Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na "żivo" z Żivogosce

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 18.07.2009 09:38

Jak każdy coś napisze to jeszcze się okaże że w Zivogosce jest jakiś nowy bankomat. No jak to można nazwać sklepem to niech będzie a na kampie to chyba tylko budka z pieczywem z tego co zauważyłem - kamp mnie specjalnie nie interesował :lol: byłem w tamtym roku a w tym tylko przejazdem na lody i sprawdzić czy figi dojrzały :)
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 18.07.2009 09:53

Blums - w Zivogosce jest bankomat tyle że nie w Blato.
A sklepu z konzumem nie można porównać-to fakt
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.07.2009 10:25

Blums napisał(a):
niezapominajka napisał(a):Witajcie,
wybieram się do Blato w sierpniu więc chętnie podpytam o to i owo
- czy w Blato jest bankomat?
- jak wygląda możliwość płacenia karta w sklepikach i knajpkach?
Wiem, że miejscowośc niewielka i dlatego własnie ja wybrałam na wakacje, ale jak wyglada mozliwośc robienia takich drobnych codziennych zakupów - pieczywo, owoce itd.?

hej nie zaplacisz nigdzie w Zivogosce karta, najblizszy bankomat jest w Tucepi z tego co naliczylem to sa chyba 4 albo 5. Sklep czynny od 6 do 11 i potem chyba od 16 do 19 jeden bo wiecej nie ma, przy plazy jest budka z owocami - 2/3 drozej jak w Konzumie :) bylem wieczorem o godz. 20 i proponowali apartam za 40 euro ( calkiem fajny (na zdjeciu bo nie wchodzilem ogladac) siedzi dwóch starszych panów i zaczepiają zaraz na zjezdzie. :D

No i kicha. Najbliższy bankomat jest w Drveniku, 8 km od nas.

A sklep jest czynny - 7-12 i od 17-20.
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 18.07.2009 11:49

Plumek napisał(a):
Blums napisał(a):
Wiem, że miejscowośc niewielka i dlatego własnie ja wybrałam na wakacje, ale jak wyglada mozliwośc robienia takich drobnych codziennych zakupów - pieczywo, owoce itd.?

hej nie zaplacisz nigdzie w Zivogosce karta, najblizszy bankomat jest w Tucepi z tego co naliczylem to sa chyba 4 albo 5. Sklep czynny od 6 do 11 i potem chyba od 16 do 19 jeden bo wiecej nie ma, przy plazy jest budka z owocami - 2/3 drozej jak w Konzumie :) bylem wieczorem o godz. 20 i proponowali apartam za 40 euro ( calkiem fajny (na zdjeciu bo nie wchodzilem ogladac) siedzi dwóch starszych panów i zaczepiają zaraz na zjezdzie. :D

Eee tam kicha :wink: Zawsze brałam troche gotówki i kartę, teraz wezmę głównie gotówkę :) Ważne żeby pogoda dopisała, ale o to chyba w sierpniu martwić się nie muszę.
Jeszcze tylko dwa tygodnie i w droge :D
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.07.2009 11:50

niezapominajka napisał(a):
Plumek napisał(a):
Blums napisał(a):

Eee tam kicha :wink: Zawsze brałam troche gotówki i kartę, teraz wezmę głównie gotówkę :) Ważne żeby pogoda dopisała, ale o to chyba w sierpniu martwić się nie muszę.
Jeszcze tylko dwa tygodnie i w droge :D

Kicha dotyczyła informacji Blumsa o najbliższym bankomacie aż w Tucepi...
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 18.07.2009 13:44

Anka-do Nimfy bliżej :-)
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 18.07.2009 17:57

kilka nieudolnych fotek z Żivogosce Blato i wjazdu na Jadrankę w Breli

http://picasaweb.google.pl/kobrys52/Z14#
basiaela
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiaela » 18.07.2009 18:15

Bankomat jest w Żivogosce Porat niedaleko hotelu.
kuba_1991
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba_1991 » 18.07.2009 18:42

W samym hotelu Nimfa jest bankomat Splitska Banka. W recepcji można nawet wymienić waluty, przelicznik niewiele gorszy jak w banku.
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 19.07.2009 12:47

To jeszcze pytanie w imieniu mlodszych uczestników wyprawy :) Jak z lodami? Jest jakaś fajna lodziarnia z wielkim kulkami lodów w różnych smakach?
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 19.07.2009 19:33

lodziarni w Blato nie ma. sąstoiska z lodami przy kawiarniach przy plaży.
Lody chorwackie widzialem w Podgorze na promenadzie (ok. 10 km). Nakładał je "sztukmistrz" gromadzac wokół sporo gapiów
dodka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodka » 23.07.2009 19:27

Witam wszystkich Forumowiczów, nawiązując do lodów, polecam lodziarnię w Zivogosce Porat, przy porcie. Bardzo smaczne, szczególnie truskawkowe (jagoda) i bananowe. Nie najtańsze - 6 kn za kuglice, ale za to dużą i dobrą. :D

Również na żywo pozdrawiamy z naszego czerwonego apartamentu w Vili Palunko ( rodzina 2+2) :papa:
niezapominajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezapominajka » 30.07.2009 19:44

Cos ucichło w temacie a ja jestem bardzo ciekawa czy Rysio dotarł na Hvar. Jeżeli tak, to może podzieli sie wrażeniami?
matka13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matka13 » 02.08.2009 16:00

dodka napisał(a):Witam wszystkich Forumowiczów, nawiązując do lodów, polecam lodziarnię w Zivogosce Porat, przy porcie. Bardzo smaczne, szczególnie truskawkowe (jagoda) i bananowe. Nie najtańsze - 6 kn za kuglice, ale za to dużą i dobrą. :D

Również na żywo pozdrawiamy z naszego czerwonego apartamentu w Vili Palunko ( rodzina 2+2) :papa:

Witaj Dodka!
Napisz jakie wrażenia z apartamentu. Jadę w to samo miejsce.
I czy do portu na lody jest daleko? :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 02.08.2009 17:39

kjedi napisał(a):Anka-do Nimfy bliżej :-)

W Nimfie rzadko działa...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Na "żivo" z Żivogosce - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone