Wybieram sie do Chorwacji trasą przez Słowacje i Węgry, przez Węgry głównie drogą E71, która niestety według mapy
.png)
.png)
kropeczka napisał(a):Witam![]()
Wybieram sie do Chorwacji trasą przez Słowacje i Węgry, przez Węgry głównie drogą E71, która niestety według mapybezlitosnie przebiega przez centrum Budapesztu.Czy jest może jakas obwodnica ? Czy tez koniecznie trzeba przejechac całe miasto? Z góry dziekuje za informacje
.png)
.png)
.png)
edo napisał(a):trzeba przejechać całe miasto, które jest fatalnie oznaczone, ale da sie jakoś wyjechać nawet jak sie pobłądzi, po prostu spokojnie i do przodu na M7.
.png)
edo napisał(a):Do procesora:
Co do nawigacji igo to miałem z tym produktem węgierskim taki problem że wszystko było super jak się jechało natomiast jak się stało w korku między wysokimi budynkami to lekko tracił zasieg i zaczynał zmieniac trase na jakąś absurdalną, tak że mam pytanko, co nalezy zmienić w ustawieniach żeby trzymał się tylko tej wyznaczonej wcześniej trasy.
.png)
.png)
Ale tylko przy i-go to wystepuje ? Przy innym sofcie nie ? Pytanie tez jaki masz hardware ? SiRF III czy II ? Jest jeszcze jedna sprawa - mianowicie w samych opcjach odbiornika GPS jest jakas zmienna, ktorej jesli sie nie przestawi na inna wartosc w przypadku np. Automapy objawiala sie "skakaniem" po drodze wlasnie przy staniu (stoje sobie ladnie na skrzyzowaniu a tu mi punkt, w ktorym jestem skacze z pasa na pas, czasami wrecz na przeciwny kierunek). Po przestawieniu tego problem ustal. Niestety nie pamietam jak i gdzie sie to przestawialo, musialbym poszukac po forach.
.png)
edo napisał(a):Ale tylko przy i-go to wystepuje ? Przy innym sofcie nie ? Pytanie tez jaki masz hardware ? SiRF III czy II ? Jest jeszcze jedna sprawa - mianowicie w samych opcjach odbiornika GPS jest jakas zmienna, ktorej jesli sie nie przestawi na inna wartosc w przypadku np. Automapy objawiala sie "skakaniem" po drodze wlasnie przy staniu (stoje sobie ladnie na skrzyzowaniu a tu mi punkt, w ktorym jestem skacze z pasa na pas, czasami wrecz na przeciwny kierunek). Po przestawieniu tego problem ustal. Niestety nie pamietam jak i gdzie sie to przestawialo, musialbym poszukac po forach.
igo mam zainstalowane na mio p550, nie mam go teraz przy sobie ale z tego co pamiętam w igo jest taka opcja "ponowne przeliczenie trasy" i pewnie gdy się odhaczy tą opcje to wtedy będzie sie trzymał tylko tej trasy, tylko że jeśli bedzie np. jakiś objazd czy przypadkiem zjade z trasy to nie wyznaczy nowej.
Innego programu niestety nie testowałem.
.png)
kropeczka napisał(a):Witam![]()
Wybieram sie do Chorwacji trasą przez Słowacje i Węgry, przez Węgry głównie drogą E71, która niestety według mapybezlitosnie przebiega przez centrum Budapesztu.Czy jest może jakas obwodnica ? Czy tez koniecznie trzeba przejechac całe miasto? Z góry dziekuje za informacje
.png)