Przymierzam się do zakupu nowego namiotu na wyjazd do Chorwacji.
Powienien on być 3-osobowy. Może typu igloo.
Czy możecie mi coś doradzić?
Pozdrawiam
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
Taka przystawka jest bardzo praktyczna. My zawsze zabieramy. Nie zajmuje dużo miejsca, wagowo też nie jest uciążliwa, a korzyści sporo. Daje bardzo dobry cień, a i w czasie co prawda rzadkiego deszczu ale jednak czasami się zdarzającego można spokojnie posiedzieć. Problem zaczyna sie w czasie silnego wiatru, wówczas taki wigwam lubi pozwiedzać okolicę.

.png)
Maciej napisał(a):Ja mam Sherpę Campusa-namiot typu tunel duży z dużym przedsionkiem. Jak dotąd/4 sezony/ jeszcze mnie nie zawiódł a przeżył już niejedną burzę. Gorąco polecam na namiocie nie warto oszczędzać-choć oczywiście nie ma sensu kupować też jakiegoś o "himalajskich" parametrach. Byle nie z marketu. Campus i Marabut mają moim zdaniem idealny stosunek jakości do ceny.
PZDR
.png)
.png)
Maciej napisał(a):Ja mam Sherpę Campusa-namiot typu tunel duży z dużym przedsionkiem. Jak dotąd/4 sezony/ jeszcze mnie nie zawiódł a przeżył już niejedną burzę. Gorąco polecam na namiocie nie warto oszczędzać-choć oczywiście nie ma sensu kupować też jakiegoś o "himalajskich" parametrach. Byle nie z marketu. Campus i Marabut mają moim zdaniem idealny stosunek jakości do ceny.
PZDR
.png)
Namioty Campusa i Alpinusa znam /obecnie mam Campusa Amazon 6/ i mogę polecić z czystym sumieniem, są naprawdę wysokiej jakości. Natomiast Marabuta znam tylko ze starych bawełnianych modeli, obecnie materiałem jest poliester, jednak nadal pozostali głownie przy aluminiowym stelażu. Jest to firma z długim doświadczeniem. Nie ujmując nic Marabutowi nie wydaje mi sie jednak by dużo wyższa cena była uzasadniona o wiele lepszą jakością wykonania, czy tez użyciem lepszych materiałów. Nie polecam natomiast firmy Greenside. Nie wiem jak w praktyce, ale słyszałem wiele niepochlebnych opinii i wizualnie również nie przemawia do mnie ich jakość. Są to oczywiście moje osobiste odczucia. Sam jestem ciekaw jakimi namiotami dysponują inni Cromaniacy i jakie są ich opinie o swoich namiotach.

.png)
.png)
Maciej napisał(a):Amalik jak ja kupowałem namiot to Marabut i Campus były na podobnym poziomie cenowym. Nie wiem jak jest teraz jesli Marabut rzeczywiście tak podrożał to brałbym Campusa. Sprawdź parametry wybranego namiotu-jak na klasę turystyczną oni stosują bardzo dobre materiały. Żadnej bawełny i podłóg grubości centymetra. Tylko nylon, poliester i włókno szklane do tego podklejane szwy etc. Nie mam nic do zarzucenia swojemu namiotowi, nigdy nie zawiódł i mimo sporego "przebiegu" nadal spisuje się b.dobrze. Trzeba tylko pamiętać o konserwacji i tyle.
PZDR
.png)