.png)
.png)
Blums napisał(a):niezapominajka napisał(a):Witajcie,
wybieram się do Blato w sierpniu więc chętnie podpytam o to i owo
- czy w Blato jest bankomat?
- jak wygląda możliwość płacenia karta w sklepikach i knajpkach?
Wiem, że miejscowośc niewielka i dlatego własnie ja wybrałam na wakacje, ale jak wyglada mozliwośc robienia takich drobnych codziennych zakupów - pieczywo, owoce itd.?
hej nie zaplacisz nigdzie w Zivogosce karta, najblizszy bankomat jest w Tucepi z tego co naliczylem to sa chyba 4 albo 5. Sklep czynny od 6 do 11 i potem chyba od 16 do 19 jeden bo wiecej nie ma, przy plazy jest budka z owocami - 2/3 drozej jak w Konzumiebylem wieczorem o godz. 20 i proponowali apartam za 40 euro ( calkiem fajny (na zdjeciu bo nie wchodzilem ogladac) siedzi dwóch starszych panów i zaczepiają zaraz na zjezdzie.
.png)
Plumek napisał(a):Blums napisał(a):niezapominajka napisał(a):Witajcie,
Wiem, że miejscowośc niewielka i dlatego własnie ja wybrałam na wakacje, ale jak wyglada mozliwośc robienia takich drobnych codziennych zakupów - pieczywo, owoce itd.?
hej nie zaplacisz nigdzie w Zivogosce karta, najblizszy bankomat jest w Tucepi z tego co naliczylem to sa chyba 4 albo 5. Sklep czynny od 6 do 11 i potem chyba od 16 do 19 jeden bo wiecej nie ma, przy plazy jest budka z owocami - 2/3 drozej jak w Konzumiebylem wieczorem o godz. 20 i proponowali apartam za 40 euro ( calkiem fajny (na zdjeciu bo nie wchodzilem ogladac) siedzi dwóch starszych panów i zaczepiają zaraz na zjezdzie.
No i kicha. Najbliższy bankomat jest w Drveniku, 8 km od nas.
A sklep jest czynny - 7-12 i od 17-20.
.png)
niezapominajka napisał(a):Plumek napisał(a):Blums napisał(a):niezapominajka napisał(a):Witajcie,
No i kicha. Najbliższy bankomat jest w Drveniku, 8 km od nas.
A sklep jest czynny - 7-12 i od 17-20.
Eee tam kichaZawsze brałam troche gotówki i kartę, teraz wezmę głównie gotówkę
Ważne żeby pogoda dopisała, ale o to chyba w sierpniu martwić się nie muszę.
Jeszcze tylko dwa tygodnie i w droge
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
dodka napisał(a):Witam wszystkich Forumowiczów, nawiązując do lodów, polecam lodziarnię w Zivogosce Porat, przy porcie. Bardzo smaczne, szczególnie truskawkowe (jagoda) i bananowe. Nie najtańsze - 6 kn za kuglice, ale za to dużą i dobrą.![]()
Również na żywo pozdrawiamy z naszego czerwonego apartamentu w Vili Palunko ( rodzina 2+2)
Powrót do Nasze relacje z podróży