Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nemira, Apartamenty Solar

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Martyna 111
Odkrywca
Nemira, Apartamenty Solar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 02.02.2009 09:27

Witam. Mam ogromną prośbę . Czy był ktoś w tych apartamentach lub coś wie na ich temat. Jak tam jest/warunki, dojazd,parking, odległości do Omisa i wszystko co możecie powiedzieć na ten temat. Bardzo proszę. Czy warto?
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 02.02.2009 16:27

Hej Nikt naprawdę tam nie był? Bardzo proszę odezwijcie się.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2009 18:38

To zdjęcie na kilka pytań odpowiada:
Obrazek

Krótko i węzłowato na resztę pytań

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

a stamtąd przez link powrót do zdjęc Nemiry na tym forum.
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 02.02.2009 18:54

Dzięki Hepik . To zdjęcie widziałam na stronce.Na forum też troszkę poczytałam. Ale chciałabym się dowiedzieć od kogoś kto tam był, jak tam jest. Nie tylko w Nemirze, ale głównie chodziło mi o te apartamenty.Może się jeszcze ktoś odezwie. Tymczasem dziękuję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2009 20:01

Na czas oczekiwania mogę tylko dodać,że w ta stronę Nemira się rozbudowywała...wszystkie apartamentowce tam są nowe ,góra kilkuletnie.
Jeśłi te ceny sa aktualne (12 euro/osoba w sezonie )to to jest dobra cena jak na ten standard.
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 03.02.2009 00:16

Witam. A jak uważasz Hepik, czy dojazd do tych parkingów na zdjęciu jest utrudniony. Wygląda,że jest stromo. Czy to jest ta bardziej stroma część Nemiry, bo czytałam na forum o 2 częściach Nemiry. Czy na piechotkę z tego miejsca do Omisia jest bardzo daleko?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2009 09:57

Ups!Pomyłka tak mniej więcej o 180 stopni...dokładnie z drugiej strony Nemiry te 2 budynki:

Obrazek

Jakos mi sie zdjęcie źle skojarzyło.Ta strona faktycznie bardziej stroma,o ile pamiętam z parkingu schodzi się po schodach na posesję i po schodkach jest zejście na plażę.
O zjazd bym się nie martwił,może przy pierwszym razie postraszyć ale bez przesady.

Z tej strony blisko też na plażę w Mala Luka.

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=21467&highlight=mala+luka

Do Omisza dojście się oczywiście trochę (z 10min) wydłuży,trzeba będzie przespacerować całą Nemirę.Ale droga cały czas asfaltowa,ze szczątkowym ruchem samochodowym ,za Nemirą tuż nad brzegiem morza ,jakieś 2,5-3 km.
Spacer nie powinien trwać dłużej niż 40-min...na codzienne wypady to raczej za daleko ale raz czy dwa można...ewentualnie samochód z tym,że w sezonie parkowanie w Omisu dosyc karkołomne.Ewntualnie darmowe przy Studenacu ale to znowu kawałek na starówkę z drugiej strony.

Mapka do pooglądania z bliska i odbycia wirtualnego spaceru:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 03.02.2009 18:17

Dziękuję za te mapki i podpowiedzi. Miałam też nadzieję, że odezwie się ktoś, kto nocował w tym domu. Chyba jednak te odległości mnie zniechęcą do tego miejsca. Gdy się jedzie samemu to można zaszyć się w takiej , powiedzmy ,,dziurze,, , ale z dziećmi to już problem. Mam dzieci w wieku szkolnym, to oprócz pluskania w wodzie chcą też troszkę innych atrakcji. I tak na piechotę za daleko, a samochód jest tylko problemem, bo nie ma gdzie parkować. Muszę jeszcze poszukać coś innego. Tak trudno znaleźć coś z widokiem na morze, w przyzwoitej cenie . Boimy się też problemów z rezerwacją, bo nasza znajomość angielskiego jest lekko mówiąc niewystarczająca. I kółeczko się zamyka. Jeszcze raz dzięki.
miki450
Podróżnik
Okolice Omis - Nemira.

Nieprzeczytany postnapisał(a) miki450 » 17.07.2009 12:07

Witam.

Bardzo proszę o podanie sprawdzonych kwater w okolicach Omisu, najchętniej Nemira.

Byłem już kilka razy w Hr (Rabac, Kvarner, Trogir - służę pomocą w razie pytań) ale zawsze przez jakieś biuro podróży, w tzw. apartamentowcach.

Chciałbym skorzystać z kwater prywatnych.
Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć będę baaardzo zobowiązany :)

Planowany wyjazd na początku września, 2 lub 4 osoby.

Moda bardzo proszę o nie cytowanie linku:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804

Przejrzałem i dostałem oczopląsu ;)

Mój adres:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 18.07.2009 11:33

Witam
właśnie wróciłem z tych okolic Lokva Rogoznica riviera Omis jadąc od Splitu za Omisem około 10 km w kierunku Makarskiej albo zjazdem w Sestanovac po serpentynach jardanką w prawo na Omis 4km.Jak Cię interesuje daj znać wyślę na maila adres oraz fotki apartamentu i okolic
Pozdrawiam
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.07.2009 19:00

Poszukaj apartamentów Ivo Nonkovica-byliśmy kiedyś i nie narzekamy,jeszcze wtedy nie miał klimy ale teraz już ma,ma jakąś stronkę z kilkoma znajomymi więc pewnie znajdziesz,apartament nazywał się bodajże Anka
pinkakoladka
Podróżnik
Re: Okolice Omis - Nemira.

Nieprzeczytany postnapisał(a) pinkakoladka » 13.08.2013 09:30

Witam,
Czy ma ktoś namiar na tanie apartamenty w Omis? Jedziemy 25 sierpnia w 4 osoby i będziemy szukać dwóch sypialni z aneksem kuchennym. Pomoże ktoś? :)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
arek71
Croentuzjasta
Apartamenty w Nemira

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 12.01.2014 15:35

Witam :) Od jakiegoś czasu poszukuję apartamentu w Nemirze ale do tej pory na nic ciekawego nie trafiłem. Jeśli ma ktoś namiary na sprawdzony apartament to proszę o info. Mój e-mail to: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam :)
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 13.01.2014 12:13

Witam ponownie.
"Klepnięte" Nemira HRBAT druga połowa lipca. :D :D :D
Interesuje mnie wszystko na temat miejscowości oraz apartamentu.
Pozdrawiam :D :D :D :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje