Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Niezdecydowany

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
patrykq
Podróżnik
Niezdecydowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) patrykq » 24.03.2011 23:09

hey, stoję przed nie lada dylematem bo po przeczytaniu kilkudziesięciu tematów na forum już zupelnie nie wiem gdzie zaplanować pierwszy wyjazd do Cro. :roll:
Poczatkowo myślałem o Wyspie Krk, później okolice Primosten, dalej Zadaru lub Breli i już się pogubiłem. Teraz znowu myślę o Krk i kolo się zamyka :D Może ktoś mi pomoże hehe ?!
Chciałbym (a własciwie chcielibyśmy, bo jedziemy w 4 osoby, bez dzieci):
1. troszkę czasu spędzić na zatłoczonych plażach - np. Baśka
2. ale również na slabo uczęszczanych lecz urokliwych, zatoczki etc. - np. Brela
3. Plaża beton - odpada !
4. miejsca gdzie mozna by poskakać do wody ze skałek !! Ważny punkt wycieczki :)) (takie znalazłem w okolicach Puli, ale jakoś tego regionu nie bierzemy pod uwagę)
5. poświęcić z 2 dni na chodzenie, zwiedzanie typowej zabudowy cro
6. nocleg musiałby by znajdować się w miejscu z którego mozna wieczorem pospacerować oswietlonymi uliczkami, zjeść, pobawić się na imprezie pod chmurką :)
5. dopuszczamy mozliwość przemieszczenia się po kilku dniach w inny rejon - w granicach 200 km aczkolwiek nie dalej jak Makarska
6. i obowiązkowo zaliczyć Plitvickie Jeziora

Mam nadzieję, że za dużo nie namieszałem. Może i inne osoby planujące wyjazd mają podobne dylematy i uda się wymyśleć jakiś plan :))
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2011 23:50

jedz na ten Krk i nie rób cyrku:) w Baśce możesz sobie poskakać do wody nie ze skałek a z "platformy" która jest kilkadziesiąt metrów od brzegu, jak musi być ze skałki to weź kawałek skałki na tą platformę i z niej się odbijaj:) do Plitvickich z Baśki masz trochę ponad godzinę drogi, więc blisko okrutnie. Spacerki po Baśce też można zrobić, są oświetlone uliczki i kawałek promenady z knajpami. Zwiedzanie masz w miejscowości Krk, można też pojechać do Rijeki lub/też do Opatiji. I nigdzie nie jeździj po pijaku, bo jakieś winko na tych imprezach mam nadzieję, będziecie pić.
pozdrawiam(pisałem z humorem ale zupełnie serio)
na przyszłość pisz krótsze posty, bo Ci nikt nie odpisze :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.03.2011 07:58

Cześć.
Okolice Trogiru, Primosten...i Masz kolejny problem.
:lol:

Wybrałeś Baskę, Brelę, Pulę, NP PJ i wystarczy.

Pzdr
Nikt
:wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.03.2011 10:51

patrykq napisał(a):5. poświęcić z 2 dni na chodzenie, zwiedzanie typowej zabudowy cro.

Nie ma czegoś takiego jak "typowa chorwacka zabudowa". W każdym regionie zabudowa jest inna.
Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone