Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowy - czytaj nowicjusz....prośba o porady

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luck
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck » 22.01.2007 12:45

Witam serdecznie wszystkich cro-forumowiczów. W te lato chcę wybrać się smochodem do Chorwacji wraz z małżonką i dwójką znajomych. Jest to nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji i myśleliśmy aby wybrać się do Dubrovnika. Czytając wasze wpisy mam na oku kilka miejsc na nocleg mianowicie za Dubrovnikiem Mlini i srebreno. Pierwsze moje pytanie to: Czy jadąc samochodem lepiej zatrzymać się na Campingu czy szukać apartamentu, co wychodzi taniej (bo słyszałem, że niekiedy apartament wychodzi to samo co camp) Drugie moje pytanie to: jaka jest najlepsza trasa do dobrovnika Trzecie to : może polecacie coś inneo jak Dubrovnik na pierwszy wypad do Chorwacji, może okolice Makarskiej. Z góry dziękuję za pomoc cromaniaków. Pozdrawiam
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 22.01.2007 12:49

zacumuj gdzies kolo makarskiej a do dubrovnika to na wycieczke wyskoczcie :D
luck
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luck » 22.01.2007 12:57

Dzięki za szybką odpowiedź :D . A jeżeli takie rozwiązanie to w jakie okolice najlepiej się udać???
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 22.01.2007 12:59

No i tu zdania będą podzielone bo cała Dalmacja jest piękna ... więc koniec końców sam sobie będziesz musiał coś polecić ;). A na początek polecam lekturę naszych opowieści z pobytu w CRO ;). Czasem może się zdarzyć, że za camp zapłacisz tyle co za kwaterę tyle że camp będzie z dostępem do morza a ta kwatera może być wysoko w górach ;) Tu masz linkę do campu gdzie ja miałem bazę wypadową na Dubrovnik, Półwysep Prevlaka, Półwysep Peljesac i Korculę.

http://www.orasac.com/

I też można było coś zobaczyć, a camp jest nie drogi bo kosztował nas niecałe 11 euro za dobę 2+1, gdzie niektórzy płacą 10 euro za dobę od osoby na kwaterze ;)

Pozdrav :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 22.01.2007 20:19

jak w 4 osoby to jakis apartament z pewnoscia wyjdzie taniej niz camp na poziomie

my na fkk ulika placilismy z 2 osoby, auto i namiot 20 ojro

za 40 ojro to juz kwatera mocno na wypasie bedzie :) aczkolwiek camp ma w sobie to cos :))
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 11.02.2007 15:06

Zawsze można zrobić tak: jednego roku - Makarska, drugiego roku - Dubrovnik :wink:
toyota1983
Podróżnik
Jeśli camp to tylko u Państwa Mikulic :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyota1983 » 11.02.2007 15:47

Witaj
jesi zdecydujecie sie na camp to polecam ten w Orebić http://www.adriatic-mikulic.hr/, co prawda to jedny camping jaki widziałam ale jestem pewna ze drugiego tak pieknie połozonego nie ma. Gospodarze wspaniali, pomocni, przemili. Jesli miałbyś pytania śmiało pisz.
Pakula
Cromaniak
Re: Jeśli camp to tylko u Państwa Mikulic :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 11.02.2007 16:35

toyota1983 napisał(a):Witaj
jesi zdecydujecie sie na camp to polecam ten w Orebić http://www.adriatic-mikulic.hr/, co prawda to jedny camping jaki widziałam ale jestem pewna ze drugiego tak pieknie połozonego nie ma. Gospodarze wspaniali, pomocni, przemili. Jesli miałbyś pytania śmiało pisz.

Camping całkiem fajny ino drogi!!!
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 12.02.2007 13:31

riwiera makarska we wrzesniu to najlepsza pora:)
np.Tucepi
kwatery mozna bez problemu znalezc blisko morza i tanio:)
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 04.03.2007 23:16

A kiedy tam byłaś? Jak tam z miejscami?
toyota1983
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyota1983 » 06.03.2007 19:47

moondek napisał(a):

A kiedy tam byłaś? Jak tam z miejscami?

Byłam tam w zeszłym roku w sierpniu. Jak przyjechalismy to wyglądało na full ale potem sie rozluźniło. My rezerwowalismy z 2 miesiace wcześniej i chyba tak najlepiej. Tzn nie koniecznie 2 miesiące ale raczej przed wyjazdem żeby nie odjechać z kwitkiem. Szkoda że w tym roku nie moge tam jechać. Szukam równie ładnego campu ale chyba nie znajdę:(.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone