Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okrug Donji

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
BOG
Globtroter
Okrug Donji

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOG » 12.08.2010 15:20

Czy ktoś z Was moze mi pomóc i odpowiedzieć na pytanie: gdzie leży ul. Dalmatinska w Okrug Donji?
Jak daleko jest od morza, jakie jest dojście do plaży, jaka jestnajblizsza plaża (moze ktos ma zdjecia tej plaży).
Czy polecacie generalnie Okrug Donji?
croso
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) croso » 13.08.2010 12:21

Witam !
Właśnie wróciłem niedawno z Donji Okrung i powiem, że jest to miejscowość dla osób ewidentnie ceniących ciszę i spokój oraz nie szukających wieczornych rozrywek. Nie szukających bo ich tam nie znajdą. Nie wiem w którym miejscu jest Twój apartament. Są tam w większości plaże prywatne a na końcu obydwu dróg są plaże z drobnych kamyczków. W Okrung Donij jest tylko jeden sklep z dość wysokimi cenami. Przy plaży leżącej przy ul. Put Rudeja jest mała knajpka z możliwością kupienia kawy i piwa i oczywiście lodów. Proponuję nocleg z bliskością do morza inaczej pozostaje samochód. Pozdrawiam !
A ul. Dalmatyńska jest to główna ulica w tej miejscowości, którą dojeżdża się od Górnji Okrung. Nie wiem pod którym numerem będziesz ale do ładnej plaży będziesz gdzieś około ok 300 - 500 metrów. Na drugą stronę około kilometra.

Obrazek

Kawałem plaży i widok na zatokę.
KyleK
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KyleK » 14.08.2010 15:05

też właśnie wróciłem. Polecam na pobyt z nastawieniem na potrzebę spokoju, natomiat jeżeli ktoś zapragnie trochę więcej hałasu, to dojazd do Okrugu Gornji zajmuje 5 minut, samochód można zostawić na parkingu przy kościele, z którego do plaży i knajp 3 minuty spaceru. Do Trogiru można podpłynąć wodną taksówka

aha, w Okrugu Donji są tylko dwie kanjpki, ale jedzenie w nich jest wg mnie lepsze niż w knajpach w Trogirze czy Splicie (oczywiście nie sprawdzałem wszystkich, w Trogirze jadłem w dwóch, w Splicie w jednej :) ). Zwłaszcza knajpka z widokiem na Trogir jest fajna, bo wszystko jest na 100% świeżo robione, trzeba trochę poczekać, ale warto. Choć z początku knajpka zniechęca plastikowymi stolikami i brakiem manu, jednak jedzeniem nadrabia

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone