Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najbardziej malownicze miejsca w Cro

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Malgo1310
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malgo1310 » 10.10.2007 21:24

Powstaje ranking najabrdziej malowniczych miejsc w Chorwacji i powiem szczerze - dziwie sie. Dlaczego po odkryciu jakigosc cudnego miejsca, malowniczej plazy badz urokliwej miesjcowosci natychmiast umieszczacie je na forum? Co innego praktyczne informacje, porady ale wasze ukochane miejsca? Czy chcecie, aby w pzrsyzlym roku na "Waszej" plazy bylo o 10 Zdziskow (pozdrawiam) wiecej? Ja w 2001 r. odkrylam cudna miesjcowosc w Cro mało turystów i Polakow, co mnie cieszylo gdyz rodacy nasi zachowuja sie bardzo glosno i robia z Cro kolonię.... w tym roku wrocilam tam no i... hm sporo Polakow, ktorzy wydzierali sie na plazy jak na wlasnym podworku. Cz cchecie, aby z cichego wybrzeza chorwackiego powstalo drugie Lazurowe Wybrzeze? Ja zycze sobie zeby chorwacja nie stracila swojego charakateru ale to sa pozbozne zyczenia a im wiecej bedzicie reklamowac hrvatskie wybrzeze tym szybciej straci swoj niepowtarzalny urok (oczywiscie rakze za sprawa cvzechow, Niemcow, glosnych Wlochow itd.....).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.10.2007 06:51

Nie masz na to ŻADNEGO wpływu czy chorwackie wybrzeże zagęści sie turystami czy też nie. Nie pisanie o fajnych miejscach wcale nie spowoduje, że one zawsze będą "ukryte" przed innymi :wink:
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 11.10.2007 15:06

Nie rozumiem Twojego oburzenia. A gdzie pomocna dłoń? Zmieńmy ten wizerunek Polaka, który nie potrafi w spokoju wypoczywać. Ja też spotkałam się z rodakami, których zachowanie pozostawiało wiele do życzenia, ale ogólnie to nie jesteśmy źle postrzegani przez Chorwatów.
Moje zdanie jest takie, pomagać sobie wzajemnie a nie robić wszystko tylko dla siebie i tego Wam i sobie życzę. Do miłego spotkania na Cro :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.10.2007 15:47

Malgo1310 napisał(a):Powstaje ranking najabrdziej malowniczych miejsc w Chorwacji i powiem szczerze - dziwie sie. Dlaczego po odkryciu jakigosc cudnego miejsca, malowniczej plazy badz urokliwej miesjcowosci natychmiast umieszczacie je na forum? Co innego praktyczne informacje, porady ale wasze ukochane miejsca? Czy chcecie, aby w pzrsyzlym roku na "Waszej" plazy bylo o 10 Zdziskow (pozdrawiam) wiecej? Ja w 2001 r. odkrylam cudna miesjcowosc w Cro mało turystów i Polakow, co mnie cieszylo gdyz rodacy nasi zachowuja sie bardzo glosno i robia z Cro kolonię.... w tym roku wrocilam tam no i... hm sporo Polakow, ktorzy wydzierali sie na plazy jak na wlasnym podworku. Cz cchecie, aby z cichego wybrzeza chorwackiego powstalo drugie Lazurowe Wybrzeze? Ja zycze sobie zeby chorwacja nie stracila swojego charakateru ale to sa pozbozne zyczenia a im wiecej bedzicie reklamowac hrvatskie wybrzeze tym szybciej straci swoj niepowtarzalny urok (oczywiscie rakze za sprawa cvzechow, Niemcow, glosnych Wlochow itd.....).

Chorwacją trzeba się dzielić ze wszystkimi cromaniakami :D Piękne chorwackie wybrzeże nie straci tak szybko swojego uroku - jestem o tym święcie przekonany , ponieważ znam opór i sprzeciw szczeg. Dalmatyńczyków do komercjalizacji wybrzeża. :!: Powiem wprost - będą się bronić rękami i nogami przed zabetonowaniem wybrzeża. :D Pojemność turystyczna Chorwacji jest ograniczona do pewnego stopnia i na razie niepowtażalny urok zostanie zachowany. :D Oby jak najdłużej :!:
Malgo1310
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malgo1310 » 11.10.2007 19:24

Kazdy z Was ma racje.... co do pomocnej dloni to zawsze dziele sie dobrymi radami, niekoneicznie na froach ale wsrod znajomych, w pracy itd.... A mam sporo doswaidczenia bo jezdze tam regularnie od 98' A co do oporu pzred komercjalizacja, to zycze sobie i wszystkim Cromaniakom, zeby tak zostalo... chociaz bedac w tym roku w Dalamcji zauwazylam pare nowych domow w miescu wycietych cudnych pinii nad samym morzem..... Pozdrawiam Was serdecznie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.10.2007 20:46

Domy to są tylko domy. :wink: Byle nie hotele :cry: z całą infrastrukturą :cry:
Malgo1310
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malgo1310 » 11.10.2007 23:10

mini hotele.....to o 30 ludków wiecej na malenkiej plazy. W tym roku wlascicielka kwatery pokazala mi zdjecia miesjcowosci z lat 30tych, potem 50 i 70tych...kiedys tez byl tam maly hotelik, pensjonat a teraz... luksusowy 4**** hotel. JA p prostu nie chce zeby wycinali te sliczne pinie dla ktorych tam jezdze. Pozdrawiam Was serdecznie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.10.2007 21:54

Zdecydowanie się z Tobą Malgo 1310 zgadzam :D Nie można dopuścic w żadnym wypadku do zabetonowania tego jedynego naturalnego jeszcze wybrzeża nad Morzem Śródziemnym :!:
Szklano - betonowe osiedla turystyczne niech się rozbudowywuje tam gdzie już istnieją , byle daleko od Chorwacji . Broń Boże Chorwację od komercjalizacji i masowej turystyki :!:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone