jara napisał(a):gusia-s napisał(a):Mandat za brak plakietki 2180 eu
A jaka jest cena winietki?
25 EURO
http://www.szybkivat.pl/oferta/oplaty-d ... ologiczne/
http://www.pzmtravel.com.pl/austria-eko ... niety.html
.png)
jara napisał(a):gusia-s napisał(a):Mandat za brak plakietki 2180 eu
A jaka jest cena winietki?
.png)
.png)
Calapula napisał(a):Dobrze, że w tamtą stronę jadę przez Austrię nocą, to jakoś się przemknę. Gorzej z powrotem.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Calapula napisał(a):Dobrze, że w tamtą stronę jadę przez Austrię nocą, to jakoś się przemknę. Gorzej z powrotem.
Ciężarowym jedziesz na wakacje![]()
.png)
Calapula napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Calapula napisał(a):Dobrze, że w tamtą stronę jadę przez Austrię nocą, to jakoś się przemknę. Gorzej z powrotem.
Ciężarowym jedziesz na wakacje![]()
Auto osobowe z kratką jest samochodem ciężarowym - tak to wygląda w moim rozumieniu tego dziwnego nakazu wykupu plakietki za 25 euro. U mnie jest jeszcze gorzej bo jadę Peugeotem Partnerem z budką czyli nawet w papierach producenta jest to samochód ciężarowy. Używam go bo tak wolę, w budzie mogę sobie zrobić spanko jeśli będzie trzeba.
.png)
kojacek napisał(a):...
Nie każde auto osobowe z kratką jest samochodem ciężarowym. Mam samochód osobowy (nadwozie kombi), a że mam kratkę między bagażnikiem a częścią pasażerską to ona o niczym nie świadczy poza zabezpieczeniem przestrzeni pasażerskiej-np podczas awaryjnego hamowania nic z bagażnika nie przedostanie się do wnętrza. Moja kratka nie jest montowana na stałe. Można ją zdemontować w kilka minut.
.png)
.png)
kojacek napisał(a):Ciekawe, czy można takie plakietki kupić o 11 w nocy w niedzielę... a jeśli nie-to co wtedy zrobić?
.png)
.png)
.png)
gusia-s napisał(a):
Wykaz został już zamieszczony w 1 poście tego wątku
Chyba będzie kłopot - sporo osób rejestrowało osobówki jako ciężarówki aby odliczyć VAT. Coś mi się wydaje, że zwiększy się wobec tego ruch przez Węgry bo uzyskanie tej plakietki jest upierdliwe.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi