I 2 pytanie : Przczytalem na stronie PZM ze autostrady na słowenii sa platne, za przejechacny odcinek . Czy jadac przez Slowenie jedzie sie po jakims platnym odcinku a jesli tak czy mozna za przejazd placic w euro?
Pozdrawiam
.png)
.png)
.png)
Haweł napisał(a):a potem sie dziwisz,ze my POLACY mamy taka opinie w Europie i krzywo na nas patrza !!!
.png)
Luk@sek napisał(a):Haweł napisał(a):a potem sie dziwisz,ze my POLACY mamy taka opinie w Europie i krzywo na nas patrza !!!
Nie bardzo wiem co ten post wniosl do mojego pytanie o kare za nieprzyklejenie winietki lub o platne autostrady w SLO.
Pytalem o winietki bo ostanio jak jechalem do Bratyslawy to porwalem ze stacji winietke razem z kwitem ze stacji wsadzilem do portfela i pojechalem. spieszylem sie i odruchowo zapakowalem wszytko do portfela. dopiero pozniej przypomnialem sobie o koniecznosci przyklejenia winietki. Chcialem wiedziec czy jest to karalne. nie mam zamiaru celowo nie przyklejac winietki zeby jeszcze na tym zarobic bo a nuz sie uda przejechac. W calym budzecie wakacyjnym koszt winietek nie jest znacacy aczkolwiek nie obrazilbym sie gdybym takowe dostal od kogos.
.png)
Luk@sek napisał(a): Pytam bo jak ktos kupi winietke np 15 dniowa to zawsze mozna ja oddac "za piwko" jakiemus cromaniakowi ktory jedzie akurat w 2 strone - a tym samym zaoszczedziec troszke (niewiele do niewiele ale zawsze cos![]()
i druga wypowiedż:
nie mam zamiaru celowo nie przyklejac winietki zeby jeszcze na tym zarobic bo a nuz sie uda przejechac.
.png)
Luk@sek napisał(a):Witam mam pytanie odnośnie nieprzyklejenia winietki na szybe. czy jest to karane tak jakby sie jej w ogole nie mialo czy po prostu po zatrzymaniu przez patrol policji nalezy ja pokazac i przykleic i sprawa rozejdzie sie po kosciach? Pytam bo jak ktos kupi winietke np 15 dniowa to zawsze mozna ja oddac "za piwko" jakiemus cromaniakowi ktory jedzie akurat w 2 strone - a tym samym zaoszczedziec troszke (niewiele do niewiele ale zawsze cos![]()
I 2 pytanie : Przczytalem na stronie PZM ze autostrady na słowenii sa platne, za przejechacny odcinek . Czy jadac przez Slowenie jedzie sie po jakims platnym odcinku a jesli tak czy mozna za przejazd placic w euro?
Pozdrawiam
GEMINI napisał(a):Luk@sek napisał(a):Witam mam pytanie odnośnie nieprzyklejenia winietki na szybe. czy jest to karane tak jakby sie jej w ogole nie mialo czy po prostu po zatrzymaniu przez patrol policji nalezy ja pokazac i przykleic i sprawa rozejdzie sie po kosciach? Pytam bo jak ktos kupi winietke np 15 dniowa to zawsze mozna ja oddac "za piwko" jakiemus cromaniakowi ktory jedzie akurat w 2 strone - a tym samym zaoszczedziec troszke (niewiele do niewiele ale zawsze cos![]()
Pozdrawiam
Najlepiej na kremie NIVEA do szyby przyłożyć
.png)
.png)
Kir napisał(a):Napiszę więcej: nie usuwanei starej winietki tez jest karalne. A to dlatego że oni kontroluja winietki lornetką. Patrzą czy masz i jak nie masz to zatrzymują. A jak masz starą winietkę to lornetką nie są w stanie tego stwierdzić. Odpowiedinie pouczenie było na winietce