napisał(a) Adam,K » 30.08.2007 20:54
Moim zdaniem poprzednie posty to tylko zwykłe polskie zrzędzenie. Byłem na Okrugu G. na przełomie czerwca i lipca i korki do mostu były jedynie w spboty przy zmianie turnusów. Nie były to 3 godzinne maratony do zjazdu z wyspy a jedynie kilku-kilkunastominutowe zatory. Osobiście byłem w apartamencie z basenem, klimą i wszystkimi udogodnieniami i nie powiem złego słowa na Ciovo. Jak doskonała większość z nas udajemy się do Cro samochodem więc te parę km do Trogiru nocą, czy na główną plażę na Okrug nie stanowiły dla mnie żadnego problemu. Codziennie korzystałem z samochodu czy to na wypad w głąb lądu czy w okolicy przekraczając most i nie stałem w 3 godzinnych kolejkach. Nie wiem jak jest w sierpniu, bo nie byłem ale proszę, nie zrażajcie ludzi do Ciovo, bo ja wspominam moje wakacje jako najlepsze z moich trzech wypadów do Chorwacji.
Powiem jeszcze jedno. Polecacie wszyscy na południe od Splitu. Powiem tak. Byłem zobaczyć Makarską i dziękuję postoję. Miasto jak każde inne, ludzi tyle co na Krupówkach (albo więcej) i jak opowiadał mi sąsiad z apartamentu , że jak w zeszłym roku szli na plażę to rano wyruszała jedna osoba żeby zarezerwować miejsce na plaży dla kilkuosobowej ekipy, która przychodziła kilka godzin później .............. naprawdę dzięki.
Za rok pojadę albo na Ciovo albo na Hvar i będę sobie chwalił.
Pozdrav.