióła) lub samej sobie kupić. Bo perła rodzi się w bólu, więc jest i symbolem łez, więc nigdy od kochanego męża. Osobiście wypatrzyłam sobie ładną bransoletkę, taką elegancją, np na święta czy wyjście do małej czarnej, ale ostatecznie nie kupiłam....
piekara114 napisał(a):Powiem Ci, że moje odczucie jest takie, że w tym roku było chłodniej niż w latach poprzednich, a w Skopje bywamy w drodze do Grecji w okolicy 7 lipca, więc jeszcze nie przyzwyczajeni do temperatur, ale temp. taka sama...
Kapitańska Baba napisał(a):Bardzo podobał mi się Wasz ostatni wieczorny ochrydzki spacer - świetny klimat miasta![]()
Kapitańska Baba napisał(a):Gorzej z nową miejscówą - chyba nie byłabym jednak w stanie na wakacjach zamieszkać w bloku wielkiego miasta. Może jeszcze w drodze na urlop...ale na powrocie jakoś nie do końca.
Powrót do Nasze relacje z podróży