Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Novigrad, Rabac,Porec?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mucha
Croentuzjasta
Novigrad, Rabac,Porec?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 28.05.2008 22:38

Witam , wybieramy sie 8 osobowa grupą na Istrie, prosze o rade , gdzie warto sie wybrac , wybieramy sposrod Novigradu, Rabacia i Poreci , osobiscie ze zdjec podoba mi sie Rabac, tylko czy sa tam jakies rozrywki.?Ktore z miast jest godne polecenia ze wzgledu na plaze ,morze i rozrywke???Osobiscie polecam Vrsar , mala miejsowosc kolo Poreci bylismy tam juz 2 razy wiec pora zmienic miejsce , ale miasto sliczne , jest co robic, ale z drugiej strony sa miejsca gdzie mozna zlalezc cisze i spokoj.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.05.2008 23:01

Wystarczy poszukać:
Tu podobny temat, a w nim podane linki do innych tematów o Istrii
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19270

Pozdrawiam
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 29.05.2008 05:38

Wszystko to juz wyczytalam wczesniej;) , ale nie znalazlam informacji np o Novigradzie.
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 29.05.2008 12:09

Powiem tak,

Na temat miejscowości na N i P wypowiadać się nie będę bo tam nie byłam.

Natomiast jeśli chodzi o Rabac, to powiem tak, dwa lata temu po godzinie 23 w drugiej połowie lipca życie w porcie zamierało, zamykanie restauracjii, sprzątanie itd... przez pobytem w Rabacu spedziłam tydzień na wyspach kwarnerskich i tam o 23 zycie kwitło.

Więc jeśli chcecie się dobrze bawić wieczorami - miejscowości na R nie polecam

Pozdrawiam !
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 29.05.2008 19:22

Czyli jednym slowem bedzie tam nudno?:)urzekly mnie tamtejsze widoki i ladne plaze , nie potrzebujemy dyskotek ani jakis wielkich imprez bo jedziemy w pare osob wiec zawsze cos sobie zorganizujemy , chodzi o to zeby bylo gdzie wyjsc cos zobaczyc , wieczorem posiedziec w knajpce na piwku , sa tam takie miejsca?jesli nie to co polecacie na Istrii?Zeby bylo ladnie , nie tlumnie ale i nie zadupie;)Tak jak mowilam polecam Vrsar , zupelnie niedocenione miasteczko , a sliczne , spokojne a jednak duzo sie dzieje , trafilismy tam przypapdkiem , ale bylismy zachwyceni!Bylam tez na Braci , Solcie , i Makarskiej a nigdzie nie podobalo mi sie tak bardzo jak tam!
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.05.2008 20:57

Ja pamiętam, że Rabac to było miasteczko tętniące życiem po zmroku..dużo knajpek, pubów, dyskotek..
Uważam, że prawdziwa Chorwacja zaczyna się od Splitu w dól, dlatego moje ukochane miejsca w cro to Riwiera Makarska,plw.Peljesac i okolice Dubrownika..wyspa KRK choć na północy też super;)
Ostatnio edytowano 30.05.2008 09:45 przez ines, łącznie edytowano 1 raz
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 29.05.2008 21:17

ines napisał(a):Ja pamiętam, że Rabac to było miasteczko tętniące życiem po zmroku..dużo knajpek, pubów, dyskotek..
Uważam, że prawdziwa Chorwacja zaczyna się od Splitu w dól, dlatego moje ukochane miejsca w cro to Riwiera Makarska,plw.Peljesac i okolice Dubrownika..wyspa Krk też super;)

Wyspa Krk poniżej Splitu. Ciekawe. :?
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 30.05.2008 09:27

mucha napisał(a):Czyli jednym slowem bedzie tam nudno?:)urzekly mnie tamtejsze widoki i ladne plaze , nie potrzebujemy dyskotek ani jakis wielkich imprez bo jedziemy w pare osob wiec zawsze cos sobie zorganizujemy , chodzi o to zeby bylo gdzie wyjsc cos zobaczyc , wieczorem posiedziec w knajpce na piwku , sa tam takie miejsca?jesli nie to co polecacie na Istrii?Zeby bylo ladnie , nie tlumnie ale i nie zadupie;)Tak jak mowilam polecam Vrsar , zupelnie niedocenione miasteczko , a sliczne , spokojne a jednak duzo sie dzieje , trafilismy tam przypapdkiem , ale bylismy zachwyceni!Bylam tez na Braci , Solcie , i Makarskiej a nigdzie nie podobalo mi sie tak bardzo jak tam!

Powiem tak,

Jest tam urokliwie, plaże sa bardzo fajne, z Labinu rozpościera sie piękny widok na Adriatyk i wyspę Cres...
Ale Rabacowi czegos brakuje...
Jest to świetne miejsce na rozpoczęcie przygody z Chorwacją, bo w miare blisko, stanowi świetna baze wypadową do Wenecji, Postojnej, Puli, Rovinji...

Ale jak ktos był już w Chorwacji , i widział jej urokliwe zakątki to może się rozczarowac tym miasteczkiem.

Pomyśl może o wyspach Kvarnerskich, mają swój niesamowity uroki a są chyba przez turystów z Polski troszkę niedoceniane i pomijane - mam na mysli Cres i Losinji
Gwarantuje że będziesz zachwycona
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 30.05.2008 09:49

keruj7 napisał(a):
ines napisał(a):Ja pamiętam, że Rabac to było miasteczko tętniące życiem po zmroku..dużo knajpek, pubów, dyskotek..
Uważam, że prawdziwa Chorwacja zaczyna się od Splitu w dól, dlatego moje ukochane miejsca w cro to Riwiera Makarska,plw.Peljesac i okolice Dubrownika..wyspa Krk też super;)

Wyspa Krk poniżej Splitu. Ciekawe. :?

Poprawiłam, żeby kolega nie miał stresów..choć było to zwykle przejęzyczenie..[/quote]
mucha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mucha » 31.05.2008 08:54

Dzięki za wszytskie informacje;)A co myslicie o tych wsyztskich malych miasteczkach w okolicach puli?typu banjole, vinkuran itp?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone