Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nemira

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mireks
Cromaniak
Nemira

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 28.05.2007 19:20

Witam,znalazłem fajny apartament w Nemirze za nie wielkie pieniądze,czytam forum,bardzo mało informacji jest o tym miejscu,czy warto tam pojechać.Czy to jest przed Omiszem czy za, ogólnie jak tam jest,czekam na opinie ludzi którzy tam byli,z góry dzięki.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 28.05.2007 22:22

Witam, byliśmy tam dwa lata temu - maleńka miejscowość, czysta, są knajpki, gdzie można smacznie zjeść,domowe wyroby też do kupienia na miejscu. My byliśmy u Ivo Nonkovica-całkiem miłe apartamenty i ogólnie miło wspominamy pobyt, Nemira jest kawałeczek za Omisiem.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 29.05.2007 04:43

Trzeci raz jedziemy do Omisia Nemira,to jest doslownie 3-4 km za Omisiem.Spokoj,cisza,trzy knajpki,dwa sklepy,w starej czesci Nemiry,mala,troche ciasna plaza,ale da sie przezyc.Wieczorem mozna podjechac do Omisia,gdzie jest duzo sklepow,knajpki,szczegolnie na starowce,bank i kantory.Do Omisia jezdzimy tylko na grubsze zakupy i polazic po starowce.Polecam.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 29.05.2007 04:44

Podaj namiary na ten apartament,moze cos Ci powiem na jego temat,moze bede w stanie pomoc.
Inusia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inusia » 29.05.2007 09:04

my byliśmyw tej dzielnicy w 2003, niewielkie kamieniste plaże czysta woda super - nam sie podobało poza upierdliwym wlaścicielem apartametow, który to jak przyjechalismy to owszem proszę, proszę, pod domem można samochód stawiac a od drugiego dnia to pilnował aby nie stawiac pod domem bo przejeżdzający potencjalni klienci mogliby pomyślec, że nie ma wolnych miejsc, wiec samochód trzeba było stawiac gdzies dalej na działce od zaprzyjaznionego sąsiada...
ale okolica wynagradzała wszystko: piękny Omisz i okolice...... do plaży z kwatery tylko zejść po schodkach
pozdrawiam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 29.05.2007 16:12

Dzięki wszystkim którzy odpisali.Haweł nie będe podawał namiarów na kwaterke ,wynajeliśmy ją tak więc nie ma to większego znaczenia,dzięki za pomoc.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 29.05.2007 16:41

Do Hawła,czy to prawda jak mamy apartament 300m od plaży to wracając z plaży będziemy mieli cały czas pod górę.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 29.05.2007 20:05

To zalezy w jakiej czesci Nemiry jest apartament.Jak w starej-to pod gorke,ale idzie sie przyzwyczaic,trening czyni mistrza :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2007 20:21

mireks napisał(a):Witam,znalazłem fajny apartament w Nemirze za nie wielkie pieniądze,czytam forum,bardzo mało informacji jest o tym miejscu,czy warto tam pojechać.Czy to jest przed Omiszem czy za, ogólnie jak tam jest,czekam na opinie ludzi którzy tam byli,z góry dzięki.

Nemira i dosłownie trzy zakręty dalej Stanici, to dwie miejscowości które bez obaw mogę Wam polecić. Spokój i cisza na plażach i kwaterze, natomiast bardzo blisko do żywego Omisa, gdzie wieczorem zapełniają się uliczki na ministarówce.
Obie miejscowości położonę są na stromej skarpie (Stanici w ogóle to prawie urwisko). Dla przykładu - do plaży miałem 50 metrów a schodziłem po 160 schodkach :) . Nie jest to jednak żaden mankament. Przeciwnie. Byliśmy z 1.5 rocznym dzieciakiem. Jedziemy w tym roku ponownie.

Pozdraviam i miłego urlopu, gdyż czytam, że rezerwacje już zrobione. :papa:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 08.06.2007 17:30

Interseal,jedziecie do Nemiry czy Stanici,W jakim terminie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2007 11:44

mireks napisał(a):Interseal,jedziecie do Nemiry czy Stanici,W jakim terminie.

Ja trzymałem się cały czas sztywno - wyjazd 31.08 na 14 dni, Stanici, bez rezerwacji.
Tymczasem żona zmieniłą pracę i odpowiem: nie wiem :?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone