Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okrug Gornji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kacper111
Cromaniak
Okrug Gornji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 20.08.2007 20:14

Co możecie napisać na temat tego miejsca, zastanawiam się nad wyjazdem, wyjeżdzam za 2 dni:D! Czy istnieje jakieś nocne życie w samej miejscowości, jakie są plaże (czy jest tłok, czy luzik?)
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.08.2007 20:31

Kacper111 napisał(a): zastanawiam się nad wyjazdem

Są fajniejsze miejsca.Jedż za Split.
Pozdrav.
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 20.08.2007 20:56

[quote="Kacper111"]Co możecie napisać na temat tego miejsca, zastanawiam się nad wyjazdem, wyjeżdzam za 2 dni:D! Czy istnieje jakieś nocne życie w samej miejscowości, jakie są plaże (czy jest tłok, czy luzik?)[/quote]

Jeśli chodzi o życie nocne w Okrugu to raczej nie, my chodzilismy wieczorami do Trogiru, tam bedziecie miec mnóstwo knajpek wiec cos znajdziecie. W samym Okrugu są przy głównej plaży knajpki, ale tak kolo 24 to raczej tylko w jednej jest tlum ludzi - Club Havana - polecam.
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 22.08.2007 13:55

izis napisał(a):
Kacper111 napisał(a):Co możecie napisać na temat tego miejsca, zastanawiam się nad wyjazdem, wyjeżdzam za 2 dni:D! Czy istnieje jakieś nocne życie w samej miejscowości, jakie są plaże (czy jest tłok, czy luzik?)

Jeśli chodzi o życie nocne w Okrugu to raczej nie, my chodzilismy wieczorami do Trogiru, tam bedziecie miec mnóstwo knajpek wiec cos znajdziecie. W samym Okrugu są przy głównej plaży knajpki, ale tak kolo 24 to raczej tylko w jednej jest tlum ludzi - Club Havana - polecam.

to tam gdzie plaza z parasolkami Tuborga?
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 22.08.2007 18:44

Marcin29 napisał(a):
izis napisał(a):
Kacper111 napisał(a):Co możecie napisać na temat tego miejsca, zastanawiam się nad wyjazdem, wyjeżdzam za 2 dni:D! Czy istnieje jakieś nocne życie w samej miejscowości, jakie są plaże (czy jest tłok, czy luzik?)

to tam gdzie plaza z parasolkami Tuborga?

Nie zwracalam uwagi na parasole, ale jest to knajpa z takimi dwoma papierowymi ogniami, co wygladaja jak prawdziwe
Karen
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karen » 26.08.2007 20:45

Nigdy w życiu nie wybieraj się na Ciovo! :( :evil: Kupa ludzi i ogromne korki(3 godziny).
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 30.08.2007 10:16

Poszukaj czegoś w miejscowości Okrug Donji - jest mnóstwo fajnych kwater nad samą wodą i bliżej do Trogiru, gdzie znajdziesz wszystko to, czego szukasz.
E.
Pawełka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawełka » 30.08.2007 13:02

Karen napisał(a):Nigdy w życiu nie wybieraj się na Ciovo! :( :evil: Kupa ludzi i ogromne korki(3 godziny).

Ludzi sporo, ale nigdy nie było w lipcu poblemu z przeprawą na wyspę przez most. Problemem, jest wg mnie sąsiedztwo stoczni, jeśli ktoć ma blisko kwaterę.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 30.08.2007 20:54

Moim zdaniem poprzednie posty to tylko zwykłe polskie zrzędzenie. Byłem na Okrugu G. na przełomie czerwca i lipca i korki do mostu były jedynie w spboty przy zmianie turnusów. Nie były to 3 godzinne maratony do zjazdu z wyspy a jedynie kilku-kilkunastominutowe zatory. Osobiście byłem w apartamencie z basenem, klimą i wszystkimi udogodnieniami i nie powiem złego słowa na Ciovo. Jak doskonała większość z nas udajemy się do Cro samochodem więc te parę km do Trogiru nocą, czy na główną plażę na Okrug nie stanowiły dla mnie żadnego problemu. Codziennie korzystałem z samochodu czy to na wypad w głąb lądu czy w okolicy przekraczając most i nie stałem w 3 godzinnych kolejkach. Nie wiem jak jest w sierpniu, bo nie byłem ale proszę, nie zrażajcie ludzi do Ciovo, bo ja wspominam moje wakacje jako najlepsze z moich trzech wypadów do Chorwacji.
Powiem jeszcze jedno. Polecacie wszyscy na południe od Splitu. Powiem tak. Byłem zobaczyć Makarską i dziękuję postoję. Miasto jak każde inne, ludzi tyle co na Krupówkach (albo więcej) i jak opowiadał mi sąsiad z apartamentu , że jak w zeszłym roku szli na plażę to rano wyruszała jedna osoba żeby zarezerwować miejsce na plaży dla kilkuosobowej ekipy, która przychodziła kilka godzin później .............. naprawdę dzięki.
Za rok pojadę albo na Ciovo albo na Hvar i będę sobie chwalił.
Pozdrav.
albina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) albina » 19.09.2007 10:43

Masz rację. My byliśmy na Ciovo przełom sierpnia i września. Korki do Trogiru były, ale jak wyżej ktoś wspomniał tylko w soboty. W powszednie dni dało się życ a jak wyjeżdzaliśmy przed godz.10 to korków nie było żadnych. A poza tym wyspa super. Cisza, spokój. Z apartamentu do morza mieliśmy 20 m. Ja osobiście Ciovo Okrug Gornyj polecam. Pozdrawiam
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 19.09.2007 19:08

Bylem na Ciovo w 2005r środek lipca.Korki trochę były ale na szczęście tylko w stronę Trogiru i to popołudniową porą gdy wszyscy wracali z plaży góra 10-15 minut,mogłem to obserwować czasem ,bo kwaterkę miałem tam gdzie był ogonek tego korka :D Tylko raz stałem godzinę w dniu powrotu
Ale gospodarze coś mówili ,ze mają budować most łączący Ciovo z wybrzeżem od strony stoczni
albina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) albina » 24.09.2007 13:55

Rzeczywiście, most ma być zbudowany. Nie wiem czy od strony stoczni, ponieważ my widzieliśmy drogę która ma do niego prowadzić podczas jazdy do Slatine. Jest to natomiast ogromny koszt więc nie wiadomo kiedy zostanie ukończony.
eliza_12
Croentuzjasta
Albina

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 20.11.2007 19:40

Albina
Proszę Cię o namiary na tą spokojną kwaterę 20 m od plaży
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone