Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najlepszy kemping na Hvarze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 22.03.2006 09:54

Witam
pójdę na skróty i poproszę o opinie na temat kempingów na Hvarze.
1) atrakcyjne położenie, odległość namiotu do morza
2)czystość
3)sanitariaty
4) atrakcje wieczorne
5) zwiedzanie
6) przyjazny dzieciom

Z góry dziękuję za wskazówki.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 11:51

Bazylka5 napisał(a):Witam
pójdę na skróty i poproszę o opinie na temat kempingów na Hvarze.
1) atrakcyjne położenie, odległość namiotu do morza - w cm ?
2)czystość - kempingowiczów ?
3)sanitariaty - czy są ?
4) atrakcje wieczorne - np.śpewy czeskich tur. do 4 albo cerbera do 5 ?
5) zwiedzanie - szlaki gastronomii ?
6) przyjazny dzieciom - czy biją ?

Z góry dziękuję za wskazówki.

Nie zawsze warto iść na skruty leniuszku! Pozdrawiam i proszę - bez urazy.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 11:59

Przepraszam za te - "skruty" !!! To chyba wina wczorajszej pomroczności jasnej. Aż mi włosy staneły dęba jak pomyślałem, że może to wyśledzić AndrzejJ. Panie Andrzeju - pozdrawiam!
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 22.03.2006 14:10

cerber napisał(a):Przepraszam za te - "skruty" !!! To chyba wina wczorajszej pomroczności jasnej. Aż mi włosy staneły dęba jak pomyślałem, że może to wyśledzić AndrzejJ. Panie Andrzeju - pozdrawiam!

to kara za potraktowanie tematu
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 15:25

Trochę humoru nie zaszkodzi. Chodziło mi o to, że wystarczy trochę pobuszować w forum i wszystko znajdziesz. Opis o który prosisz to dla chcącego odpowiedzieć przynajmniej godzina roboty, ale jak kara musi być to mogę opisać kemping w Strim Gradzie i Jelsie.

Pozdrawiam! :lol:
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 22.03.2006 15:39

cerber napisał(a):Trochę humoru nie zaszkodzi. Chodziło mi o to, że wystarczy trochę pobuszować w forum i wszystko znajdziesz. Opis o który prosisz to dla chcącego odpowiedzieć przynajmniej godzina roboty, ale jak kara musi być to mogę opisać kemping w Strim Gradzie i Jelsie.

www.jelsa-online.com/_en/kamp.asp
www.stari-grad-faros.hr/
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 22.03.2006 21:23

cerber napisał(a):Trochę humoru nie zaszkodzi. Chodziło mi o to, że wystarczy trochę pobuszować w forum i wszystko znajdziesz. Opis o który prosisz to dla chcącego odpowiedzieć przynajmniej godzina roboty, ale jak kara musi być to mogę opisać kemping w Strim Gradzie i Jelsie.

Miałeś opisać, a Ty mnie odsyłasz na strony. Chodziło mi o subiektywne odczucia. spróbuj . Jak znasz kilka kempingów to napisz na który bys wrócił i dlaczego.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 22.03.2006 22:30

Lilli - wpisz to hasło w wyszukiwarce a znajdziesz mnóstwo informacji :D moim zdaniem to nie tylko najlepszy kemping na Hvarze ale również jeden z najlepszych w HR ( trzeba tylko pamiętać że to sa subiektywne odczucia tego kto tam był)
Pozdrawiam.
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 23.03.2006 12:38

Bazylka5 napisał(a):

Miałeś opisać, a Ty mnie odsyłasz na strony. Chodziło mi o subiektywne odczucia. spróbuj . Jak znasz kilka kempingów to napisz na który bys wrócił i dlaczego.

Napisałem, że mogę a nie, że opiszę. Czekałem na post od Ciebie, czy będziesz zainteresowany/a. Stronki wysłałem poznawczo/nie wiem czy byłeś/byłaś kiedykolwiek na Hvarze/.
W Stari Gradzie kemping jest prawie w centrum miasta/dla mnie super, bo było blisko do knajpek na starówce/, do plaży trzeba przejść ok.250 m.
W Jelsie kemping jest nad samym morzem.
Wszędzie było czysto, sanitariaty zadbane i sprzątane co kilka godzin.
Dzieci, które z nami były, wszędzie czuły się dobrze.
Stari Grad ma bardzo piękną starówkę, dużo wąskich uliczek i knajpek, jest gdzie spacerować i co zwiedzać. Wieczorem w centrum tętni życie.
Jelsa jest dużo mniejsza, ale bardzo przestrzenna i urokliwa.
Gdy mieszkałem na kempingu w Stari Gradzie to na plażę jeżdziłem do Zavali/bardzo czarowne miejsce i jedzie się bardzo malowniczą drogą z wąskim ciemnym starym tunelem/ a wieczorem korzystałem z atmosfery i uroków gastronomicznych Stri Gradu.
Zapewne jedziesz samochodem - Hvar to nie Australia - wszystkie kempingi można objechać w ciągu paru godzin i na miejscu podjąć decyzję o ewentualnym pobycie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego wypoczynku!
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 23.03.2006 14:30

O! Takiej wypowiedzi oczekiwałam. Szkoda ,że tylko o dwóch kempingach, ale zawsze coś. Jakbym była na Hvarze to pewnie takich pytań bym nie zadawała.
Pozdrawiam i dziękuję ,że poświęciłaś mi czas.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 23.03.2006 19:43

Ja mam odmienne zdanie o wymienionych wyżej kempingach.
W moim odczuciu są nieatrakcyjnie położone, brak im uroku, spokoju i pięknych plaż.
Niestety podobne zdanie mam o Starim Gardzie... jest to napewno ładne miejsce ale na ostatnim miejscu najpiękniejszych miasteczek na Hvarze.

Prócz kempingu Lilli w Jagodnej z tego co pisali forumowicze ciekawy i pięknie położony jest kemping w Milnej ( 5km od Hvaru)
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 23.03.2006 20:00

MOże Milna jest ładnie położona i dwie fajne plaże, aleeeee:
Jak ktoś już pisał to dla twardzieli; wszędzie wielki bałagan, same kamienie, istny syf w toaletach, który ciągle wypływa na zewnątrz, Nie , raczej nie polecam. Na dodatek drogo!
cerber
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerber » 24.03.2006 01:13

ally napisał(a):Ja mam odmienne zdanie o wymienionych wyżej kempingach.
W moim odczuciu są nieatrakcyjnie położone, brak im uroku, spokoju i pięknych plaż.
Niestety podobne zdanie mam o Starim Gardzie... jest to napewno ładne miejsce ale na ostatnim miejscu najpiękniejszych miasteczek na Hvarze.

Prócz kempingu Lilli w Jagodnej z tego co pisali forumowicze ciekawy i pięknie położony jest kemping w Milnej ( 5km od Hvaru)

Nie napisałem, że są atrkcyjnie położone, nic nie wpomniałem o ich uroku, co do spokoju to subiektywne odczucie i nie pisałem, że mają piękne plaże. W jaki sposób możesz mieć odmienne zdanie?

Stari Grad na ostatnim miejscu z najpiękniejszych!!! To super, bo potem są tylko piękne, ładne, przeciętne, nijakie, nieładne, brzydkie i bardobrzydkie. A może nawet syfiaste. Dziękuję za wyróżnienie tego miasteczka!
Pozdrawiam serdecznie!
Bazylka5
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bazylka5 » 24.03.2006 09:51

Podnosi się temperatura . fajnie!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 24.03.2006 14:46

Ja mam takie a nie inne zdanie na te temat.
Jak mówię każdy ma inny gust i potrzeby wakacyjne. Mnie poprostu Stari Grad nie zachwycił ( chociaż nie można powiedzieć by było to brzydkie miejsce) podobnie jak kempingi o, których piszesz.

To tyle.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone