Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasz kawałek nieba

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszlaczek
Turysta
Nasz kawałek nieba

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszlaczek » 12.02.2007 21:33

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. :D Śledzę Wasze forum już od dłuższego czasu i od tych wszystkich postów kręci mi się w głowie. Może zacznę od tego, że w tym roku pierwszy raz planujmy razem z mężem wyjazd do słonecznej Chorwacji. No właśnie...... i tu zaczyna się problem :( dlatego właśnie zwracam się z prośbą o pomoc drodzy forumowicze.Nie wiem od czego zacząć bo pytań mam naprawdę sporo. Po pierwsze planujemy jechać na przełomie sierpnia i września, gdzieś w okolice Riviery Makarskiej, no właśnie tylko gdzie??? Może ktoś z Was poleci nam jakąś cichą, spokojną i wolną od turystów (w miarę możliwości) miejscowość? Cały rok pracujemy i mamy dość miasta, tłoku, hałasu i tym podobnych atrakcji. Marzy nam się mała, cicha, odludna plaża, dużo słońca, ciszy i spokoju. :) Wiem, że takie rzeczy to tylko w erze, ale może właśnie ktoś zna takie miejsca i podzieli się z nami tą poufną informacją? Może to być naprawdę maleńka miejscowość bez masy sklepów, restauracji itp. Kolejne pytanko dotyczy tego na ile jechać? Czy dwa tygodnie na miejscu wystarczą na naładowanie baterii na cały długi rok? Czy może przedłużyć planowany urlop o kilka dni? Następna sprawa to noclegi, chcielibyśmy na miejscu znaleźć jakiś apartament. Czy w tym okresie nie będzie z tym problemu? Największe obawy związane są z tym, że się nie dogadamy. Aha i czy można coś zbić z pierwszej ceny, czy może nie należy się targować? To chyba narazie wszystko. Odrazu odpowiem niektórym forumowiczom, że potrafię korzystać z wyszukiwarki :D "Od dwóch miesięcy czytam posty i to już chyba za długo, bo mam całkowity mętlik w głowie. Wiadomo, że każdy poleci miejscowość, w której sam wypoczywał, ale my szukamy swojego kawałka nieba na ziemi. Mam nadzieję, że pomożecie nam go odnależć. Dziękuję bardzo i pozdrawiam. :papa:
Maciończyk Mariusz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciończyk Mariusz » 12.02.2007 22:22

Proszę podać e-mail to prześlę Państwu konkretne propozycje :D
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 13.02.2007 14:49

Wpiszcie w SZUKAJ - Mimice
druid
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) druid » 13.02.2007 18:32

Maciończyk Mariusz napisał(a):Proszę podać e-mail to prześlę Państwu konkretne propozycje :D

to ja moze tez poprosze
blazej.zalesinski[at]gmail.com
kaszlaczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszlaczek » 13.02.2007 20:47

Witam to mój email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl z góry dziękuję za pomoc.
Czekam na każdą propozycję
Pozdrawiam. :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 15.02.2007 03:10

Polecam riwiere makarska - najpiekniej jest we wrzesniu:)))
tam Tucepi,Igrane , Drasnice:))

wrzesien jest najlepszy- spadek cen o 50% , kwatery do wyboru do koloru, pogoda nadal cudna po 30-35st:)
gdy mieszkalismy w tucepi (lubie to miasteczko bo ze wszystkich kwater tam blisko do plazy i widoki cudowne:)
my znalezlismy we wrzesniu- oczywiscie w ciemno za 9E apartament ok 70m2 (bylo nas dwoje) ok20-50m od morza;)
riwiera makarska to dobra baza wypadowa - do zwiedzania...
my wtedy zwiedzilismy pobliskie miasteczka, makarska, wyspy brac i hvar , mozna skoczyc do dubrovnika, zobaczyc split, trogir, wjechac na szczyt biokovo...

dogadacie sie spokojnie pewnie jezykiem polsko-chorwacko-angielsko-niemieckim:)
duzo ich rozumie polski, zreszta chorwacki jest podobny troche do polskiego:)

Urlop mozecie sobie przedluzyc ile chcecie;)
ja np dziele wyjazd na 2miejsca:)i np tydzien w jednym a tydz w drugim:)
10dni Tucepi, 4dni Primosten:)
w jednym apartamencie tez nie musisz siedziec, np. przez ten czas sie zwolnia ladniejsze i tansze i mozesz wtedy spokojnie sie przeniesc:)
targowac-OCZywiscie ze tak:))
2 tyg na dwie osoby nie oszczedzalismy:)
wynioslo to nas ok3-4tys:) ( w tym gaz do auta )

CRO poprostu bosko!!!!!;]
relacja z pobytu w tucepi i zdjecia
http://www.wakacje.ao.pl/
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=926 ... cja+tucepi

pozdrawiam i dalej sluze info:)
kaszlaczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszlaczek » 20.02.2007 18:44

Witam wszystkich i dziękuję za pomoc. Szczególne podziękowania ślemy do Mariusza i Ines. Wasze maile bardzo nam pomogły. Teraz jesteśmy na etapie wyboru odpowiedniego miejsca. Na pewno będziemy mieli jeszcze mnóstwo pytań, więc liczymy na Waszą cierpliwość :lol: Największy problem mamy z trasą. Poprostu nie wiemy jak jechać, ale to temat nie do tego działu. Mam nadzieję, że znajdziemy swój kącik w Cro, do którego mam nadzieję wrócimy nie jeden raz. :) Gorące pozdrowionka dla wszystkim forumowiczów. Czekamy na więcej propozycji.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone