Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nie Chorwacja [zwierzaczek]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
trajano
Croentuzjasta
Nie Chorwacja [zwierzaczek]

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 14.07.2009 07:55

Wybieram się do Grecji samochodem przez Węgry, Serbię i Macedonię. Czy oprócz paszportu mojego psa mam wziąść jeszcze jakieś dokumenty?
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 14.07.2009 08:11

Oczywiście - nie zapomnij o swoim paszporcie, dobrze też zabrać prawo jazdy, i ubezpieczenie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2009 08:12

Zielona Karta na Serbię.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 14.07.2009 09:11

Dzięki. Na razie mam taki dokument wraz z zawieszką informującą o szczepieniu przeciw wściekliźnie. Nie wiedziałem po prostu czy potrzebnr są jeszcze jakieś zaświadczenia itp.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 14.07.2009 09:17

trajano napisał(a):Wybieram się do Grecji samochodem przez Węgry, Serbię i Macedonię. Czy oprócz paszportu mojego psa mam wziąść jeszcze jakieś dokumenty?

Najlepiej zgłoś się po radę do Polskiego Związku Kynologicznego.

Swoją drogą bardzo lubię tą rase :))
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 14.07.2009 10:01

Zobacz info na tej stronie http://www.wakacje.findit.pl/wyjazd-z-p ... anice.html
Ja mojemu pieskowi wszczepiłem chipa. Ze zdjęć wynika, że masz wszystko. Miłego wypoczynku.
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 14.07.2009 11:36

Dowiedziałem sie dodatkowo, że na 48 godzin przed wyjazdem należy zrobić badanie pieska z wpisem do paszportu, a oprócz tego należy pojechać do Powiatowego Inspektoratu Weterynarii żeby wbili pieczątkę legalizacyjną na stronie 22-23. Podobno wielu ludzi tego nie robi, i w zasadzie nic się z tego powodu nie dzieje do czasu gdy z pieskiem coś się nie stanie. Co do tranzytu przez Serbie i Macedonie to dzwoniłem do Konsulatów tych krajów i poinformowano mnie że obowiązuja tam te same przepisy co w UE więc nic więcej robić nie trzeba. Za to przy wyjazdach do Anglii, Szwecji i bodajże Belgii trzeba się niemało nagimnastykować i wykonywać jakieś szczepienia na PÓŁ ROKU przed wyjazdem. Rany, dobrze że nie muszę tam jeździć :)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 14.07.2009 12:30

Mój pies też jedzie na wakacje. Oczywiście do psiego hotelu przy schronisku :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone